aeon flux

ready for the action now, danger boy?

teaser trailer + poszter + hallgatnivaló: shin gojira/godzilla resurgence (2016) Richter Géza
2015. december 10. 07:43:18

Kategória: film Szólj hozzá!

Miből lesz a kaidzsufilm: Mutáns hüllők hajnala 2. - Keleti csapás alcímen futó bejegyzésünk akkor lenne százszázalékosan stílszerű, ha a kamaszteknősök mellé a nagy tesójukat sorakoztatná fel, csakhogy ez most a király ideje, ugyanis megérkezett a Toho Stúdióban már az utómunkálatok fázisában járó Shin Gojira első teaserpakkja plakáttal, a Katokutai zenekar betétdalával és rövidke trailerrel. Utóbbi kézi kamerás rángatózása miatt csak engem fog el a déjà vu gyomorforgató érzése? Persze tudom, mi volt előbb: a gigagyík vagy a tojása? A japán bemutató dátuma 2016. július 29-e, a hajtás után a poszter angol változatán és a két videón kívül néhány további infómorzsát találtok Godzilla feltámadásáról.

https://m.blog.hu/ae/aeonflux/image/201512/godzilla_resurgence_poster_01-b.jpg

"Japán vs. Godzilla" – ez áll az eredeti nyelvű plakáton feliratként. A szlogen tömörsége jól példázza Anno Hideaki, a Neon Genesis Evanglion mozgóképes teremtőjének hozzáállását a projekthez, mint annak forgatókönyvírója és Higucsi Sindzsivel közös társrendezője. Kollégája az idei Attack on Titan direktora, de ismeri a (szörny)dörgést, a speciális effektekért felelős főnökként 2001-ben fabrikált egy keveset a Godzilla, Mothra and King Ghidorah: Giant Monsters All-Out Attacken, vagy például 1995-ben, 96-ban és 99-ben három, nini!, Gamera-fejezeten is ugyanilyen minőségben. Korábban az animesorozat egyes darabjain már dolgozott együtt a két művész, akik különféle készségei remekül kiegészítették egymást.

A címválasztás oka kettejük alkotói szándéka, amivel azt kívánják kifejezni, hogy Godzilla újbóli életre keltésével visszatér a franchise Toho-féle gyökereihez, igazi, félelmetes önmagához, amikor a nevében a "God" szótő valóban az isteni, magasztos eredetet fejezte ki. Ennek megfelelően az ígéretek szerint a stúdió színeiben tucat esztendőnyi hiátust követően jövőre vászonra rontó, óriási lény mérete eddig nem látott rekordot állít majd fel, 10 méterrel maga mögé utasítva tavalyi, amerikai inkarnációjának 108 m-es magasságát. Az augusztustól októberig tartó forgatás további részletei szerint a férfi főszereplő, Haszegava Hiromi őszinte és egyenes karaktert alakít, míg Isihara Szatomi az USA egy ügynökét, aki az őrület kitörése után válik a történet főhősnőjévé. Takenucsi Jutaka személyesíti meg a harmadik központi figurát, akinek kormányzati tisztviselőként kell helyt állnia hazája megtámadásának idején.

https://m.blog.hu/ae/aeonflux/image/201512/godzilla_resurgence_poster_02_b.jpg

Címkék

zene horror filmzene sci-fi trailer music teaser sci fi godzilla poszter drama action poster adventure monster movie toho asian cinema asian movies

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr548153346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása