aeon flux

ready for the action now, danger boy?

bevétel special: január preview Takács Máté
2008. január 04. 23:33:08

Kategória: 2 komment

Január hűvös hónap a mozikasszáknál, de magában foglal egy Martin Luther King-hétvégét, amikor egy hétfő hozzácsapódik a megszokott három naphoz. Ekkorra a forgalmazók hagyományosan sok filmet időzítenek, de a hónap nagy durranása csak később érkezik majd meg. Nyitóhétvége tekintetében immáron tizenegy éve a Csillagok háborúja felújított változata a bajnok 35,9 millió dollárral, amit még csak megközelíteni sem sikerült egyetlen filmnek sem. Lássuk, mit néznek az amerikaiak az év első havában.

A lenti nyitóhétvége-tippek szinte légbőlkapottak, nincsenek figyelembe véve olyan jelentős tényezők, mint pl. a moziszám (lévén most még nem ismertek), s a rangsor sem feltétlenül ezen adatok alapján készült.

10., mad money

A sztori: a szövetségi jegybank három női alkalmazottja (Diane Keaton, Queen Latifah, Katie Holmes) úgy dönt, ellopják a pénzt, amit megsemmisítésre ítéltek.

Az ábra: Callie Khouri rendezőnő, aki egykoron Oscart nyert a Thelma és Louise forgatókönyvéért, egy nem is oly régi, 2001-es brit tévéfilm remake-jét készítette el. A legalább hét, azaz hét különböző gyártócég (köztük az ócska dizájnjairól ismert Millennium Films) filmje forgalmazót sem talált, így végül egyikük, az Overture Films vállalta el a disztribúciót. A költségvetés 22 millió dollár, de meglehet, a film ennek a felét sem hozza. Nyitóhétvége-tipp: $5 millió.

9., how she move

A sztori: egy középiskolai tanuló egy trauma után visszatér régi lakhelyére, amit felvet a bűn, de ő úgy dönt, szteppelni fog.

Az ábra: Annak ellenére, hogy a táncos filmek a fiatal közönség körében nagyon jól mennek (Step Up, Stomp the Yard), a Paramount egy, az anyagi remények szempontjából kisebb filmekkel foglalkozó ágára, a Paramount Vantage-ra bízta a forgalmazást. Nem tűnik úgy, hogy a How She Move az említettek nyomába ér, de okozhat meglepetést. Nyitóhétvége-tipp: $6.5 millió.

8., one missed call


A sztori: fiatal egyéneknek megcsörren a mobilja, amiben saját halálsikolyukat hallják. Rövidesen meg is halnak, nem éppen természetes halállal.

Az ábra: a magyarban Nem fogadott hívásra keresztelt Warner-mozi az év első filmje, és Hollywood sokadik japán horror-remake-je (ami maga is egy könyvadaptáció vala). Ez a tény most még az amúgy igen silány trailerben is elhangzik, bár valószínűleg hidegen hagyja a közönséget. A január első hete hozta már meg a sikert hasonló produktumnak, de az elemzők nem jósolnak túl sokat a ma indult filmnek. A plakát viszont disturbing. Nyitóhétvége-tipp: $8.5 millió. (hazai bemutató: február 7.)

7., untraceable

A sztori: egy FBI-ügynöknő (Diane Lane) feladata kézre keríteni egy olyan sorozatgyilkost, aki az áldozatai halálát megörőkító videófelvételeket pakol fel a netre.

Az ábra: Gregory Hoblit rendezett már pár többé-kevésbé jó thrillert, Diane Lane-t pedig öröm nézni. A Screen Gems híres arról, hogy jól érzi meg, mikor kell egy erősebb idegeket igénylő (jelen esetben torture-) thrillert a mozikba küldeni, noha követett már el baklövést. Egy biztos: az Elhagyott szobát felülmúlja az Untraceable. Nyitóhétvége-tipp: $10 millió.

6., first sunday

A sztori: két feka országos cimbora és kisstílú törvényáthágó (Ice Cube és Tracy Morgan) nagy gázba kerül, mikor adósságot kell törleszteniük, így úgy döntenek, kirámolják a helyi templom kasszáját.

Az ábra: Ice Cube a hoodvígjátékok és a családi vígjátékok után most valami korccsal rukkol elő, aminek azonban meg van az esélye a tisztességes bevételre. Az eddig többnyire videófilmekkel történelmet írt David E. Talbert saját szkriptjéből rendezi a több közepesen ismert afro-amerikai színészt felvonultató Sony/Screen Gems-mozit. Nyitóhétvége-tipp: $11 millió.

5., the bucket list


A sztori: két halálos beteg öregember (Jack Nicholson és Morgan Freeman) úgy dönt, lelécelnek az kezelőotthonból, hogy megvalósítsanak néhány dolgot, mielőtt végleg beadják a kulcsot (avagy felrúgják a vödröt).

Az ábra: Rob Reiner az utóbbi időkben nehezen veszi a kanyart a kritikusok színe előtt. Az Azt beszélik..., az Alex és Emma, illetve Velem vagy nélküled sem aratott osztatlan sikert. A biztató előjelek ellenére most sincs ez másképp, Nicholson ide, Freeman oda. A Warner Bros. Oscar-jelölések reményében december legvégén műsorra tűzte pár moziban a filmet, ami a januári hosszú hétvégén kerül országosan a nézők elé. Ők meg, mint tudjuk, vevők a végtelen szentimentalizmusra, így a The Bucket List számíthat némi zöldhasúra. Nyitóhétvége-tipp: $12 millió.

4., meet the spartans

A sztori: a film az utóbbi év sikereinek paródiája.

Az ábra: a felállás majdnem a megszokott. Most nincs a címben „Movie” (érdemes azonban megemlíteni az egyik munkacímet: Epic Movie 2), de ettől függetlenül kb. hasonlóra számíthatunk a Jason Friedberg-Aaron Seltzer párostól, mint korábbi munkáik. A Meet the Spartans elsősorban a 300 kifigurázása, de a poszter alapján lesz itt még Ghost Rider, Transformers és Harmadik Shrek is. Ismert nevek ezúttal sincsenek nagyon, de érdemes kiemelni Kevin Sorbót, a sorozatbeli Herkules alakítóját. A film amilyen rossz lehet az alkotópáros előző munkái alapján, ugyanolyan mérsékelt sikert arathat. Nyitóhétvége-tipp: $17.5 millió.

3., 27 dresses

A sztori: a főhősnő (Katherine Heigl) immáron huszonhétszer öltött magára koszorúslányi ruhát, legújabban saját húga esküvőjén, akinek vőlegényét ráadásul titokban szereti.

Az ábra: mindenképpen szeretné kihangsúlyozni a Fox, hogy új moziját Az ördög Pradát visel szerzője írta, főszereplője pedig a „Knocked Up star Katherine Heigl”. A 27 Dressesnek azonban nem lesz külső segítségre ahhoz, hogy az év első sikeres komédiája legyen. Nyitóhétvége-tipp: $14 millió.

2., rambo

A sztori: John Rambo háborús veterán elszigetelve él Thaiföldön, mindenkitől távol, mikor azzal keresik meg, hogy segítsen megtalálni egy Burmában eltűnt misszionárius csoportot.

Az ábra: „Rambo, az egy buzi.” – hirdetett ítéletet maga Stallone egy évvel a Rambo III után a Tango és Cashben. Most azonban, húsz év után ismét a vásznon köszönthetjük, és a trailerekből egyáltalán nem tűnik homoszexüelnek a fazon. Mi több: rég nem látott, minden ízében férfias vérorgiával kecsegtet. Remélhetőleg azonban nem csak ebből fog állni a film (vagyis nem jut az AvP: Requiem sorsára). Stallone első ízben rendezett maga az ikonikus karakterre épülő filmet, de egy nyilatkozata szerint meglehet, nem utoljára. Nyitóhétvége-tipp: $16 millió. (hazai bemutató: február 7.)

1., cloverfield


A sztori: valami szörny megtámadja New Yorkot.

Az ábra: J.J. Abramsnek nagyon megy, hogy az érdeklődést azzal tartsa fenn, hogy nem mutat semmit (á lá Lost). A Cloverfieldnél szenzációs marketingfogásnak bizonyult, hogy még cím nélkül jött ki az első trailer és plakát, s az egyetlen fogódzkodó a bemutató dátuma volt (1-18-08), vagy persze „az új J.J. Abrams-film”-említés, azaz pont a lényeges dolgok. A Cloverfield újfajta nézőpontot kínál a közönségnek: fiatalok egy csoportjának videókameráján át lehetünk az események számottevő részének tanúi. A kb. 30 milliós költségvetésű filmből kisülhet egy újabb Kígyók a fedélzeten-szerű box office csalódás, de valószínűbb, hogy január havának slágere lesz. Nyitóhétvége-tipp: $19 millió. (hazai bemutató: február 14.)

És ami nem fért be...

A fentieken kívül lesz még A király nevében, ami talán Uwe Boll mester legsikeresebbje lesz, ehhez 11 milliót kell teljesítenie. A Freestyle Releasing 2500 mozit ígér, de ez volt a BloodRayne-nel is: a Romar Entertainment kb. 2000 filmszínházról adott előzetes tájékoztatót, a végén pedig feleannyi lett belőle. A Universal mutatja be a The Pirates Who Don’t Do Anything: A VeggieTales Movie címre hallgató animációs kalózos-zöldséges filmet, amit már évek óta halogattak. Az előző VeggieTales Movie 2002-ben 25 millióig vitte, ám az ismétlés nem látszik valószínűnek.

Címkék

box office coming soon

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr704534999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Angelus 2008.01.05. 11:38:02

A Cloverfielddel kapcsolatban valami hasonlóra számítok mint, amit írtál, csalódás... bár ezt korábban kifejtettem már, hogy ezek a filmek egyedül a figyelemfelkeltésben profik, utána jön a nagy semmi. Nem minden arany, ami fénylik :) Most is hozzáteszem azért: Ne legyen igazam és inkább pozitívan csalódjunk, mint negatívan.

Pizsama · http://pizsama.blogter.hu 2008.01.05. 12:38:53

Cloverfield koppanástól én is tartok, de ne legyen igazam. Amúgy a Bucket List-re vagyok a leginkább kiváncsi, két színészóriás jutalomjátéka, kb. mint Hopkins-nak a Fastest Indian...

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása