aeon flux

ready for the action now, danger boy?

kritika: öngyilkos szüzek [the virgin suicides] (1999) Zalaba_Ferenc
2005. július 25. 21:26:23

Kategória: film Szólj hozzá!

the virgin suicides (1999). ez kell nekem. szuicid hajlamú lánykák, üresség és kábultság, mindez a hetvenes évek elejének merev ingoványába taposva. ettől lesz jó a kedvem. próbáltam én megérteni, mi viszi rá ezeket a szende, mosolygós lányokat az öngyilkosságra, de már a film első öt percében leszereltek annyival, hogy "te még biztos nem voltál 13 éves tinilány". nos, nem. ellenben szeretem, ha a tisztelt auteur (jelen esetben a debütáló sofia coppola, aki azzal büszkélkedhet, hogy ő a második nő a filmtörténelemben, akit rendezői oscarra jelöltek) megosztja velem a gondolatait; ne legyen már olyan önző, hogy minden ideát megtartson magára, s csak mutogassa a képeit, mint valami vásári kontár. kétségtelen, hogy a film hangulatos, mivel a bágyadtság is egyfajta hangulat. az is lehet, hogy a lányok megnézték ezt a filmet, s ezért végeztek magukkal? brr, ez aztán a fraktálrejtély.

Címkék

indie kritika dvd independent cannes titanic 4csillagos kirsten dunst paramount josh hartnett kathleen turner james woods danny devito scott glenn sofia coppola jonathan tucker titanic filmfesztival

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr314533608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása