aeon flux

ready for the action now, danger boy?

cd-kritika: modeselektor - happy birthday! [BPC 159CD, 2007] Zalaba_Ferenc
2007. november 18. 17:23:14

Kategória: 4 komment

Nagy várakozásokkal ültem neki a a Modeselektor új albumának. Bár még csak a második nagylemeznél tart a Gernot Bronsert és Sebastian Szary nevével fémjelzett duó (az első a Hello Mom! volt 2005-ben), 17 éve készítenek együtt zenéket... és nagyon jól csinálják.


Stílusra hasonló lemezzel állunk szemben, mint volt az előző albumuk: a számok ugyan az elektronikus zene kereteit nem lépik át, de azon belül hatalmas a szórás. Fuzionál a grime, a berlini techno, a hip hop, a glitch és a BPitch labelre jellemző elektronika, megfejelve némi vásári zenével, rave-vel és neuro breakkel. Jelzővel illetni az egész katyvaszt nem igen lehetne, de tökéletesen működik.

És ez itt a lényeg: egy hete folyamatosan a lejátszómban forog, és rendszeresen megtörtént, hogy egy szám órákra repeate-en maradt... ez pedig engem korántsem zavart. A számok színvonala ugyan változik (ez egy 70+perces albumnál azért nem annyira meglepő), de nagyon sok zseniális szerzemény mellett egy közepesen jól sikerült is már gyengébbnek hat. Különösen remek szerzeményből pedig van sok: az electro/idm keverék Godspeed és Edgar, a raggával megfejelt Let Your Love Grow (Apparatos közreműködéssel és Paul St Hilaire vokáljával), a korai techno évekre emlékeztető B.M.I. (dallamra és felépítésre Sven Väth Accident in Paradise albuma volt hasonló), a technoid Sucker Pin és Black Block, a rave gyökerű Hyper Hyper (a Scooter azonos című darabjának remixe Otto von Schirach vokáljával) és First Rebirth, a The Dark Side of The Sun grime szörny, valamint a Thom Yorke (igen, a Radiohead énekese) vokáljával ellátott neurotikus The White Flash.

Szóval az album remek, ha szereted az elektronikus zene bármelyik ágát, egy próbát mindenképpen érdemes vele tenni. Csak ajánlani tudom.


black block

Címkék

zene modeselektor electro videoklip albumkritika

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr54534880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_1068 2007.11.18. 17:30:47

all: épp egy özönvíz előtti gép előtt gubbasztok, szóval kérdem: másnál sem látszanak a belinkelt videók? egyáltalán azok? :)

Ismeretlen_84013 2007.11.18. 20:17:49

Negatív, semmi nem látszódik.

proci 2007.11.18. 22:51:29

hujujujjj, elnézést mindenkitől. a video feltöltés opció nem úgy működött, ahogy vártam:(. apropó: sikerült valamennyire feledtetni a rossz időt?:)

Ismeretlen_1068 2007.11.19. 00:53:02

velem mindenképp. idén két mdslktr buliban voltam, mindkettőről széles szájú békaként vigyorogva távoztam.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása