aeon flux

ready for the action now, danger boy?

bevétel special: március preview Takács Máté
2008. március 05. 18:17:14

Kategória: 4 komment

Megállítanám, de nem lehet, mert könyörtelen - immáron a harmadik havi kitekintő van soron a 2008. évben. Veszélyesen gyorsan öregszünk, de moziba továbbra is járunk, remélhetőleg. Az amerikai filmpiacon márciusban indul be a bolt igazán, e hónap is kínál több esélyest is a százmilliós határ meghódítására. Az igazi felfordulást azonban már egyre inkább a kétszázmilliós léc leborítása okozza, hiszen a tavalyi 28 darab kilencszámjegyes összeget bankoló produkcióból minden eddiginél több, 11 hozott kétszerszáztól északra.

Az elmúlt két hónap eleji preview tartalmából kevés vált valósággá, s ez egyfelől jó nekem, mert ha valami az elképzelésektől másként következik be, az további figyelemre sarkall, másfelől azonban elég csúnyán csökkenti a vélt vagy valós hitelességet. Azért újfent megpróbálkozom az esélylatolgatással. Lássunk hát egy variációt arra, mely filmek állhatnak a márciusi havi lista első tíz helyén a végelszámolásnál!

10., doomsday
A sztori: Nagy-Britanniában gyilkos vírus üti fel a fejét, több százezer áldozatot követelve. A kormány fallal veszi körbe a fertőzött területet, számos embert sorsára hagyva mögötte. Harminc évvel később a vírus újra felbukkan, s egy elit csoportot küldenek valamiféle gyógyír felkutatására.
Az ábra: Neil Marshall előző filmje, a The Descent 2006 augusztusában 26 millió dollárt keresett, amiben segítségére volt a már jó ideje keringő híre és az erős hétköznapi bevételek. A Doomsday most az USA-ban kezd, tehát az említett két tényező nélkül kell boldogulnia. Ha a Universal nem bánik mostohán brit gyermekével, a 30 milliós költségvetés kétharmadát visszahozhatja már a tengerentúlon a sci-fi horror.

9., the bank job
A sztori: A nem túl makulátlan múltú autókereskedő, Terry Leather élete nagy dobását látja egy tutibiztos bankrablásban, amit egy régi ismerőse vet fel neki. Azonban a kápé és az ékszerek mellé olyan mocskos titkokat is kap hősünk a szajréban, ami egészen magas körökbe nyúlik fel.
Az ábra: Már most tudható, hogy a holnapután startoló akcióthrillernek a Lionsgate nem enged túl nagy teret, ami azért nagyon szomorú dolog, mert a jelek szerint a The Bank Job remek film. Richard Roeper, Ebert bácsi kollegája például évek óta nem látott ilyen jó heist-múvit. Jason Statham is elég fasza az efféle filmekben. Roger Donaldson rendezőnek szintén volt pár nagy dobása. Szeretni fogjuk ezt a filmet, kár, hogy box office-esélyeit már a startnál szaboltálják. Bízzunk benne, hogy az érdeklődés leküzdi a moziszám korlátait. Ha nem, egy 25 millió dollár akkor is lóg a levegőben.


8., 21
A sztori: Az igaz téma ihlette filmben öt MIT-es arcot képeznek ki olyan professzionális kártyajátékossá, hogy lehozzák egész Vegast.
Az ábra: a Doktor Szöszi rendezőjétől. Nem jó. Kevin Spacey az aduász. Már inkább. A 21 Ben Mezrick könyvéből merít, s reméljük, címe nem okoz marketingbeli gondokat. Az InterCom megoldotta, s szerényen "Las Vegas ostroma"-nak keresztelte a Sony bemutatóját. A fedélzeten van még a főhős szerepében Jim Sturgess, Kate Bosworth és Laurence Fishburne is. A címben szereplő szám elég bűvös ahhoz, hogy milliószorosa visszaköszönjön bevételekben, de ha jó lesz híre, még messzebb is mehet. Most csak a 8. helyig.
(hazai bemutató: május 1.)

7., shutter
A sztori: Egy friss házas párocska megdöbben és megrémül, mikor fotóikon szellemeket vélnek felfedezni. Gyorsan nyomozásba kezdenek.
Az ábra:
Minimum be kell szüntetnie Ázsiának a filmgyártást ahhoz, hogy ne készüljön több hollywoodi remake onnét való anyagból. A Shutter az azonos című thai horror másolata lesz a japán Masayuki Ochiai rendezésében, Joshua Jackson és Rachel Taylor főszereplésével. A Fox egy hatásos reklámkampánnyal akár 25-30 milliót is kifacsarhat az újabb A kör-klónból.

6., meet the browns
A sztori: Egy egyedülálló anyuka felkerekedik gyermekeivel soha nem látott apja temetésére, Georgiába. Ott megismerkedik a Brown-családdal.
Az ábra: Bármilyen szimplán is hangzik a tartalom, ez egy Tyler Perry-színdarab moziváltozata, s mint ilyen, nagy box office potenciállal rendelkezik. A Diary of a Mad Black Woman, a Madea's Family Reunion és a Why Did I Get Married minket mind-mind elkerült eddig, de odaát bevasaltak 50-60 millió dollárokat. A Meet the Browns már a sokadik eposz a sorban, de még mindig jó lehet vagy' 45 millióra.

5., superhero movie
A sztori: Az nincs, ez a szuperhősös filmek paródiája.
Az ábra: Tulajdonképpen Scary Movie 5-ről beszélünk, de a szuperhősök életében feltehetőleg semmi sem elég scary ahhoz, hogy a cím megmaradjon. Leslie Nielsen és Regina Hall azonban már sokadjára van benne a buliban, David Zucker ellenben most csak producer, mind az írói és rendezői feladatok Craig Mazin, a harmadik és negyedik Horrorra akadva egyik szkripterének vállát nyomják. Pamela Anderson pedig Láthatatlan Lányként lesz jelen. Uh-oh. A film még többre számíthat az Aaron Seltzer-Jason Friedberg páros hányadékainál, de 55-65 milliónál többet már csak szupererővel hozhat.


4., college road trip
A sztori: Az eminens tizenéves lány, Melanie szeretné megszemlélni az USA összes főiskoláját, mielőtt kiválasztja, melyikre jelentkezzen. A körutazásra elkíséri túlféltő rendőr apja is.
Az ábra: A Buena Vista márciusi komédiáiból lassan brand születik, hiszen az olyan korábbi címek, mint a Több a sokknál, a Gorilla bácsi, de főképp a tavalyi Faterok motoron, rendre kasszasikernek bizonyultak. A magyar mozikba Tantúra címmel érkező filmben a mostanában túl sokat látott Martin Lawrence játssza a főszerepet, feltehetőleg ezúttal sem idegesítően. A Disney nem véletlenül hagyta le a plakátról a "Kegyetlen játékok és az Édes kis semmiség rendezőjétől" feliratot, hiszen családi moziról van szó, amik így a tavasz első havában nagyon jól mennek. A College Road Trip könnyedén túrázhat el akár 75 millióig is.
(hazai bemutató: május 8.)

3., drillbit taylor
A sztori: Néhány nyámnyila iskolás srác felfogadja a lóbadzset testőrt, Fúrófej Taylort, hogy megvédje őket a játszótér keménylegényeitől.
Az ábra: Owen Wilson első szerepében látható öngyilkossági kísérlete óta, ami nem igaz, mert a szeptemberi The Darjeeling Limitedben is szerepelt, csak valami hangzatos intró kellett. A Drillbit Taylor esszenciális Wilson-komédiának ígérkezik, emellett az Apatow-művek legújabb példánya, így nem csak az említett rendező-producer-forgatókönyvíró, de Seth Rogen keze is belelóg a bilibe, méghozzá íróként. A 40 milliós költségvetésű film előtt nem látszik semmi akadály, hogy dobogós helyen végezzen márciusban.

2., 10,000 b.c.
A sztori: D'leh, az előember átvág árkon-bokron, hogy megmentse törzse és egyúttal szerelme jövőjét a prehisztorikus időkben.
Az ábra: Roland Emmerich most nem zúzza le a mindig nyüzsgő várost, helyette már azzal kezd, hogy nincs is New York: a 10,000 b.c. szép kis medium-event filmmé nőtte ki magát az elmúlt pár hónapban, ahogyan a Jumper a februári felhozatalból. Egyértelműen hajaz sok tekintetben a 300-ra a WB produktuma, elég csak a plakátokat összevetnünk. Hogy lesz-e mamutméretű siker, az két nap múlva ki is derül. Keringenek olyan híresztelések, hogy az első vetítéseken a rossz fogadtatásra reagálva maga a direktor úr ismerte el, hogy nem kimondottan jó a végeredmény. Ez enyhén szólva sem biztató szó, de férfiember legyen a talpán, aki nem ül be megnézni Camilla Belle-t kezdetleges öltözékben. A 10,000 b.c. ha nem is éri el az oly sokszor emlegetett, ominózus bevételi mérföldkövet, megközelítheti azt. Nemzetközi viszonylatban ellenben nagyok a lehetőségek.
(hazai bemutató: március 13.)


1., horton hears a who!
A sztori: Horton, az elefánt azon fáradozik, hogy megvédje a mikroszkópikus Whoville népét, ám barátai nem hiszik el neki, hogy a Who-k léteznének.
Az ábra: Január #1-ját ugyan eltaláltam, de nem volt nagy kunszt, míg februárt nagyon nem sikerült jól átlátni. Most talán a "Jégkorszak alkotóinak új filmje" ismét behozza számításaimat, hiszen a márciusi Fox-animációk eddig letették a megbízható összeget az asztalra (Jégkorszak 1-2, Robotok). A Horton Hears a Who!-ban Jim Carrey és Steve Carell orgánuma hivatott az alapvetőnél több nézőt becsalogatni a mozitermekbe. Egy 120 millió dollár igazán nem elefánt elvárás a már nagyon régóta készülő filmnek.
(hazai bemutató: március 20.)

A 10,000 b.c., a College Road Trip és a The Bank Job megmérettetésére most hétvégén kerül sor, az eredményekről pedig vasárnap lesz beszámoló.

Címkék

lista box office coming soon

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr304535176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Melllvar 2008.03.05. 20:57:16

Roepernél gyermetegebb, pocsékabb túlsztárolt filmkritikust még nem láttam. Nem is értem anno mit látott benne Ebert. Siskelnek a táskáját sem vihetné. Bocs, kicsúszott... Viszont ott volt nála vendégként Michael Phillips, akinek azért inkább lehet adni a véleményére. Szal azért várjuk csak a filmet :)

daveyjones · http://aeonflux.freeblog.hu/archives/2008/03/05/bevetel_special_marcius_preview/#comments 2008.03.05. 21:43:47

Camilla Belle hmm nem tudom mi de valami nagyon vonzó ezen a csajon:) A film engem érdekel remélem a hírek nem igazak róla.

Ismeretlen_1068 2008.03.05. 22:53:48

a bank job szerintem lópikulát se keres. a 10.000 bc-ről hétfőn jön a kritika.

Koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.03.06. 10:52:09

Ezek közül a 10.000 BC és a Horton tud csak nagyobb bevételt elérni. A többi vagy bukik vagy szolidan keres. Bár sose voltam valami nagy box office mágus.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása