aeon flux

ready for the action now, danger boy?

Zalaba_Ferenc
2007. június 08. 11:35:15

Kategória: 11 komment

pirates of the caribbean: at world's end (2007). ugyan unalmasnak nem mondanám, de rendesen túl van írva. nem tagadom, el is veszítettem néha a fonalat. kár, hogy a legszimpatikusabb szereplők távoznak a legkorábban, kár, hogy olyan tulajdonságokkal ruháznak fel karaktereket, melyek létezésére a korábbi epizódokban egyáltalán nem utaltak (olcsó húzás ez, mint az amnézia), s simán meglettem volna jack sparrow szürreális osztódása nélkül is. legnagyobb fájdalmam, hogy a kráken lábasfejűből lábjegyzet lett, ennek ellenére a film inkább jó, mint rossz: gore verbinski tehetséges rendező, a film nagyívű szórakozás, s érdekes megfigyelni, milyen pályát futnak be a figurák (sparrow-t leszámítva, aki végül.. de inkább nem spoilerkedek :), az utolsó fél óra pedig tényleg lélegzetelállító. a hiányérzet viszont érthető: lesz itt még 4-5-6 is...

Címkék

kritika film pirates of the caribbean

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr414534579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_67036 2007.06.08. 15:03:44

Csáó! Tényleg voltak benne kicsit uncsibb részek, de egyetértek, hogy a legutolsó fél óra az bámulatos! Ha érdekel, hogy én miként értékelem a múvit, akkor: http://figjam.freeblog.hu/archives/2007/05/23/Karib-tenger_Kalozai_3_A_Vilag_Vegen/ csáó

Ismeretlen_46466 2007.06.08. 16:09:54

Én is láttam a filmet, és engem se nyűgözött le annyira. Nekem olyan erőltetettnek tűnt, a "poénokon" se nagyon tudtam nevetni. Szerintem a második rész volt a legjobb. ;)

Angelus 2007.06.08. 17:05:01

Majdnem ugyan ezt a kritikát fogalmaztam meg Xpressen erről a moziról. :) Különben tnyleg jól lehet rajta szórakozni, de aki 100%-ig azt állítja, hogy felfogta amit lát akkor egy zseni. :)

ae · http://aeonflux.freeblog.hu 2007.06.08. 17:05:16

rebie: egyetértek! a "poénok" idézőjelet érdemelnek, a második pedig kimagaslik a trilógiából történetben, látványban, izgalomban egyaránt, de leginkább azért, mert életettel töltötte fel az első rész papírmasé díszleteit.

Bomarr 2007.06.08. 17:38:37

Nekem a kellemes második rész után viszont ugy volt rossz az egész ahogy volt SPOILER Marokszámra dobálták be az ötleteket, amikkel aztán látványosan nem kezdtek semmit. A Kalóz Tanács arra volt jó, hogy verekedjenek egyet az asztalon, meg a végén örüljenek annak, hogy Jackék megnyerték nekik a harcot. A szeszélyes istennőnek is csak egy örvényre futotta, mig az akciót a lehető legrosszabb viccekkel sikerült elrontani... a csata közbeni eljegyzés olyan mélypont volt, amit még az ILM egyébként profi képei se tudtak menteni. És akkor még ott van Norrington nagyszabásunak szánt, ámde röhejes elhalálozása vagy a gonosz angol kapitány, aki egyszercsak lefagy, amikor a dramaturgia ugy kivánja stb. stb.

erb · erb.freeblog.hu 2007.06.08. 21:10:38

ae: hogy hasonlithatod a masodik reszt az elsohoz? mind a masodik, mind a harmadik resz szanalmas probalkozas. a megegy bort a rokarol tipppikus esete. a harmadik reszt egyedul Sparrow kapitany intermezzoi teszik, ha nem is elvezhetove, de elviselhetove.

Ismeretlen_9654 2007.06.08. 21:53:41

az első részt szerettem, és rengeteg hibáját elnéztem neki, mert azt hittem, hogy majd a második részben ezeket kiküszöbölik. sajnos nem lett igazam, a második epizódban annyi absztrakció, érthetetlen húzás és gyenge vicc van, hogy teljesen megfeküdte a gyomrom (még második megtekintésre is). így lehúzta hát az első lész tetszési indexét is némileg lehúzta. a harmadik rész első harmada már-már jónak mondható, de folyamatosan előkerülnek a gázos megoldások, ilyen johnny depp skizo jelenete, a chow yun fat mester csalódást keltő belépése és davy jones további mélyrepülése stb. a poénok változatosak, néhány jól sikerült (pl. a két balfasz állandó bénázása), míg a másik oldalon tényleg idézőjelesek (hol a' agyam?:(). összességében a második résznél jobb, de reménytelenül és hosszú ebben is túl sok az absztrakt hókuszpókusz, ami valaki szerint mesés húzás, szerintem érthetetlenül lila ködös disneység. ja, és ami nem diznis, de nagyon zavaró az az öncélú erőszak. azt hiszem egy a kíméletlen kegyetlenséget nem feltétlenül egy népirtós jelenettel lehet csak jól szemléltetni. pozitívum viszont, hogy hans zimmer végre összehozott egy valamirevaló score-t. a trilógia értékelése sorrendben: 6-4-5/10.

feketefene · http://feketefene.wordpress.com/2007/05/24 2007.06.08. 23:12:53

...mint minden folytatás kissé unalmas...de mit várunk hállivúdtól? :D

agi_ca 2007.06.08. 23:33:53

igazából nekem már a második sem tetszett. Az elsőt egyik sem tudja überelni. Így vegyes elvárásokkal ültem be a harmadik részre (és főleg a barátnőm unszolására, aki rajong az ilyen filmekért). Ami meglepett, hogy néha nagyon untam magam a történet közben, és igazából egy párszor rendesen elvesztettem a fonalat. Az egyetlen pozitív dolog, amit tudok mondani a harmadik részről az, hogy egy-egy jelenet nagyon szépen sikerült, és a zenéje is jó. De végig az volt az érzésem, hogy teljesen ki van facsarva a történet, és senki nem érti, hogy mi a fene van. De úgy látom eddig nem aratott hangos sikert a film senkinél :)

Brumi 2007.06.09. 11:12:38

Érdekes ez a kalózos trilógia. Az első részért kifejezetten nem voltam oda, egyáltalán nem tartottam semmiféle messiásnak, csak egy átlagos kalandfilmnek. Azért a második részt már megnéztem moziban feliratosan és meglepetésemre jól szórakoztam, nagyon jól. Azon ritka alkalmak egyike, amikor a folytatás viccesebb, akciódúsabb és mindenféle „kétbé”-sebb mint az előd. Szóval vártam a harmadik részt, de a hálószövő hatalmas zakója után már sokkal óvatosabban. Majdnem minden karakter egyenlő játékidőt kapott, talán ezt egy kicsit jobban meg kellett volna fontolni. Jack Sparrow-ból sosem elég, Barbossa az egyik legstílusosabb gonosz, a két szerencsétlen kalóz és a majom pedig a legfőbb humorforrások, eddig nincs is baj. Viszont Elizabeth és Will karaktere hagy némi kívánnivalót maga után, bár ez nem a forgatókönyvírók, hanem sokkal inkább az őket életre (nem) keltő színészek számlájára írható. Chow Yun-Fat rövid ideig tartó szerepeltetése is elszomorít, Keith Richards felbukkanásáért viszont hatalmas pirospont jár a készítőknek. A harci jelenetek nagyon jól kivitelezettek, az ILM csapata megérdemli az elismerő szavakat, de végig úgy éreztem, mintha visszafogták volna magukat az alkotók. Értem én, hogy most a történetmesélést helyezték előtérbe, de ezzel a legelszántabb rajongók nagy részének is fanyalgásra adtak okot, nem alaptalanul. A pénzügyi siker borítékolható, de a "bevált recepten ne változtass" aranyszabály figyelembevételével biztos vagyok benne, hogy sokkal több elégedett néző hagyta volna el a mozitermeket. A sokak által emlegetett hatalmas csavarokat nem igazán tudom mire vélni, minden szereplő motivációja teljes mértékben érthető és a cselekmény is jól követhető. A játékidő sajnos egy bő 20 perccel hosszabb a kelleténél, amit plusz akciójelenetek beiktatásával könnyen át lehetett volna hidalni. Az előző részben is volt egy jelenet, amitől szabályosan elállt a lélegzetem (Jack Sparrow szemtől-szemben a Kraken-nel), most is van egy olyan, ami mindig eszembe fog jutni erről a filmről (Lord Beckett elindul a lépcsőn). A színészek közül nem szeretnék igazán senkit kiemelni, mert szinte mindannyian jól oldották meg a feladatukat, de Orlando Bloom és Keira Knightley gyenge játéka mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Azt tudom, hogy a nézőket nagyrészt az ő nevükkel lehet becsalogatni a mozikba, de ez nem menti fel őket a hiteles színészi játék alól. Hans Zimmer viszont hozta a tőle elvárható magas színvonalat, az ő zenéje az esetleges üresjáratokban is elviszi a filmet, a német mester az egyik legfrissebb alkotásával örvendeztet meg bennünket. Dariusz Wolski operatőri munkáját is csak dícsérni lehet, nem kis kihívást jelentő feladatoknak kellett megfelelnie, amiket ő kifogástalanul teljesített. A Karib-tenger kalózai trilógia befejező (???) része koncepcióját tekintve kicsit más mint az eddigiek, de összkép tekintetében ugyanúgy egy könnyed nyári kikapcsolódás, semmi több.

k 2007.06.09. 12:15:12

A Karib-trilógia egy jól sikerült stíluskeverék, ami a görög mitológiából és keleti miszticizmusból nagyokat merítve, fanyar iróniát és nagyvonalú humort pumpál a kalózos film "műfajába". Van valami jellegzetesen verbinski-i monotonitás mindhárom részben: a karakterek, konfliktusok szintjén (a látványt kivéve) nincsenek jól körülhatárolható kulcsjelenetek, amik ritmust adnának az egész mesefolyamnak, nincsenek nyomatékosítva a drámainak szánt fordulatok, s ettől az embernek néha monty python-os végtelen gegparádé-hangulata támad. Ezt az első részben nagyon nehezen tudtam elfogadni, a folytatás e tekintetben még erőszakosabb volt, és csak a harmadiknál jöttem rá, hogy pont ezt a szereplőket súlytalanul, egyenrangúan, távolságtartóan mozgató "Verbinski-realizmust" szánják a film fő erényének. Innentől öüsszeállt a kép: a Világ végén az első két percében rendbe rakta nálan az egész trilógiát. Curse of the black pearl 10/8 Dead man's chest 10/7 At worlds end 10/9

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása