aeon flux

ready for the action now, danger boy?

Zalaba_Ferenc
2005. december 19. 21:34:04

Kategória: Szólj hozzá!

nosztalgia. ma megteszem a havi 2-3 alkalommal esedékes belváros-kört (könyvelő-posta-bank-bolt). a könyvelőm a szokottnál valamivel mogorvább, habár lehet, hogy csak a kintről beszűrődő különös fény (a lemenőben lévő nap hóesésen átszűrődő halovány fénye) bódítja el, de miközben harmincezres csekkeket töltögeti ki nekem (vállalkozónak lenni jaj de jó!), nem kerepel a szája, amitől kicsit kényelmetlennek érzem ott tartózkodásom néhány percét. azért amikor bedobom a varázsszót (anya), pillanatra kinyílik a pandora szelencéje, s elregéli, milyen speckó bejgli-receptet sikerült beszereznie a felmenőktől. remek: magamban már számolgatom, vajon hány kiló plusszal járnak majd az ünnepek. és még az uszoda zárva lesz január valahányadikáig!

a postán szokás szerint szivatnak: mire végig állom a sort, a hölgy megkér, hogy keressek egy másikat, mert le kell adnia a kasszát, átállok egy másik sorba, ahol kiderül, hogy levelet nem lehet feladni, csak csekkeket (megszabadulok 75e ft-tól, kellemes érzés), a harmadik sort sztoikus nyugalommal állom végig: ha ettől a borítéktól megszabadulok, ez évre már minden hivatalos szart letudtam... mikor kifelé jövök a postáról, eszembe jut, hogy még egy éves jelentőt kell majd küldenem, sz'al ezt elkiabáltam. a boltban nagy a sürgés-forgás, egy pillanatig csak ámulok, aztán leesik, hogy 5 nap múlva itt a karácsony, és eszembe ötlik, hogy 1-2 éve képes voltam betegre dolgozni magam valahol arany vasárnap magasságában. márti (3 évig voltunk kollégák) megkér, hogy nézzek meg valamit a gépen, mert nem tudja lejátszani a jimmy cd-t. argh, mennyiszer hallottuk anno, hogy "csak a jóóók meenneeek eeeel!", viszolygás helyett most csak mosolygok, s beülök a pultba, ahol 4 évet húztam le. nem érzem idegennek, sőt egyből tudom, hová kell nyúlni, mi merre van, és mikor egy vevő hozzám fordul, már nyitnám is a szám. most már vigyorgok magamban, mint a vadalma: no nem azért, mert olyan jó lenne ide visszatérni, egyszerűen kellemes érzés az emlékezés. márti fantasztikus csomagolási tudományát kihasználom most is: 5 perc alatt legyártja a karácsonyi ajándékaim csomagolását - egyik szebb, mint a másik -, közben megoldom a rettenetesen nagy problémát: mikor távozom, már szól is a jimmy cd. szegény vevők.

alig érek haza, csöngetnek: a postás nem egy, hanem mindjárt két csomagot nyom a kezembe: az egyikben a december 31-ével megszűnő universal pictures hungary köszöni meg az együttműködést mindenféle haszontalan merchandising mókával (barbie mese cd, barbie szappanbuborék-fújó, shark tale póló, shark tale kártyajáték, shrek felcsatolható fülecskéi, satöbbi). egyik nagy kiadó képviselőjével sem söröztem a szigeten, egyik nagy kiadó sem küldött hónapokkal megjelenés előtt megtekintőket, egyik nagy kiadó sem küldött ajándékcsomagot: tényleg csak a jók mennek el... ja igen, a másik csomagban a a megnyerhető oldboy pólók lapultak a saját exkluzív példányommal együtt. élőben jobban néznek ki, mint ezen a képen:

Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr584533981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása