aeon flux

ready for the action now, danger boy?

Zalaba_Ferenc
2006. február 19. 08:01:47

Kategória: Szólj hozzá!

10 éves a magyar drum and bass. pont egy évtizede, 1996 februárjában rendezték meg az első pure dnb (akkoriban még jungle) bulit, amit a Fater, alias palotai zsolt vezényelt le a fővárosi nagycirkusz kistermében. a legendák szerint a buli annyira jól sikerült, hogy a cirkuszigazgató hajnali ötkor levágta a biztosítékot, hogy az emberek végre menjenek már haza. az elmúlt 10 évben több száz bulit tudhattunk le, az utóbbi öt évben heti rendszerességgel megfordult nálunk egy vagy több külföldi híresség, időközben a szcéna már odáig fejlődött, hogy ha azt mondtuk, dnb, akkor nem csupán zenéről, hanem jelenségről, mi több életmódról is beszélhettünk... és mielőtt még azt hiszed, hogy majd elszállok a büszkeségtől, megjegyzem, hogy pont ez utóbbi miatt vannak olyan sokan rossz véleménnyel e műfajról...

hazánk legnagyobb multú partyszervező gárdája, a bladerunnaz születésnapja is pont februárra esett, és számomra külön öröm, hogy azt az ed rush-t hívták meg a kettős szülinap alkalmából, aki az általam először látogatott dnb-bulin, a '98 novemberi tilos rádiós rendezvényen lépett fel. számomra akkor vált világossá, hogy van még remény az unalmas és meglehetősen vacakul hangszerelt jungle-n túl. az már csak hab a tortán, hogy ed rush ma hajnalban speciális, old school szettel készült, olyan zenékkel, melyeket bő hét évvel ezelőtt játszott. mennyország.

és majdnem lemaradtam róla. erről igazából gömbi tehet, amiért társasozás közben sem képes befogni bagólesőjét :), és miközben elterelte a figyelmünket (a magáét is beleértve), ty egy laza mozdulattal lesöpört minket a színről, és a király visszatért... (itt kell megjegyeznem, hogy oroszlánszívvel játszottunk - a többiek most először, de erősen úgy tűnik, hogy nem utoljára). a játék alatt sushit pusztítottunk: ne nézzé', nekem eszem ágában sem volt rendelni, de mivel küldtek egy ajándéktálat, hát nem hagyhattam parlagon... :) nem fogok azonnal a fujiba rohanni, az tuti, de nem volt rossz... a scrabble szerencsére kudarcba fulladt (csumaszál, hm?), mivel a rendesen belakmározott, beborozott kompánia már nehezen koncentrált. ezt követően mr. barátom szélsebesen eldobott a citadellára, mert tudod, "if you don't rush, you'll miss the rush", vagy valami hasonló. de nem is időzíthettem jobban az érkezést, a kabátomtól megszabadulva, illetve a börtönudvarba beszabadulva a legendás mc rymetyme épp színpadra szólította ed rush-t ("jé, már nem kopasz"), aki azonmód begyújtotta a rakétákat az optical "shape the future" című klasszikusával. most nem fogom felsorolni az összes muzsikát, amit a bő két órás szettje során játszott, mivel egyrészt kb. valamennyi dnb-slágert számba vehetném, másrészt - szánom-bánom - az utolsó harmadról elslisszoltam, hogy valami frisset is halljak. félhangosan jegyzem csak meg, hogy ed rush a beígérttel szemben nem sok 98-as zenét tett, vagy neki már 98-ban is megvoltak azok a muzsikák, amiket mi 99-ben, 2000-ben vagy 2001-ben ismertünk csak meg? hm.

a panoráma teremben szép kilátás nyílik a városra, ezt ellensúlyozták sp és scynetic sötét (neurofunk) ritmusai: az "öregek" által gyűlölt noisia folyt orrba-szájba, és a meglehetősen fiatal ("jaj, csak rájuk ne lépjek"), esetleg csak a fejlődésben visszamaradott közönség bőszen ikszelgetett rá, ahogy azt szokás. már épp álltam volna tovább, mikor soundhunter (van egy barátom, aki hisztis robinak szólítja, engem egy jóllakott óvodásra emlékeztet) kicsit megborogatta a techno dallamokat egy kis elektronikus punk zenével, meg tech itch éjjsötét, de a szokásos csattogásnál sokkal fantáziadúsabb zenéivel. az ikszelgetősök kicsit megijedtek, én bátran bólogattam. volt még egy harmadik helyszín is, ami leginkább csak egy alibi a "háromhelyszínes megaparty!" titulus kiosztásához, ugyanis egy kvázi folyosót rendeztek át tánctérré: itt bal, majd bratwa pakolt likvid cuccokat, de mindhiába: a börtönudvarban időközben a hospital egyik újabb reménysége, cyantific vette át a stafétabotot. kár, hogy a zenéi nagyját a taccsra vágott hangosítás szétcincálta, de a ghetto blaster lp címadódalát így is végigpattogtuk.

kismillió ismerősbe botlottam: volt, aki nem ismert meg, volt, aki nem akart megismerni, volt, aki nagy meglepetésemre a nyakamba ugrott és összevissza puszilgatott (mindez nagyszerű, csak az a gáz, hogy férfi volt az illető :), volt, akivel aztán rekedtre kiabáltuk magunkat, hogy a hangzavar közepette gyorsan átvegyük, mi történt a másikkal az elmúlt 3 évben, mióta nem láttuk egymást. istenes buli volt: simán megérte utána fél órát caplatni az első közlekedésre alkalmas járműig, aztán hazavonatozni és mindezt leblogolni...

a teljes line up

Körterem

ED RUSH (Virus, Metalheadz)
MC RYMETYME (Virus, 1210)
Tactile - SKC, Chris.su Longman, Safair (Timeless, Hospital, Commercial Suicide)
Palotai(Tilos)
Bal (Bladerunnaz)
Stealth (Bladerunnaz)
Cadik
Solid
Ozon
MC Zeek

Lovagterem
CYANTIFIC (Hospital)
Bratwa (Tactile)
Sizenine (Bladerunnaz)
Ren (Töréspont)
Statik (Beatpoint)
IB (ImpulseCreator)

Panoráma terem
Mindscape (DSCI4, Explicit, Spawn)
Matt-U (BSE, Moving Shadow)
SP + Scinetyc (Circus Maximus)
Soundhunter (N4S, SOP)
Dis (ImpulseCreator)
Norm + Vityooo (WeekendBass)

Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr524534103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása