aeon flux

ready for the action now, danger boy?

Zalaba_Ferenc
2005. november 19. 09:50:10

Kategória: Szólj hozzá!

ikszelgetés, avagy őshonos magyar fejlesztésű táncmozdulatok vadító drum and bass ritmusokra. hiába, no, valamit nekünk is ki kell találnunk, ha már az egész magyar dnb-szcéna olyan egyedi, hogy a stílus őshazájából cspatostul kirándulnak hozzánk az ősfejek, hogy röhögjenek egy jót. gyerekcipőben jár ez a szcéna, sajna a szó szoros értelmében, ugyanis a bulizó ifjúság átlagéletkora már csak alulról fenyegeti a 18-at, de ez már nem olyan nagy újdonság, mint ahogy a zúzós fiatalok megjelenése sem sokat változott az elmúlt években: "minél topisabban nézel ki, annál eltökéltebb vagy" - ez a mottó, így aztán nagymama és nagypapa, alkoholista nagybátty és a bizi árukészletét kell feltúrnod, hogy rálelj a legfrankóbb partykellékekre.

és most itt van a tánc. monoton, egymásra sietős ritmusokhoz monoton, egymásra sietős mozdulatok dukálnak, melynek lényege az egy helyben futás és a lábak keresztezésében rejlik. elmélyült gyakorlók az ún. "ikszelgetés" közepette hétrét görnyedve kapálóznak, s finom mozdulatokkal verik ki az arra tévelygő delikvensek kezéből a sört. az biztos, hogy ebből nem lesz macarena-láz. most mondhatnám, hogy túl öreg vagyok már ehhez a szarhoz, mert minden bizonnyal így van, de legutóbb én is ráálltam a keresztbe-szét-keresztbe-szét mozdulatsorra és egészen frappánsnak mutatkozott, amíg ki nem vertem szegény cimborám kezéből a sört... :)

tanuld meg te is az ikszelgetés alapjait!

Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr944533889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása