aeon flux

ready for the action now, danger boy?

beszámoló: plaid@a38 08-04-05 Zalaba_Ferenc
2008. április 06. 17:34:02

Kategória: 4 komment

ma hajnalban utaztam: térben, időben egyaránt. valahová a távoli jövőbe és egy idegen világba, ahol szögeletes/amorf fémszörnyek csilingelő hangon kommunikálnak egymással, miközben folyamatos mozgásban vannak és változnak, de hogy hová tartanak és mivé lesznek, azt csak a andrew turner és ed handley, azaz a plaid tudja.

zenéiket mindig is a kellemes váratlanság jellemezte, s budapesti live actjüket is az eklektikus elektronika jegyében építették fel: dubstep, triphop, techno, elektro, brek, sőt még némi dnb is képviseltette magát, a stílusok lazán követték egymást, mintha csak egy shufflebagből húzták volna ki őket.

és miket! a kb. 70 perces fellépés 10-12 számjából összesen kettőt (rat's step a tekkon kinkreet ost-ről és az itsu) ismertem, a többin is ott ragyogott a plaid (wales-i nyelven: party) sajátos védjegye, mégis mindegyik valami újat, valami mást hozott. mintha tényleg földönkívüliek landoltak volna az a38-on, hogy dzsemburizzanak egy sort.


itsu

apropó a38. a placc hangrendszerére eddig sem lehetett panaszkodni, a hetekben mégis lecserélték, és tudták mit csinálnak, ugyanis a hangosítás csak még jobb lett. a basszusok olyan pocikákat rezegtettek meg bennem, melyek létezéséről ma hajnalig fogalmam se volt, s az impresszív hangerő ellenére minden egyes hangszín kivehető maradt. dinamika felsőfokon.

kár, hogy egy-két számot plaidék rosszul kevertek fel, s hol a basszus, hol a magas, hol pedig a középtájon tartózkodó főmotívumok szorultak háttérbe. a beígért (bob jaroc komponálta?) vizuálból lópikula sem látszott, ugyanis a banda mögé vetítették egy apró vászonra.

azt pedig el sem hittem, hogy a plaid első magyarországi fellépése csak félig tölti meg a hajót, viszont a laza soroknak hála zavaró tényező nélkül lehetett úszni az idegen árral, a közönség pedig szofisztikált, sok-sok ismerős arccal teli brancs volt. s különben is, zságer balázs háromfős csapatunknak prezentált exkluzív moonwalkingja önmagában megérte a belépő árát. :) a decens közönségget látva andy és ed sem zavartatta magát, a fellépést követően a közönség között elvegyülve hallgatták meg kode9 dubstep-szettjét.

kihasználtam hát az alkalmat és elkaptam ed handley-t, hogy köszönetet mondjak eddigi munkásságukért, s kifaggassam a plaid terveiről. a következő párbeszéd a sok sör, az erős hang és a mindkét oldalról nehezen dekódolható kiejtés :) miatt csak nyomokban emlékeztet az eredetire

ae: - hey man, great show tonite! was magnificent!
ed: - thanks! pretty decent crowd, we are delighted to come here.
ae: - you played some amazing tracks. i'm still shaking, hehe. so, when will your new album come out?
ed: - well, maybe september or october depending on how we manage with finishing some tunes.
ae: - did you play some of them tonite? i only recognized itsu and the track drom tekkon kinkreet.
ed: - some, yeah.
ae: - for example that awesome techno shit?
ed: - hehe. no, we wrote that song for live acts. and some others too.
ae: - it was really good (azt hiszem, azt mondtam: "it was konrét" :).
ed: - so what do you do?
ae: - ah, i'm just an ordinary *** listening to your music. i've been following you since the remix you did for björk. it was so wonderful.
ed: - well, you can't fuck up that song. it's really good.
ae: - you should listen to the funkstörung remix. (bocs :)
ed: - hehe, that's alright too.
ae: - i really like your music videos also. you should release a best of cd and dvd with all your clips.
ed: - hehe. maybe in a couple of years. we already released a dvd...
ae (bunkó módon közbevág): - yeah, i've got that one with bob jaroc, errr... i can't remember the title...
ed: - it's greedy baby. did you like it?
ae: - very much. but it's got only a few of your videos. for example my favourites... itsu, the one with the pigs and eye with the children's drawing...
ed: - yeah. pretty good one, ain't 'em? but y'know, they wasn't made by bob.
ae: - oh, i see... well, thanks for the chat. keep up the good work and enjoy the night!
ed: - thanks! cheers!


bob jarc & ed handley (2006. grác)

Címkék

zene koncert party a38 beszamolo plaid warp records

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr94535298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_59128 2008.04.06. 21:33:00

leszakad a szívem, hogy nem tudtam menni, de ez saralablablabla-lélloluliláló (nem érdekes) . viszont örülök, hogy te voltál, megennek a rövid kis párbeszédnek!

Ismeretlen_6929 2008.04.07. 01:35:16

maximális élménykavalkád volt, nuff said.

Ismeretlen_1068 2008.04.07. 11:49:17

olvastam egy-két olyan véleményt, hogy "a plaid alatató volt, unalmas és egyhangú... de aztán jött a dubstep és egyből felébredtem!" hihi.

Ismeretlen_47663 2008.04.07. 16:05:56

a Plaid is jó volt meg a dubstep zenét is birom (játszották az Autechre : Vletrmx (Plaid rmx)-et is ami nagy kedvenc... :)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása