aeon flux

ready for the action now, danger boy?

bevétel 8/1/11-13: the buck list Takács Máté
2008. január 13. 21:27:15

Kategória: Szólj hozzá!

Jó pár vödörre való zöldhasú termett a Warner számára a The Bucket List jóvoltából. Jack Nicholson és Morgan Freeman kettőse komoly érdeklődést váltott ki az amerikai közönség köreiben, akik 19,4 millió dollárt hagytak ott a mozipénztáraknál az elmúlt három napban. Bizony régen volt már rá példa, hogy egy először limitált kópiaszámon látható produkció országos bemutatója alkalmával a dobogó legfelső fokára hágjon. Rob Reiner filmjének ez sikerült, s a rendező egyúttal nagyobb bevételt ért el Jack és Morgan édelgésével, mint a Bruce Willis-Michelle Pfeiffer vagy a Jennifer Aniston-Kevin Costner párossal korábban, de Nicholsonnal való előző együttműködését, az Egy becsületbeli ügyet is túlteljesítette (persze mindezt szigorúan inflációt nem kalkulálva). A filmet igencsak elgyepáló kritikusok szava (a nagy Roger Ebert csupán 1 csillagot biggyesztett a cím mellé) tehát újfent figyelmen kívül maradt, így a The Bucket Listnek legalább 60 millióra van kilátása.


De nem olyan sokkal nyerte a versenyt a fenti film, hiszen Ice Cube új komédiája, a First Sunday is a várton felül teljesített 17,7 millió dollárral, ami igen szép, nyolcezres mozinkénti átlagbevételt jelent. A rapper-színész korábban már komoly sikereket ért el a Friday és Next Friday filmekkel, ám a végére (Friday After Next) kifulladt a gettóvígjáték, így egy új napot választott a címbe. A trükkös fogás az ábra szerint bevált, úgyhogy további Sunday-filmek várhatók. Aztán jöhet a Monday, és így tovább. A magyar címre pedig a „Péntek esti gáz” mintájára jöhetnek az ötletek (pl. Vérmes vasárnap). A First Sunday 45 millióig is viheti.

A hét további két új filmje nem zavart sok vizet. A Universal CGI-filmje, a The Pirates Who Don’t Do Anything: A VeggieTales Movie 4,3 milliót gyűjtött, vagyis 2 millióval kevesebbet, mint 2002-es elődje, ráadásul több moziból. Uwe Boll merénylete, A király nevében 3 millióval kullog a top 10-en kívül. Ha ezt megduplázza, nyert ügye van.

Az aranyérmes helyezett mellett több, már jó ideje látható, díjesélyes film került széleskörű terjesztésre. Az Atonement immáron 6. hete produkál jó átlagot, most 950 filmszínházból 4,2 millió dollárt hozzátéve 25 milliós egyenlegéhez. Van rá némi esély, főleg, ha Oscar is besegít, hogy ezt megduplázza, de valószínőbb a 40 millió körüli kapuzárás. Az El Orfanatónak és a The Kite Runnernek kevésbé sikerült fényesre az átnyergelés: előbbi 2 milliót hoz 707 teátrumból, míg Paramount Vantage filmje 1,6 millióval növelte eredményét, ami így 11 milliót mutat. A továbbra is korlátozott számú helyen látható There Will Be Blood harmadik hetében 14 ezres átlaggal szerepel, s már 4 millió dollárt tudhat magáénak.

Jövő héten öltözködünk (27 Dresses), pénzrabolunk (Mad Money), no és persze szörnylerohanódunk (Cloverfield).

TOP 10, 08/01/11-13 (aktuális hétvége/összesen)
1. The Bucket List ($19.4M/$20.8M)
2. First Sunday ($17.7M/$17.7M)
3. Juno ($13.6M/$70.9M)
4. National Treasure: Book of Secrets ($11.3M/$187.1M)
5. Alvin and the Chipmunks ($9.3M/$187.9M)
6. I Am Legend ($8.2M/$240.3M)
7. One Missed Call ($6.0M/$20.5M)
8. P.S. I Love You ($4.8M/$46.8M)
9. The Pirates Who Don't Do Anything: A VeggieTales Movie ($4.3M/$4.3M)
10. Atonement ($4.2M/$25.1M)

Címkék

box office morgan freeman jack nicholson

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr944535032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása