aeon flux

ready for the action now, danger boy?

Zalaba_Ferenc
2007. február 22. 14:19:40

Kategória: 8 komment

ghost rider (2007). ööö... hát hol is kezdjem? mondjuk, egy kérdéssel: szerinted mennyire ciki egy lángoló koponyát mintázó tetkó? van olyan gáz, mint a macarena? hogyne! hisz egy ilyen varratot nem lehet csak úgy kidobni, ha már nem trendi: vagy ez trendfüggetlen, mint a bajusz és superman? nicolas cage - eme jeles motívum viselőinek egyike - biztosan így gondolja. hasonlóan vélekedhet mark steven johnson rendező is, aki egészen úgy fest, mint egy leharcolt motoros. hisz ha ez a két kétkerekű képregénybuzi nem lenne olyan szorgalmas, akkor a marvel egyik legcikibb figurája nem láthatta volna meg a nagyvásznat.

s az a legfélelmetesebb, hogy bejött a számításuk. a ghost rider tipikusan az a film, amelyről már az első percekben el lehet dönteni, hogy gázos. no nem olyan kultikus szintet képviselő módon, mint a battlefield earth vagy a the soldier. ez a film a van helsinggekkel és underworldökkel kikövetkezett úton jár, amelyen azok a fércmunkák lépkednek a boxoffice mennyország felé, melyekben pislákol némi alkotói tehetség, csak éppenséggel nem a rendezői székben. ezért lehet sikeres, továbbá annak köszönhetően, hogy a ghostrider nagyköltségvetésű mozi: profi díszletekkel, méregdrága effektusokkal és vaskos soundtrackkel kábít, melyeket a "minél több, annál jobb" hólapát-koherencia tart össze... vagyis inkább szór szerteszét. az olyan apróságokra, mint a történet, karakterek, dramaturgia és - urmabocsá', hogy egy lángoló koponyás filmben ilyet várok - logika, pedig nagyvonalúan rálegyint.

johnny blaze-ről (nicolas cage parókában!) kiderül, hogy tulajdonképpen véletlenül adta el a lelkét az ördögnek, csak elfelejtett szólni, hogy "na ne mááá'"), aztán a későbbiekben megtudtam róla azt is, hogy alapvető teológiai hiányosságokkal bír, hiába rakja körbe motorját az öt világvallásról szóló lexikonokkal (kedves barátom, az ördög is egy angyal, hangozzék ez bármennyire abszurdul); nem utolsó sorban kiderül róla, hogy azon egyszerű lelkek számát gyarapítja, aki motoros hókuszpókuszokkal csajoznak, és szíve választotjáról pedig megtudható - a hasonlóan karizmatikusra faragott eva mendes mellének alakításában -, hogy hiába végzett egyetemet (be is nyögi büszkén), ezzel simán gerincre vágható, aztán még ő kér elnézést.

és még egy szót se ejtettem a lángoló koponyáról.

valahol bújkál némi irónia a ghost riderben, legalábbis remélem, mert ezt a lelketlen lélekrablót egy pillanatig sem lehet komolyan venni, ahogy felpimpelt mociján muhaházik és tőmondatos bölcselkedéseket tesz. meg persze száguldozik fel és alá (a szó vertikális értelmében), elhúzza a csíkot (na jó, ez olcsó volt) és vasláncát lengetve mindenkit elintéz, legyen az homokdémon, széldémon vagy mocsárdémon. tiszta égés. (trailer

Címkék

kritika film ghost rider

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr334534465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Angelus 2007.02.22. 16:38:01

Tényleg nagyon gáz az előzetes alapján, volt szerencsém megtekinteni kedden a Véres gyémánt előtt. Inkább röhögtem, mintsem komolyan vegyem, mert ez a maszlagot képtelenség. :) A speckó effektek legalább jól néznek ki, viszont Cage abszolúte eröltetett és nem illik hozzá ez a szerep... Totális bukás!

Ismeretlen_56007 2007.02.22. 18:00:10

Az is lehet, hogy viccnek szánták:-)

Angelus 2007.02.22. 19:03:09

Viccnek? Szerintem ez annak is rossz. :)

[: Azuroo andrew :] 2007.02.22. 23:25:38

Na ezt szeretem, amikor ilyen módon vágsz oda egy gagyi maszatnak a tengerentúlról :-)

Vazze 2007.02.23. 10:16:06

másnak nem volt terminátor2-érzése a film alatt? nekem legalább 5 jelenet visszaköszönt. habár lehethogy csak megint hülye vagyok..

Vazze 2007.02.23. 10:16:06

másnak nem volt terminátor2-érzése a film alatt? nekem legalább 5 jelenet visszaköszönt. habár lehethogy csak megint hülye vagyok..

Ismeretlen_1068 2007.02.23. 11:43:45

nem, nem vagy az. nem csak a cool bőrjakó és a moor köszönt vissza, hanem teljes beállítások, mozdulatsorok is. akartam is írni, de a nagy fikaáradatban ez pont kimaradt a szórásból. :)

Ismeretlen_57211 2007.03.02. 02:52:29

Had mutassak valamit. http://en.wikipedia.org/wiki/Ghost_Rider_%28stunts%29 http://www.youtube.com/watch?v=Gx1CkPcICaY Na Ő télleg Ghostrider. És ez legalább valós.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása