aeon flux

ready for the action now, danger boy?

box office special: május preview Takács Máté
2008. május 03. 11:30:49

Kategória: 11 komment

Május van, mostantól pár hónapon át tényleg érdekes-érdemes lesz az amerikai bevételi listákat figyelni. Az elkövetkezendő négy hétvégén nem is fogják elaprózni a dolgot a forgalmazók, akár sor kerülhet az évvégi dobogós bemutatkozására is, no de nem szabad elhamarkodni a dolgokat. Viszont egy vélt tízes havi listát mindenki dobhat kommentben az alábbi filmek alapján (lévén májusban kereken ennyi országos bemutatóra számíthatunk).


10., POSTAL
Uwe Boll termékeny rendező. Talán más még nem rukkolt elő idén 2 filmmel. A király nevében szokás szerint égett, s szokás szerint az előre beharangozott sok mozi helyett kevés tűzte műsorára. A Postalt újfent a Freestyle Releasing küldi a harctérre, s a videójátékos körből ez áll legjobban a direktor úr filmjei közül az IMDb-n. Ez valószínűleg a bemutatót követően nem marad így. S hogy a mester mit is remél újabb szörnyszülöttjétől? Hát hogy lenyomja Indiana Jonest a memorial day weekenden.

9., REDBELT
A Redbelt David Mamet új filmje, forgatókönyvileg és rendezésileg egyaránt övé a terep. A történet egy harcművészetet űző férfiről szól (Chiwetel Ejiofor), aki a filmszakmában találja magát. A kritikák nem elég erősek ahhoz, hogy limitáltan nagy szeletet harapjon a tortából, azonban a Sony Classics már előre bízik benne, s ki is tűzte az országos bemutatót a jövő hétre. A Postalt minden esetre maga mögé utasíthatja a végelszámolásnál.

8., THE STRANGERS
A Liv Tyler és Scott Speedman főszereplésével készült thriller/horrort egy elsőfilmes rendező vezényelte le, s a független Rogue Pictures küldi mozikba a hónap legvégén. Az IMDb felhasználói nagyon lelkesek a filmmel kapcsolatban, így ha a bevételi listáknak nem is hág a legtetejére, népszerű utóéletre számíthat.

7., SEX AND THE CITY
Egyszer gondoltam egyet, s megnéztem egy részt a sorozatból, hogy na mire fel ez az egész. Fel is írtam a szubjektív 'megmagyarázhatatlan jelenségek' listámra a 'Miért nyomják annyira Scarlett Johanssont?' és a 'Mi értelme van a Star Treknek?' kérdések közé a sikerére vonatkozó gondolatot. A filmváltozat most megérkezett a sorozat befejezte után négy évvel, s a plakátokon ott virít a bűnronda Sarah Jessica Parker - a másik három nő nélkül. A két és negyed órás (!) vígjáték nyilván számíthat a széria hardcore rajongóira (voltak ilyenek, nem?), de én személy szerint nagy lebőgést szagolok a levegőben.

6., MADE OF HONOR
Katherine Heigl 27 Dresses-sikere után A Grace klinika-beli szereplőtársa, Patrick Dempsey is megméretteti magát leadként egy romkomban. A magyar mozikba A boldogító talán címen érkező Made of Honort tegnap óta vetítik odaát, s bizony a kritikák hervasztóak, de nagyon. Ennek ellenére a zsánerben üresedés van, igaz a jövő héten már érkezik is (hozzánk is, a világpremierrel egyidőben) Míg a jackpot el nem választ. Ettől függetlenül, de lehet, hogy ennek függvényében a Made of Honor számíthat egy tisztességes 40-50 milliós bevételre.

5., WHAT HAPPENS IN VEGAS
...az ott is marad, ahogy szól a...szólás. Cameron & Ashton (ahogy a plakát szerényen hirdeti sztárjait) azonban egy bódultan kötött házasságot és egy hárommilliós nyereményt követően nem marad a csillogó-villogó városban, hanem egymást szívatják otthon a válás - és a teljes lóvé - érdekében. Az ilyen sztorik általában fekszenek az amerikai közönségnek, így nem látszik akadály arra, hogy a négy százmilliós monszter mögött ötödikként fusson be a havi listán - még ha nem meglepő módon irtó gyenge kritikákat is kap.

4., SPEED RACER
Ilyen bizonytalanság régen övezett filmet, mint a Speed Racer esetében - a box office lehetőségeit illetően. Kell-e, hogy jó film legyen, vagy a szivárványszínű látványvilág elviszi a hátán az egészet? Most már hamarost kiderül, hogy megérte-e a befektetett 100 millió dollár, vagy Emile Hirsch-t visszaszáműzik a vadonba. Az IMDb-n már kapott elegendő szavazatot a film az értékeléshez, ami nem túl biztató jelenleg: 41 voks teszi ki az 5,1-es átlagot.



3., THE CHRONICLES OF NARNIA: PRINCE CASPIAN
Sokáig második helyre soroltam a Disney fantasy-ját, azonban a helyzet az, hogy az Iron Man elég rendes marketinghadjáratot prezentált ahhoz, hogy több bizalmat érdemeljen. A Narnia reklámszakemberei ellenben nem erőltették meg magukat, többnyire a névre bíznak mindent. Elég lesz-e ez egy a karácsonyinál messze zsúfoltabb nyári időszakban? A hónap közepén kiderül. Annyi biztos: az első rész 291 milliójának elérése nem garantált, hiszen a rengeteg új film rengeteg mozit követel majd meg a Caspian hercegtől. Én személy szerint 225 milliónál többre nem számítok.

2., IRON MAN
Már javában zúz a filmszínházakban világszerte a nyári moziszezont beindító Paramount-blockbuster, a Vasember. Első napján világszerte 22 millió dollárt gyűjtött, köztük hazánkból 5 millió forintot, míg a kritikák megdöbbentően kiemelkedőek: a Rotten Tomatoes összesítése 94%-ot mutat most, amit tegnapi,  2%-kal magasabb állapotában az év legjobban review-volt bemutatójának aposztrofáltak. A Box Office Mojo szavazói pedig szimplán a minden idők legjobb filmjét illető címhez juttatták kb. 350 szavazattal. Fognak-e a túlzások mutatkozni a mozikasszáknál? Jó esély van rá, hogy 200 millió felett végez hazájában az akár Robert Downey Jr. shownak is nevezhető film, amihez a várakozások szerint 70 milliós startot teljesíteni kell. Ma este már sok minden kiderül, érdemes lesz hát a Variety-re vagy a Box Office Mojóra kattintani azoknak, akik nem akarják megvárni a holnap esti írást a blog virtuális hasábjain.

1., INDIANA JONES AND THE KINGDOM OF THE CRYSTAL SKULL
Mit is kell elmondani? Fix, hogy május legnézettebb filmje világszerte a 19 éve nem látott Indiana Jones új kalandja lesz, erre tán még ő is a kalapját tenné. A sztoriról nagy vonalakban lehet csak tudni, a moziszám nyilván a Vasemberéhez hasonlóan 4000 fölött alakul, a négynapos Memorial Day-hétvégét pedig megtoldották egy csütörtökkel is. Ennyi idő alatt a százmillió dollárnak gond nélkül meg kell lennie, s a határ a csillagos ég.

Címkék

lista box office indiana jones speed racer narnia coming soon iron man

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr274535386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_82723 2008.05.03. 18:21:34

Na, Iron Man nyitónap 32,5 millió, csütörtök esti vetítésekkel együtt 38 millió. 85-90 millió lesz belőle a hétvégére.

OdyM 2008.05.03. 18:21:52

Közben kijött az új Indy trailer, ami tovább erősíti a pozitív várakozásokat. Legalábbis bennem. :)

l 2008.05.03. 23:22:25

Iron Man mára 159. az imdb top 250-ben. Azt mondom: WOW. Az új Indy trailer nem rossz, de valahogy "ezt már láttuk" érzés. A Hancock egyelőre zsáner-borogató eredetiségben porig alázza.

DCIJB 2008.05.04. 08:36:23

Háát, szerintem a Hancock egy újabb Will Smith-féle bohóckodás, míg az Indy az év filmjének tűnik. :)

OdyM 2008.05.04. 09:09:14

Az Indy ilyen. Én egy jó kalandfilmet várok, hisz ezek a sztorik mindig is erről szóltak. Hancock is jónak tűnik.

VVega · http://halfpecssquad.blog.hu 2008.05.04. 11:55:43

Iron Man mára 159. az imdb top 250-ben. Azt mondom: ez azért szánalom. Mégiscsak minden idők 250 legjobb filmjéről lenne szó, az Iron Man pedig csak egy popcornfilm, bár annak kétségtelenül nagyon színvonalas. Én a Hancockot várom a legjobban, de az év filmjének eddig a Dark Knight tűnik.

Ismeretlen_1068 2008.05.04. 18:11:30

the flight of stark. iron man nyitóhétvége: 104 millió dollár! (üdv itthon. :)

Seraphin 2008.05.04. 18:32:45

elég gyér május, Postalnak szurkolok. mennyivel nyithat Jones bácsi? 140-150M?

Ismeretlen_1068 2008.05.10. 19:04:08

bukik a speed racer.

Ismeretlen_82723 2008.05.10. 19:52:24

Nem is tudom, hogy gondolták, hogy visszahozza a 100 milliót. Gyanítom, hogy a nemzetközi bevétele is csak Japánban lesz kiemelkedő. Azért a 2006-os Poseidon durvábbat zakózott a 160 milliós költségvetés mellett, de mindenképpen megállj ez a Warnernek. Dragonballt már késő leállítani? :)

Ismeretlen_1068 2008.05.10. 20:04:20

a warner azért kaszálta el a new line-t, mert a stúdió tavalyi filmtermése meglehetősen harmatosan szerepelt (értsd: a golden compass nem hozott 1 milliárdot :). lehet, hogy előbb a saját portán kellett volna söprögetni? érzésem szerint sem a get smart, sem a sex in the city nem fog kasszát robbantani. de majd az utazó nadrág nővérsége 2 igen! :D

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása