aeon flux

ready for the action now, danger boy?

bevétel 8/1/4-6: unmissed call Takács Máté
2008. január 06. 20:05:07

Kategória: Szólj hozzá!

Eleget tettek a filmszínházak hívószavának az elmúlt három napban az amerikaiak, jelentősen felülmúlva bevételileg a tavalyi év ugyanezen víkendjét. Régebbi filmek uralják az új év első hétvégéjén a toplistát: A nemzet aranya: Titkok könyve elődjéhez hasonlóan triplázott a dobogón, s immáron csak pármillióra van a 2004-es epizódtól. A kétszázmillió biztos. Egyre valószínűbb, hogy a harmadik helyre felkapaszkodó Legenda vagyoknak pedig a negyedmilliárd a tutira vehető, lévén negyedik hétvégéjén is közel 16 milliót hoz. Hasonló összeggel tart magabiztosan az újabb százas határ felé a most negyedik helyezett Alvin és a mókusok is. De az igazi szenzáció a dobogó fennmaradó fokán elhelyezkedő Juno, amely a több, mint 900 mozis elemést is közel tízezer dolláros átlaggal hálálta meg. A majd' 16 millió dollár nagyon nagy összeg a Fox Searchlightnak egyetlen hétvége alatt, hát még az a 100 millió dollár, amire most a többszörös Golden Globe-jelölt film szép reményeket táplálhat. Elképesztő bizonyíték ez arra, hogy mekkora igény van az igazán jó kisfilmekre is a blockbusterek mellett.


A hét egyetlen új bemutatója, a One Missed Call ugyan épphogy csak betört a top 5-be, de 12 millió dollár feletti nyitásával sikerült túlteljesítenie az elvárásokat. A Warner mozijának legerősebb napja – a horrornál megszokott módon – a péntek volt. A döbbenetes, bár nem meglepő 0, azaz 0%-os Rotten Tomatoes-értékelés (30 vélemény) és a 4,9 pontos IMDb-állás nem kecsegtet túl sok jóval, ami a jövőbeni szereplést csak bebiztosítja: gyors lefutás, kb. 30-32 milliós vég várható 2008 első filmjének.

A karácsonyi időszak filmjei felé rendre minimális mértékben csökkent az érdeklődés, a P.S. I Love You példának okáért mindössze 15%-ot lépett vissza a múlt héthez képest. Kivételt képez a Walk Hard: The Dewey Cox Story, amely most újabb -53%-ot kénytelen elszenvedni, illetve az Aliens Vs. Predator: Requiem; az első tízből is kieső Fox-terjesztés 55%-kal kevesebb embert érdekelt, mint egy hete. Így már a 45 milliós végösszeg is veszélybe került, ami azért elég szégyen. A limitált mezőnyben az Atonement (ami ugyan már csak pár mozira van a hivatalos „wide release”-től) ismét a top 10-ben szerepel, továbbra is erős moziátlaggal.

A jövő hétvégén egyebek mellett szélesedik a The Bucket List és jön A király nevében, de A nemzet aranyának újfent jó esélye van az ismétlésre, hacsak a Juno példátlan módon el nem happolja elője a pole pozíciót. Ez bizony könnyen megeshet.

TOP 10, 08/01/04-06
(aktuális hétvége/összesen)
1. National Treasure: Book of Secrets ($20.1M/$170.9M)
2. Juno ($15.9M/$51.7M)
3. I Am Legend ($15.7M/$228.1M)
4. Alvin and the Chipmunks ($15.5M/$176.3M)
5. One Missed Call ($12.5M/$12.5M)
6. Charlie Wilson's War ($8.1M/$52.6M)
7. P.S. I Love You ($7.8M/$39.2M)
8. The Water Horse: Legend of the Deep ($6.2M/30.8M)
9. Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street ($5.5M/$38.6M)
10. Atonement ($5.1M/$19.2M)

Címkék

box office

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr234535009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása