aeon flux

ready for the action now, danger boy?

jogi pro-kontra Angyalosi Ádám
2008. február 14. 20:01:27

Kategória: 1 komment

ami jó:
- 100 napnyi, többnyire sikertelen tárgyalás és mindenféle hercehurca után a WGA megegyezett a producerekkel, így véget ért a november óta tartó írósztrájk. Tehát: lesz Oscar-gála, visszatérnek a tévésorozatok (a szerializált drámák egy része csak ősztől, de a legtöbb csonka évadot még kiegészítik a lehetőségekhez mérten) és nem lesz igazán észlelhető a 2009/10-es mozis felhozatal esetleges minőségbeli romlása.

ami rossz:
- a Tolkien Estate beperelte a New Linet, mert a társaság állítása szerint nem kapták meg a gyűrű-filmek után nekik járó potom 150 millió dollárt (a hat milliárdos bevételekhez képest ez végülis semmi), és a Hobbit jogait követelik. Guillermo Del Toro a minap elárulta az Empire-nek, hogy az eddigi hírekkel ellentétben még nem száz százalékos, hogy ő fog a rendezői székbe ülni, és saját állítása szerint egyelőre nem aggódik a per miatt.
- támadják a 2009-ben esedékes Watchmen adaptációt is, a Foxnál ugyanis rájöttek, hogy verhetetlen lesz, így maguknak szeretnék a jogokat - melyek szerintük őket illetnék. Állításuk szerint a képregény futása alatt ezek már náluk is voltak, majd rövid ide-oda pattogás után Lawrence Gordon producernél kötöttek ki, aki vihette, amerre akarta - azzal a feltétellel, hogy kipengeti a megszabott kivásárlási díjat. A többit ismerjük: Warner, Zack Snyder, noname cast és per.


összefoglalva: a következő években nem lesz a szokottnál több Epic Movie-típusú baromság, ugyanakkor a két legígéretesebb alkotás veszélybe került. Most nyertünk vagy vesztettünk?
(extra hír 2009-ről: a J.J. Abrams féle Star Trek decemberről jövő tavaszra csúszott. bummer.)

Címkék

per guillermo del toro hollywood watchmen serial filmhir

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr474535121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pizsama · http://yofilm.blogter.hu 2008.02.14. 22:53:59

Nem baj ha késik a Babó, legalább del Toro-nak lesz ideje a HP7-re! Apropó Gyűrűk Ura, FHE meddig ül még azokon a kétlemezes digiken???

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása