Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

aeon flux

ready for the action now, danger boy?

kritika: a szürke ötven árnyalata [fifty shades of grey] (2015) Takács Máté
2015. február 11. 14:27:00

Kategória: film 53 komment

Nincs itt nagy truváj.

fifty_shades_of_grey.png

Mi több, végtelenül egyszerű, amivel A szürke ötven árnyalata hódít. És az nem pusztán szexuális tartalma. Jó, jó, enélkül a mellékes apróság nélkül alighanem a filmverzió ötlete se merült volna fel, annyira szimpla a többi. És mégis: a többiben rejlő tökéletes és csábító azonosulási lehetőség az, ami révén oly könnyedén fogta be magának E.L. James könyve és most a moziváltozat lányok-hölgyek millióit. Adott ugyanis a teljességgel hétköznapi, szolid megjelenésű, kissé esetlen, cseppet ábrándos bölcsészhallgató, Anastasia Steele (Dakota Johnson), aki felé egy napon kezét nyújtja fehér lováról Christian Grey (Jamie Dornan). Jóképű, ismert, gazdag, megnyerő és magabiztos, szóval kit ne venne le a lábáról váratlan és izgalmas közeledése?

Vagyis amivel utat talált magának ez a történet az olvasókhoz és fog majd a nézőkhöz, az tagadhatatlan módon az erotika, ám amivel valójában sikert ér el, az a csúf béka és a szőke herceg meséje jelentette erős alap. És ezt prímán felismerték a készítők: sokat időznek Ana és Christian ismerkedésén, az első közös jelenetükben perfekt módon demonstrálják a figurákat, akiket jól kiválasztott színészek játszanak. Johnson a szó legelemibb értelmében véve bájos, olyannyira, hogy inkább ez a benyomás marad a (férfi)nézővel, semmint bármi, amit meztelenkedése vonz maga után. Dornanról annyit, hogy... ő is oké.

Az a plusz, amitől ez nem csak egy szokványos, szigorúbban szólva: sablonos romantikus film, amitől a bevétel 30 millió helyett 300 millió dollár, a nézőszám 30.000 helyett 300.000 lesz, az a nem szokványos és cseppet sem sablonos szexuális tartalom. A történetben a kapcsolat be/ki/jobbra-balrateljesülésének gátja ez, a kötelező konfliktus szülője, amit éppenséggel be lehetne helyettesíteni bármi mással, ami valaha is beárnyékolt egy felhőtlen románcot a vásznon. Higgyük azt, hogy Sam Taylor-Johnson rendező nem csak korhatárolási okokból, hanem kreatív megfontolásból sem akart túllépni bizonyos kereteket, s a szaftosabb jelenetek így maradtak meg ott, ahol még nem a közízlés, hanem az egyéni ízlés lehet bírájuk. Azt tudta a hölgy, meddig és mennyit, mikor és hogyan, úgyhogy háborodni bármilyen irányban legfeljebb az fog, aki mindennemű ismeret nélkül téved a nézőtérre.

Ugyanakkor nem teljesen veszélytelen ez az egész: mégis csak ártalmas viselkedési forma áll a fókuszban, ami a tündérmesével keveredve talán maga is mesének hat, és ez csökkentheti az éberséget az erőszakos viselkedés felé. Azért akkora patáliát nem érdemes csapni, mint amekkorát különféle, a családon belüli vagy nők irányában történő bántalmazás visszaszorításáért létrejött alapítványok, ám lányok: élvezni (a filmet), de észnél lenni. És fiúk, nektek is szolgál (amúgy százszor felmondott) leckével így Valentin nap táján A szürke ötven árnyalata. Ha már ott ülsz a moziban, jól megtanultad: uralkodik feletted a nő.

Ez a film pedig most uralkodik mindenki felett. Freud is két liter popkornt tömne elégedetten vigyorgó képébe a nézőtéren, hiszen a szex miatt kígyóznak a sorok, annak is a legsúlyosabb formája miatt. Ez most a szórakozás. Volt jobb, volt rosszabb.

poster_fiftyshadesofgrey_hun_final.jpg

Címkék

kritika *** sex drama romance adaptation chick flick uip duna film fifty shades of grey

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr847161465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bergyilkos Bohoc 2015.02.11. 15:03:37

Röhögnöm kell attól, amikor 100 méterről látszik, hogy jó nő, akit bármelyikünk szívesen bevállalna. Elég, ha kicsit esetlenül mozog, meg kicsit topisabb ruhát adunk rá, és készen van a a "csúf béka". Maradjunk annyiban, hogy aki a filmben van, az nem egy átlagos nő.
Ez nyilván nem a megfogalmazásnak szólt, hanem a hitelességnek.

Atkakukac1989 2015.02.11. 15:13:27

"Ugyanakkor nem teljesen veszélytelen ez az egész: mégis csak ártalmas viselkedési forma áll a fókuszban, ami a tündérmesével keveredve talán maga is mesének hat, és ez csökkentheti az éberséget az erőszakos viselkedés felé."

Annyira tetszik ez a mondat. Kiválóan összefoglalja mi a bajom nekem ezzel az egésszel. Nagyon sok nő úgy van vele, hogy amit a filmben lát az lehet, hogy extrémebb, de végső soron tök jó dolog. Mióta? Ha az volt, eddig miért nem beszéltek róla? Elképzelni nem tudom, hogy hosszútávon milyen káros hatással lesz ez egyes fiatalabb elmékre. Akiknek még nem kiforrott a személyisége vagy a szexuális szokásai. Remélem nem lesz trendi a fiatalok körében az itt látott viselkedés.

E900 2015.02.11. 15:19:57

Mi a helytett a meztelenségek a filmben ? Menyire van és milyen?

Creativ3Form 2015.02.11. 15:28:57

@Bergyilkos Bohoc: Sztem meg ez a Dakota Johnson pont azért volt jó választás a szerepre, mert borzalmasan átlag nő. Semmi kiemelkedő nincs benne. Ja de egy van...idősebbnek néz ki a koránál. Én amikor megtudtam, hogy 25 éves, nem akartam elhinni. Simán 30 felettinek tippeltem.
Persze embere válogatja.

mesterjani 2015.02.11. 15:33:09

Én büszke vagyok a barátnőmre. Megkérdezte, hogy nem akarunk inkább nagyedszer is elmenni Az öt sereg csatákára a szürke helyett Valentin napkor. :)
De sajnos már nem játszák felénk. Sebaj megyünk Whiplashre meg Grand Budapest Hotelre.

Egy nő által ìrt kritikát is szìvesen olvasnék ròla.

Bergyilkos Bohoc 2015.02.11. 15:37:48

@Creativ3Form: Ízlések és pofonok. Nyilván nem egy kiemelkedő szépség, de nem is érzek külsőleg kontrasztot a faszi és a nő között. Már amennyire egy férfi szépségét meg tudom ítélni.

E900 2015.02.11. 15:50:18

IMDB www.imdb.com/title/tt2322441/
3.9. Nem tetszik sok embernek :D

Kovács Erzsébet 2015.02.11. 15:55:16

@valinor: Lehet róla szó, ámbár a könyvet olyan rettenetesnek találtam, hogy a filmhez nemigen fűlik a fogam.

@Atkakukac1989: A könyv hibája (többek közt) éppen az, hogy egy szexuális szubkultúra jól szabályozott, beleegyező felnőttek közt történő együttlétét mossa össze a bántalmazó, manipulatív kapcsolatokkal. Az első ízlés kérdése, a második viszont valóban megengedhetetlen, rossz minta.

Németh Barna 2015.02.11. 16:12:10

@Atkakukac1989: A Micsoda nő hatására sem álltak tömegével kurvának, nem hiszem, hogy fennáll ez a veszély.

@E900: És szerinted abból hány látta? Van egy tippem. És egyébként is árulkodóbb a jobban lebontott adat:
Males 1474 2.5
Females 1189 7.1

SoZi · https://www.facebook.com/SosGraphicDepartment 2015.02.11. 16:25:30

Mennyire indokolt a 18-as karika? Kicsit úgy érzem, furcsa nézettségnövelő stratégia miatt lett 18. Le voltam döbbenve, hogy a Gone Girl és a Wall Street farkasa is 16-tal ment. Nehezen hiszem, hogy a Szürke ezeknél bármiben durvább lenne.

2015.02.11. 16:37:35

@Atkakukac1989:

de nem csak "ezzel az egésszel", ugyanis jelenleg extrém mértékig eluralkodott a felelőtlen filmkészítés. az oscar-jelöltek, magas kritikai elismerést kapott alkotások között is vannak szép számmal...
aztán utólag lehet magyarázni, hogy mennyire félreértik a filmet. ez szép dolog, csak éppen ha valamit a tömegfilmtől nem túl távol eső módon készítünk el, sztárokkal a főszerepben, akkor gondolni kell arra, hogy messze nem csak filmelméletben képzett emberkék lesznek a nézők---befogadástudomány.
ezt a filmet még nem láttam, nem lennék biztos benne, hogy kártékonyabbnak találnám egyik-másik művészileg egyesek által istenített alkotásnál

2015.02.11. 16:38:44

@valinor:

egy feminista azt írta, hogy ha a nők tényleg annyira szeretik ezt a könyvet, akkor lényegében hiábavalóak az ő erőfeszítéseik:)

E900 2015.02.11. 16:40:07

@SoZi: Pont ezt kérdeztem én is hogy milyen szintű benne a 18+....
Na igen Wall Street farkasa simán lehetett volna 18+ :D

Weide 2015.02.11. 17:42:17

@E900: IMDB, Parents Guide, és megkíméled magad a kérdezősködéstől.

"While it is believed that the film will contain graphic sex scenes and BDSM, reviews have been noted for calling the sex "vanilla" and "nothing that will shock"."

Darkcomet 2015.02.11. 19:35:20

Aztán lesz-e olyan kultikus mozi, mondjuk mint az Utolsó tangó Párizsban? Mert a regény a rengeteg dugás ellenére is iszonyú középszerű. Ha ehhez képest nem kefélik végig a filmet, legalább úgy, mint az Elemi ösztönben, akkor igen hamar el fognak róla felejtkezni.

Atkakukac1989 2015.02.11. 19:52:26

@Kovács Erzsébet: Igen, ezt próbáltam érzékeltetni. Amúgy több helyen leírják ezt az általad is említett manipulatív/kártékony kapcsolatot álcázza helyénvalóbbnak. Ez nagy hiba.

@Németh Barna: A Micsoda nőre nem is adtak el ennyi jegyet elővételben. :D Amúgy meg nem kell, hogy egy tömeg álljon gondolatában és a gyakorlatban a film mellé. Elég, ha minden 50. lány úgy gondolja, hogy ebben lehet valami (akár a gyakorlatban, akár üzenetében), már meg vagyunk lőve.

Atkakukac1989 2015.02.11. 19:53:41

@Darkcomet: Ne említs egy lapon a két filmet. Az Utolsó tangó mai napig egy mestermű, ez a film meg sosem volt az.

Ostobaság_ellenes 2015.02.11. 20:07:36

@Huffnágel Pista: Jéé, te ismered személyesn mind a 3 és fél milliárd nőt és ezért tudod, hogy mire vágynak??? Vagy anyukád tanította ezt neked? Otthon ezt láttad a szüleidtől ezért érzed normálisnak, természetesnek?
És mi az hogy "feminizmussal" fertőzött agyú? Úgy érted, hogy aki egyenrangúságra vágyik és nem alávetettségre, annak "fertőzött" az agya? Ki kell, hogy ábrándítsalak: amelyik nőnek tetszik ez a film/könyv, annak éppen hogy nem feminizmussal fertőzött az agya, hanem szolgalelkűséggel, alárendeltség érzésével és ezért "nedvesedik be a bugyija" ettől az óriási baromságtól. Ez inkább szegénységi bizonyítvány a nők részéről. És fogalmam sincs honnan veszed, hogy a "női behódolás" az egy "ősi női ösztön"??? Egyáltalán nem az. Ezt a nemi diszkrimináció hozta magával, egyáltalán nem ősi, nem öröktől fogva való és minden csak nem természetes. Ez már a nemi diszkriminációs agymosás szánalmas, röhejes eredménye.
Röhögnöm kell azon is, hogy "így lehet a Férfi lelkéhez jutni"! Az ilyen embert nevezed te "férfinak"? És az ilyen "férfinak" van "lelke" szerinted? Aki a bántalmazást, tárgyiasítást élvezi? Ez komoly? Szerinted ez lenne a "férfi" lényege? Ez ijesztő! És te is nagyon ijesztő vagy, ráadásul undorítóan hím-soviniszta...

Richter Géza 2015.02.11. 21:00:00

a filmet nem láttam, de a cikk szerzője nem tud normális töltött káposztát főzni, és bár igaz, h ezt is csak feltételezem, az egész mélységesen felháborít!!4!

Németh Barna 2015.02.11. 21:00:33

@Huffnágel Pista: Á, szóval rólad szól a második rész: A sötét ötven árnyalata.

Ficus Cucis 2015.02.11. 21:16:29

Nem sokkal fél kilenc előtt jöttem ki a birdmanről, gondoltam, visszanézek a főbejárathoz, kik is állnak sorba a 2030-as, és 2035-ös premier előtti szürkére; nos az eredmény: 16 és 22 közötti lányok hordái.

Kovács Erzsébet 2015.02.11. 22:04:09

@Huffnágel Pista: Köszönjük, hogy megjöttél te is, magyar MRA-s (kicsit savanyú, de legalább a miénk). Jogod van kommentelni, meg nekem is ahhoz, hogy célozzak rá, hova tedd a véleményedet (és frusztrált amerikai kollégáidét).

2015.02.11. 23:02:06

@Huffnágel Pista:

ezt az idióta blogot én nem reklámoznám

2015.02.11. 23:04:34

@WiteNoir:

pláne, hogy lényegében bűncselekmény elkövetésére buzdít

Robert Horvath · http://bowl.hu/ 2015.02.11. 23:18:43

Engem a legjobban itt is az érdekel, hogy mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás, tehát azért ekkora siker az egész történet, mert tényleg jól ráérzett a nők egyik eddig mélyen rejtett vágyára, vagy itt is egy bolond csinál száz másikat (a reality-k esetében pl. senki nem tud meggyőzni arról, hogy alapból az érdekelte az embereket).

Én férfiból vagyok, szóval a nőkkel kapcsolatban csak a közhelyes szintekig tudok eljutni (legyél titokzatos! ne add magad könnyen! stb.), de legalább egy önreflexióra képes hölgytől szívesen olvasnék róla, hogy mennyire tört fel a tudatalatti...

A lányos apukáknak pedig részvétem.

Kovács Erzsébet 2015.02.11. 23:29:57

@Robert Horvath: Azért egy nők által írt, rendezett stb. pornóból csak logikusan kisakkozható, hogy lehet benne valami, ami a férfiak által írt, rendezett stb. mainstream pornóban nincs meg?
Ennek a rape fantasynek, irreális tündérmesének éppen, hogy a realityhez nincs köze (a pletykálkodás ösztönös, a más emberek iránti kíváncsiságát éli ki az, aki ilyen "unscripted" tévét néz, vagy bulvárlapot olvas).
Ja, és köszi a bókot! :)

Near93 2015.02.11. 23:52:48

A Szürke ötven árnyalata nem több, mint egy nedves vágyálom, ami maximum egy pornófilmben tudná megállni a helyét. Láttam már jó erotikus filmet, sőt a Dekameron is ott figyel a polcomon egy ideje (le merem fogadni, hogy E.L. James, ha meghallja a Dekameron szót, azt hiszi, hogy az valami mártás...)és mivel a könyvet megvettem karácsonyi ajándék gyanánt a nővéremnek, így általa megtudtam pár dolgot a történetről...

Borzalmas. Ha egy nőnek ez hiteles, romantikus erotikus történet, akkor ennyi erővel én is írhatnék könyvet arról, amiket hatodikos koromban fantáziálgattam az angol tanárnőről.

Németh Barna 2015.02.12. 09:12:52

@Robert Horvath: Sem a tyúk, sem a tojás, a Twilight volt előbb :) Az 50 eredetileg egy Twilight fan-fiction volt, amit James epizódonként publikált egy rajongói oldalon. Persze akkor még nem teljesen ez volt a sztori és a szereplőket is Bellának és Edwardnak hívták. Később saját honlapot nyitott neki, végül úgy döntött, hogy átírja az egészet és könyvben adja ki. Szóval az olvasótábor már a kezdetektől jelentős volt, a többit pedig elintézte a tömegpszichológia.

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2015.02.12. 09:15:14

@Near93: Nem több, mint egy nedves vágyálom. Éppoly nedves vágyálom a lányoknak, mint amilyen a fiúknak az, hogy Pókember csatlakozik a Bosszúállókhoz.

csgergo 2015.02.12. 13:03:11

A hozzászólásokat olvasva úgy látom, hogy csak a cikkírónak volt szerencséje ehhez a tragédiához, úgyhogy jöjjön egy élménybeszámoló. Nem olvastam a könyvet, de eleget hallottam róla, hogy ne is akarjak változtatni ezen a hiányosságomon. Viszont a filmre elmentem, mert a trendek érdekelnek.
Nekem az jött le a filmből, hogy "Belefér, ha vered a barátnődet meg úgy beszélsz vele, mint egy kutyával, amíg kap kocsit meg elviszed helikopterezni.". Enyhén kiábrándító volt. A színészek sokszor azt se tudták, hogy hol vannak, ha meg mégis, akkor azokat a minősíthetetlen párbeszédeket adták elő. A karakterek vagy érdektelenek, vagy semmilyenek voltak. Annyira túlzásba vitték a titokzatoskodást Szürke uraság körül, hogy a végén is ugyanott tartottunk mint az elején. De az egész cselekmény is szerintem értelmetlen volt, mert a 120 perces játékidő alatt nem sikerült rájönnöm, hogy mégis hova tart ez a cselekmény. Le is írom ide a cselekményt, PERSZE SPOILER SPOILER, viszont nem tudok szerintem rontani az "élvezeti" értéken szerintem:

Összeismerkednek, a pasi zaklatja Ana-t, aztán összejönnek. Utána könyörög Christian Ana-nak, hogy írja alá az "alárendelt" szerződést, míg végül Ana belemegy egy keményebb menetbe (6 ostorcsapás), majd beijed és hazamegy. ZÁRÓKÉP
és nem túloztam.

SPOILER OFF

Aki szerint ez a románc szép, érzelmes, az minimum elmebeteg. Szerencsétlen Ana-val végig úgy beszél az a kalácsképű bumburnyák, mint egy kutyával. Egyszer sem kér tőle semmit, csak utasításokat vakkantgat neki oda. Szép tanulság, mondhatom. Ha pedig Ana arról kérdezi, hogy mégis miért szeretné úgy elverni, csak annyit tud odabüfögni, hogy MERT ÉN ILYEN VAGYOK. Motiváció a csúcson.
Mondjuk azzal sem tudtam mihez kezdeni, hogy egy 2 szexuális aktust megélt nőt miért akar belekényszeríteni egy ilyen egészségtelen, bántalmazás-alapú kapcsolatba. Elég durván meghatározzák egy ember későbbi szexuális életét a kezdeti tapasztalatok.

Úgyhogy ja, szerintem kerüljétek, max katasztrófaturizmusnak lehet megfelelő.

TommyGun77 2015.02.12. 14:12:52

@csgergo: Köszi, nem akartam megnézni, gondoltam majd max DVDn de kihagyom, pronó máshol is van, erre meg nem vagyok kiváncsi a filmvásznon. Inkább megnézem 14 szerre a whiplasht.

Robert Horvath · http://bowl.hu/ 2015.02.12. 14:26:03

@Németh Barna: értem, köszi, akkor a potenciális olvasótábor már tényleg fel volt "puhítva", most már csak az a kérdés, hogy mi a következő lépés... (nevető szmájli helye)

@TommyGun77: abban az a különösen jó, hogy elég csak a zseniális soundtracket meghallgatni, a jobb, fontosabb képek úgyis beleégnek az agyba, a zene pedig egy az egyben végigvezet a "cselekményen" :)

Mr.Treeger 2015.02.12. 16:01:39

Azonfelül, hogy elolvastam a könyvet, és mennyi butaság van benne szexualitásról, vágyról, eléggé rosszul kezeli a BDSM-et is. Mondjuk úgy, sem neki sincs pontos képe róla, így aztán az egyszerű olvasót is jól összekeveri.

A BDSM történelme: intimitas.hu/bliss/le-bliss-magazin/tudatos-szexualitas/mi-az-a-bdsm-2-a-bdsm-tortenelme/

Kovács Erzsébet 2015.02.22. 17:56:51

@Huffnágel Pista: Mivel családon belüli bántalmazásra buzdítottál, ezért ez a kommented is repült a kukába.

Kovács Erzsébet 2015.02.23. 01:06:04

Huffnágel Pistát elküldtem pihenni egy hónapra.

Kovács Erzsébet 2015.02.23. 16:20:47

@Richter Géza: Ha egy hónap múlva is ott folytatja, ahol abbahagyta, örökban lesz.

aspasp 2015.02.27. 14:24:07

@Huffnágel Pista: Abszolút nem csodálkozom a nőkhöz való hozzáállásodon. A blogodat olvasva egyértelművé vált számomra, hogy egy kisebbségi komlexusos, életképtelen, sikerekkel és önbizalommal hadilábon álló, undorító, mocskos féreg vagy, akire a nők mindig megvetéssel, de legjobb esetben is csak sajnálattal néztek. Ezek után nem csoda, hogy nőgyűlölő, himsoviniszta patkány lettél, de a hiba sajnos nem a nőkben keresendő, tőlük csak azt kapod, amit megérdemelsz. Szerencsésnek érezheted magad, hogy nem az általad annyira megvetett Svédországban élsz, ott ugyanis már rég nem lennél szabadlábon. Lehet, hogy a szánalmas blogodban kiélheted a nők iránt érzett elfojtott dühödet, és ettől kevésbé látod kilátástalannak a helyzetedet, de megnyugtatlak, írhatsz akármennyi nőgyalázó posztot a hozzád hasonló intelligenciaszintel rendelkező agyatlanok legnagyobb örömére, akkor is csak egy szerencsétlen, gusztustalan senkiházi maradsz. Az általad mindig nagybetűvel kezdődő "Férfi" ugyanis az általad mindig kisebetűvel kezdődő "nők" irányába mutatott tiszteletnél kezdődik. Te nem csak a feminizmus, de az abortusz mellett is egy nagyon erős indok vagy.

aspasp 2015.02.27. 14:30:46

@Kovács Erzsébet: Nagy kár, szívesen megnéztem volna, hogy mit válaszol a kommentemre, hogy aztán elküldhessem a francba újra, és újra, és újra.:D

Richter Géza 2015.02.27. 14:45:43

@Kovács Erzsébet: szívem szerint lecsukatnám. a kaptárban szeretik a bántalmazókat. biztos élvezné nap mint nap az "elfenekelést". nem vagyok az erőszak híve semmilyen formában, de abban hiszek, h úgy bánj másokkal, ahogyan azt szeretnéd, h veled bánjanak.

@aspasp: ha valóban léteznének alfák az állatvilágon kívül is, alsó hangon az tenné őket azzá, ahogyan bárkivel, de különösen a maguknál gyengébbekkel szemben viselkednek: tisztelettel.

aspasp 2015.02.27. 14:51:30

@Richter Géza: ebben egyetértünk, viszont ez a féreg nem a nála gyengébbeket nem tiszteli. Nála egy óvodás, de még egy hangya is erősebb jellemmel rendelkezik. Képzeld el milyen lelkivilága lehet annak, aki naponta leül a gép elé, hogy olyan stílusban fröcsögjön, ahogy teszi.

Kovács Erzsébet 2015.02.27. 14:55:16

@Richter Géza: Bünteti őt szerintem épp eléggé az élet.

Viszont az fontos lenne, hogy egy blog nyilvánosságában publikáltakban világos különbségtétel legyen szexuális fantáziák és bűncselekmény (abúzus) között. Neki ez nem sikerült.

2015.02.27. 15:35:06

van egy magyar igen jelentéktelen, de igen szélsőséges és erőszakos nőkből álló netfeminizmus
ennek ellenpárja a jobbára nagyarcú középosztálybeli (van aki ezalatti, de van aki felsőbeli) férfiakból szeveződő különféle formában jobboldali net-antifeminizmus
aztán van pár nővédő fehér lovag, akiknek a mai fiatal nők tipikus viselkedési formáiról vajmi kevés fogalmuk van

van ahol normális társalgás is kialakul a témáról, de az nem a férfihang meg nem a nőkért meg nem egy tipikus blog.hu-s kommentszekció.

aspasp 2015.02.27. 16:04:12

@Kovács Erzsébet: Pláne, hogy még bíztatja is az erőszakra az olvalóit.

Kovács Erzsébet 2015.02.27. 16:12:46

@WiteNoir: Azért ha nem haragszol, engedelmeddel mégis csak megpróbálnánk itt azt a normális társalgást. Sem a nők, sem a férfiak nem fehérek, vagy feketék, viszont a szürkének sok árnyalata van (ha! csak sikerült beleerőltetnem! :), és a megoldás, ha ki-ki emberként kezeli a másikat, akármilyen nemű is és akármilyen fantáziái is vannak.

2015.02.27. 16:21:16

@Kovács Erzsébet:

én csak egy általános megállapítást tettem, jobbára az olvasóknak.
nyilván lehet a társalgást normális mederben tartani, ha rajtam múlna is kicsit másképp nézne ki a blog.hu, de hát nekem semmi beleszólásom nincs, tudtommal a bloggerek moderálnak a saját blogjaikban, központi moderáció nemigen van.
bár ez itt már off.

az nem, hogy beszéltem ma olyan lányokkal akiknek tetszett a szürke, szerintük nagyon szépen ábrázolta ahogy bevezetik egymást a szexbe és a szerelembe. és már alig várják a folytatást.

Kovács Erzsébet 2015.02.27. 16:52:31

@WiteNoir: Kicsit lekezelőnek találom, ahogy "a mai fiatal nők tipikus viselkedési formáiról" írtál. Éppen elég (látens és nem-látens) nők iránti ellenszenvet, idegenkedést szült már ez a szerencsétlen film.

Ami, minthogy lényegében a Szépség és szörnyeteg modern verziója, az lenne a csoda, ha a lányismerőseidnek nem tetszett volna, és nem találták volna romantikusnak. Már pedzegettem párszor, micsoda hiány van a piacon az ilyen női filmekből.

2015.02.27. 16:59:25

@Kovács Erzsébet:

szerintem ez a film semmit sem szült, csak írogatnak róla sokan mindenfélét, mintha nem a világ legtermészetesebb dolga lenne hogy sokan szeretik:)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása