aeon flux

ready for the action now, danger boy?

bevétel 8/2/1-3: super bow on super bowl Takács Máté
2008. február 03. 20:28:11

Kategória: 1 komment

Nagy hibát követtem el, mikor a Hannah Montana/Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert Tour című Disney-opusz hátterével kapcsolatos tudatlanságomat nem orvosolva vetettem képernyőre a februári kitekintőt. Nos tehát, először is, miről van szó? Miley Cyrus egy 15 éves amerikai tinisztár, akinek színpadi és tévésorozatbeli karaktere ez a Hannah Montana (döbbenetes véletlen, hogy szombat délelőtt a Viasat3-ra kapcsoltam és pont ez a széria ment). Marha népszerű a cucc, olyannyira, hogy a Buena Vista egy csupán egy hétig vetítendő moziverziót is bemutatott koncertfilm formájában, ráadásul 3D-ben. Ez utóbbi tényező azért korlátozta a bemutatót (683, erre alkalmas vászonnal felszerelt filmszínház), de nem a bevételeket! A film az előzetes becslések szerint bombasztikus 31 milliót kasszírozott, mindezt ráadásul a Szuperkupa-döntő hétvégéjén. 45 ezer dolláros átlaggal számolunk tehát, ami bizony a széleskörű (600 mozitól) premierek között a legmagasabb, leelőzve a Pókember 3 35,540 dollárját. A fangirl’s obsession tehát történelmi méreteket öltött, különösen a box office históriájában, amit ép ésszel a magamfajta fiatalember nehezen fog fel. Na ennek hatására persze nem csoda - sőt gyanítható, hogy korábban is voltak hasonló tervszövögetések -, hogy a Disney kibővíti az előzetesen világgá kürtölt egyhetes futást. És ha mindez nem lenne elég, a Rotten Tomatoes-on 15 kritikusból 13 pozitív véleménnyel szolgált a látottakról. Megáll az ember esze, a tiniidolok pedig énekelnek tovább.


A szem amerikai változata, vagyis a The Eye, melyben Jessica Alba van szem előtt, 12 millióval szerezte meg a dobogó középső fokát. A horror az utóbbi időkben jól ment Amerika legrangosabb sporteseményének víkendjén (Ismeretlen hívás és a nálunk azóta se látott The Messengers), ez alól tehát a 2436 teátrumban látható Lionsgate-bemutató sem kivétel. A kínai eredetihez hasonlóan két rendező által jegyzett filmet a Rotten Tomatoes-on olvasható kritikák háromnegyede lehúzza, de emelje fel a kezét, akit ez meglep. A One Missed Call hasonló start után 26-28 millió között látszik megállapodni, úgyhogy ez alapján a The Eye-nak sem látszik túl sok eséje a 30 millió meghódításában.

A további két premier nem mozgatott meg nagy tömegeket. Úgy tűnik, Eva Longoria még nem érett meg a televízión kívüli sztár-szerepre, hiszen az Over Her Dead Body című szellemes-romantikus komédia mindössze 4 millió dollárt bírt kicsalogatni a pénztárcákból. A szintén szapult New Line-terjesztés így nagyjából belőheti magának a rászánt 10 milliós produkciós költségeket. A felfelé ívelő karrierű Paul Ruddnak viszont ez az egész sehogy sem mutat jól. A Paramount Classics repertoárját bővíti meglepő módon a Strange Wilderness című, semmiféle klasszikus jelleget nem mutató komédia, melyhez egyebek mellett Steve Zahn, Justin Long és Jonah Hill asszisztál. A csak 1208 helyütt vetített film 3 millió dollárt teljesített, ami relatíve (vagyis mozinkénti átlag tekintetében) jobb, mint a fentebbi opusz hasonló teljesítménye. De akárhogyis, a 0%-os RT-értékeléssel megvert mozira egy hónap múlva már senki sem fog emlékezni.

A múlt hét két bajnoka, a Meet the Spartans és a John Rambo embereset bukfencel, köszönhetően a vasárnap távolmaradó férfiközönségnek. Mindkét film 7 millió körül hoz, de egyik bevétele sem éri még el a 30 milliót. Rambónak nehéz menet lesz az inflációmentesen 47 milliós első rész lefőzése. Harmadik lett így a hétvégén a 27 Dresses; a Fox filmje immáron 57 millió felett jár, s ha nem is hagyja le, mindenképpen megközelíti végül az ugyanakkor, közel duplaannyival indult Cloverfieldet.

Az Oscar-jelöltek közül továbbra is a Juno a legnépszerűbb, immáron a 110 millió közelében szárnyalva. A Vérző olaj egy masszív moziszám-emelés ellenére vesztett egy héttel korábbi bevételéből, de persze ez újfent a vásárnapi pangásnak tudható be. Most 21 milliónál tart, de lesz még bőven jobb a helyzet. A Vágy és vezeklés már a top 10-en kívül lépte át a 40 milliós határt, de a top 20-ban van még a Nem vénnek való vidék (55,1M) és a Michael Clayton (44,1M) is.

A jövő héten érkezik két széles közönséget megszólító vígjáték, a Fool’s Gold és a Welcome Home Roscoe Jenkins, feltehetőleg fellendítve a bizniszt. Itt lesz még Vince Vaughn doku-komédiája is, 1000-nél kevesebb moziban, a független Picturehose-tól.

TOP 10, 08/02/01-03 (aktuális hétvége/összesen)
1. Hannah Montana/Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert Tour ($31.1M/$31.1M)
2. The Eye ($12.4M/$12.4M)

3. 27 Dresses ($8.5M/$57.2M)
4. Meet the Spartans ($7.3M/$28.5M)
6. Rambo ($7.1M/$29.9M)
4. Juno ($7.0M/$109.8M)
7. The Bucket List ($6.7M/$67.5M)
8. Untraceable ($5.1M/$19.1M)
9. Cloverfield ($4.8M/$71.9M)
10. There Will Be Blood ($4.7M/$21.0M)

Címkék

box office

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr714535083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_1068 2008.02.04. 19:45:57

tegnap estéig még azt se tudtam, mi fán terem ez a kiscsaj, nem hogy a filmje.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása