aeon flux

ready for the action now, danger boy?

jurassic world: a magyar szinkron Takács Máté
2015. május 28. 16:06:00

Kategória: film 4 komment

A Jurassic Park szinkronja olyan szent dolog, mint amilyen maga a film, így hát nem hagyhattuk ki az alkalmat két éve, a 3D-s premier idején, hogy megemlékezzünk róla. Tényleg megemlékezésről volt szó, ami után még a második résznek is járna egy kis vállveregetés, a harmadiknál ellenben már nem volt annyira topon a rendező. Hogy a Jurassic World esetében mennyire vette figyelembe a szinkronstáb, hogy Colin Tremorrow az első rész hagyatékát vinné tovább, az talán kikódolható lesz a következő sorokból.

jurassic_world_kicsi.jpg

  • Chris Pratt – Miller Zoltán. Mese nincs: Chris Pratt A galaxis őrzőivel elnyerte magának Miller Zoltánt, ez túl nagy zsákbamacska nem volt számukra az előzetesek alapján. Azért én továbbra is azt mondom, a Városfejlesztési osztályból érdemes lenne megnéznie minden rendezőhölgynek és -úrnak egy-két részt magyarul...
  • Bryce Dallas Howard – Ruttkay Laura. Júniusban elég sokszor hallhatjuk Ruttkay Laurát, és bár Bryce Dallas Howard merevnek látszó figurája nyilván nem rejt sok lehetőséget magában, ha csak feleannyira lesz jó, mint Rose Byrne-ként A kémben, akkor örvendezünk, s amúgy a Lány a vízben és a Terminátor: Megváltás már kellő előéletet biztosít ehhez.
  • Vincent D'Onofrio – Berzsenyi Zoltán. A trailerhez Forgács Pétert kerítették elő Vincent D'Onofrio ultimátumszerű mondatához, a végső verzióban viszont már az a Berzsenyi Zoltán kapott lehetőséget, akit a Szupercellában is hallhattunk moziban másfél éve, meg DVD-n A bíróban.
  • Judy Greer – Major Melinda. A legtöbbször Mezei Kittyre bízták a színésznőt, de Major Melinda is ismerősen fog csengeni azok számára, akik az Utódokat meg merték nézni szinkronizáltan.
  • BD Wong – Epres Attila. Az egyetlen visszatérő szereplő a korábbi részekből pechünkre pont olyasvalaki, akinek akkori magyar hangja már nem él. Felföldi László szerény orgánumát a harsány és elmaradhatatlan Epres Attila váltja.
  • Irrfan Khan – Schnell Ádám. Az indiai sztárt már a Pi életében is Schnell Ádám magyarította, és ez egy jó ötletnek bizonyult tapasztalatunk és jelen ábra szerint is.
  • Jake Johnson – Rajkai Zoltán. Szabó Máté már elég rendesen kisajátította Johnsont, legelébb a Csak szexre kelleszben, legutóbb meg a Kamuzsarukban, most viszont Rajkai Zoltán állt a mikrofon mögé, hogy ő se maradjon ki a havi szinkronszórásból.
  • Omar Sy – Galambos Péter. Tényleg azt gondoltátok, hogy más lesz?

valamint:
Nick Robinson – Baráth István
Lauren Lapkus – Andrusko Marcella
Katie McGrath – Bogdányi Titanilla
Ty Simpkins – Nagy Gereben
Brian Tee – Király Adrián
Andy Buckley – Király Attila
Jimmy Fallon – Kerekes József

további magyar hangok:
Angelus Maja, Bárány Virág, Bolla Róbert, Bordás János, Bor László, Czifra Krisztina, Csépai Eszter, Elek Ferenc, Farkas Zita, Fehér Péter, Fehérváry Márton, Gergely Attila, Gyarmati Laura, Gyurin Zsolt, Hajtó Aurél, Hay Anna, Hertz D. Péter, Joó Gábor, Kapácsy Miklós, Kis-Kovács Luca, Láng Balázs, Laudon Andrea, Lipcsey Colini Borbála, Maday Gábor, Márkus Sándor, Mesterházy Gyula, Nádasi Veronika, Nemes Takách Kata, Németh Attila, Papucsek Vilmos, Pupos Tímea, Rosta Sándor, Solymosi Máté, Sörös Miklós, Szűcs Anna Viola, Téglás Judit, Törköly Levente, Welker Gábor

a magyar változat munkatársai:
magyar szöveg: Speier Dávid
felvevő hangmérnök: Illés Gergely
rendezőasszisztens: Stern Dániel
vágó: Szemerédi Gabriella
gyártásvezető: Gelencsér Adrienne
szinkronrendező: Dóczi Orsolya

A szinkront a Mafilm Audio Kft. készítette. Forgalmazza a UIP-Duna Film.

jurassic_world_hun_poszter.jpg

Címkék

szinkron jurassic park miller zoltan epres attila ruttkay laura uip duna film speier david galambos peter kerekes jozsef bogdanyi titanilla kiraly attila rajkai zoltan schnell adam major melinda berzsenyi zoltan doczi orsolya barath istvan jurassic world andrusko marcella nagy gereben

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr417498770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m.martin91 2015.05.28. 19:59:36

Abszolút jónak tűnik a szinkron.

Lord Picard 87 2015.05.28. 21:15:26

Bizony, Forgács is jól állt volna D'Onofrionak, de így sincs okunk panaszra, talán BD Wong hangja lesz furcsa, de nem is tudtam, hogy Felföldi László már nincs közöttünk :( Jah, s pacsi Kerekes Pubi kiválasztásáért, ő volt Mr. DNS is a JP-ben :D

exilis 2015.05.31. 19:02:32

Szent dolog? A JP 27??? Az első rész erénye, a szinte hihető, tudományos megközelítés már az előző részekben elpárologtak, itt meg már végképp nem maradt más, csak egy drága B film, a kötelezően minden eddiginél nagyobb, vagy okosabb, vagy pusztítóbb szörnyekkel. Messze nem szent, és még csak nem is várt. Hulladék.

Zombi elvtárs · http://www.zombielvtars.blog.hu 2015.05.31. 19:18:15

@totorohun: Szerintem senki nem gondolja, hogy ez akár csak fele olyan jó is lesz, mint az első rész. A poszt szerzője pedig az első Jurassic Parkot méltatta.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása