aeon flux

ready for the action now, danger boy?

Zalaba_Ferenc
2005. november 07. 01:32:53

Kategória: Szólj hozzá!

lost - season 1. j.j.abramsnak és gyorsan összeverbuvált alkotótársainak csupán fele állt rendelkezésre a szokásos felkészülési időnek ahhoz, hogy tető alá hozzanak egy sorozatot, melyet az ABC tévétársaság úgy képzelt el, mint a survivor és egy tévédráma keverékét. abrams egylövetű fegyvere az volt, hogy mi lenne, ha a végtelenül egyszerű koncepciót (emberek próbálnak túlélni egy lakatlan szigeten) megfűszereznék jókora adag misztikummal? tulajdonképpen a lost ezen fordulatnak köszönheti sikerét és végzetét egyaránt. íme, a 22-es csapdája: a nézőt újabb és újabb rejtélyekkel traktálják, de válaszok helyett ködös hadova, virágnyelv, rosszabb esetben újabb kérdés a jussa. nem szabad megfejteni a sziget titkát, mert az a sorozat végét jelenti. az sem ajánlott, hogy akár sak egy picivel is közelebb vigyenek minket a megoldáshoz, mert ezzel szűkülne a lehetőségek száma, ami pedig egy hosszabb életűre tervezett széria esetében káros. így aztán marad a sötétben tapogatózás, s a "népzaj", amely javarészt a sorozatot körbevévő DIY megoldások csörtéje.

s ez hosszú távon azért idegesítő. egyre több epizódban jut el valamelyik szereplő arra a pontra, hogy leüvölti a másik fejét azzal, hogy most már magyarázza meg, mi a franc folyik itt. a megkérdezett félnek pedig lassan ildomos lenne válaszolnia, mert a sokat(semmit)mondó mosoly másodszor-harmadszor-sokadszor már nem működik, ezért aztán előkerülnek a nagykönyv közhelyei, úgymint a szereplő, akit lelőnek, mielőtt színt vallhatna, vagy egy másik, aki egyszer csak amnéziás lesz. 46 fő van a szigeten, ám úgy tűnik, csupán tucatnyinak van mondanivalója, a többiek meg se mernek szólalni, hisz ha valamelyik szereplő kiemelkedik a statiszták közül, akkor az "crew member number 6" módjára halálra van ítélve.

természetesen nem vártam azt a LOST-tól, hogy megváltsa a világot, de úgy érzem, egy 12 részes minisorozatként jobb eséllyel indulhatott volna. persze, akkor 1. nem lenne ilyen sikeres, 2. kiderülne, hogy az alkotóknak fogalmuk sincs arról, mi folyik a szigeten... attól félek, a második évadban sem leszünk sokkal okosabbak. ahhoz, hogy felszálljon a köd, az kéne, hogy megbukjon a széria. ne nézd tovább! :)

Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr24533858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása