aeon flux

ready for the action now, danger boy?

Zalaba_Ferenc
2007. január 06. 21:38:56

Kategória: 2 komment

apocalypto (2006). fenébe veled, peter jackson. szépen ráneveltél arra, hogy a karácsony már nem múlhat el mega-moziélmény nélkül: erre hogy lett vége a 2006-os évnek? jeremy irons megint lebőgött a sárkányokkal, craig nem volt bond, a pingvinekkel ismét vándoroltak (hozzá még dalra is fakadtak) és mel gibson vörösre festette a vásznat. gyönyörű lezárás, köszönet érte. főleg ez utóbbi tekinthető interkontinentális kibaszásnak, mert a hőzöngve felvázolt produkciós volumen, a történelmi fikszáció, no meg az időtlen mondanivaló előterében egy zs-kategóriás akciófilm "pompázik".

nem szép dolog (ismét) halott nyelvbe és egy civilizáció végébe bugyolálni egy futkározós-menekülős filmet, amelyben valamennyi a dzsungelmozi visszaköszön a pulykavadászattól kezdve a rambón át a cannibal holocaustig. de lehet, hogy ez volt a koncepció, hisz még james horner is olyan filmzenét tolt ki az ánuszán, mellyel a 30 dojcsmárkból összekalapált olasz-német koprodukciós szösszenetek büszkélledhettek jó 25 évvel ezelőtt. van itt kérem futóhomok, kígyómarás, ugrás a vízesésbe, no meg az elmaradhatatlan fáramászás. sajnos az elefántok rohama és a liánon lógás kimaradt. gibson a film végére odabiggyeszt egy bölcsnek szánt felkiáltójelet, s nem esik le neki, hogy ezúttal a legyek urától lop két marékkal. és ha még valaki DV-t mer a kezébe venni, annak eltöröm a derekát... (trailer)

Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr734534413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DCIJB 2007.01.06. 23:02:59

Tényleg a Gyűrűk Urának köszönhetően végződött (ill. kezdödött) 3 év nagyszerűen, de a Casino Royale-nak köszönhetően az idei évvége még jobb volt. Ha Craig nem Bond, akkor Connery után senki sem.

tényleg 2010.01.18. 22:28:26

hülye vagy? megbaszlak!

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása