aeon flux

ready for the action now, danger boy?

a változások szele... Zalaba_Ferenc
2015. január 30. 10:00:00

Kategória: offtopic 31 komment

...minket is utolért. És hogy még közhelyesebb legyek: van számotokra egy jó meg egy kvázi nem annyira jó hírem, habár ez is csak megközelítés kérdése. Ráadásul jó hírből igazából több is van: mint ahogy azt ti is láthattátok, egyre-másra új arcok tűntek fel a posztok fejlécében, bizony, a napokban három új taggal is bővült szerkesztőségünk. Beszállt a körhintába Gőbölös Ákos, a Képregényfilmek főszerkesztője, hogy nálunk élje ki nem-képregényfilmes hajlamait, továbbá köreinkben üdvözölhetjük Bajtai Andrást is, aki elég fasza költő, mindenfelé publikál, és óriási horrorajongó, tőle leginkább ez utóbbi témakörben kapunk majd véres cupákokat, végül de nem utolsósorban főleg "leftfield", azaz kevésbé élvonalas, kevésbé amerikai (bocs) filmekről írt cikkekkel jelentkezik majd Gál Zoltán, akit ICR-ként ismerhet az, akinek van némi affinitása a minőségi elektronikus zenére.

Szóval frissültünk, és vannak friss ötleteink is, melynek oka nem utolsósorban az, hogy idén jubilálunk: júliusban leszünk 10 évesek, és szerintem ez egy olyan korban, ahol naponta több tucat magyar blog indul el és szűnik meg, elég nagy szó. És ez leginkább a ti érdemetek, hisz rendületlenül jöttök és olvastok minket napi 8-10.000-es adagokban. Az első változás az éves toplistát érte, és ha Varga Ákosnak nem tikkel túlzottan a szeme az egésztől, akkor ez innentől kezdve rendszeres lesz, a második pedig szintén toplista-jellegű: időről időre (mondjuk kéthetente?) jelentkezni fogunk egy-egy hosszabb-rövidebb litániával (a szokásos témáktól kezdve a lehető legőrültebbekig), melyben az elmúlt 10 év legjeit összesítjük, és ezekre lehet majd szavazni, savazni egyaránt. A hónap végén induló Golden Action Boy is megváltozik kicsit, de erről majd akkor, ha elstartolt.

No, és a nem annyira jó hír: mától többé-kevésbé a háttérbe vonulok, hogy átadjam a helyet az ifjú és (remélhetőleg) lelkes titánoknak, bla-bla. Eme "visszavonulásnak" elég prózai oka van: ma indul az ign.hu, melynek filmrovatát szerény személyem dédelgeti majd, és hát egyszerre nem tudok két hasonszőrű dologra úgy odafigyelni, ahogy szeretném, és ahogy azt el is várnám magamtól. Szóval kritikákat, cikkeket mostantól inkább ott publikálok majd (és igény szerint itt is jelzem majd, ha született odaát egy-egy új szösszenet), de ez nem jelenti azt, hogy magára hagyom az AE-t és olvasótáborát, ó, nem! Továbbra is megmaradok főszerkesztőnek, terelgetem az oldalt és szerkesztőit, és firkantani is fogok ezt-azt, de leginkább a háttérből, amolyan szürke eminenciásként. És amennyire a keretek engedik, szeretném a két oldalt - az AE-t és az IGN-t - összekötni, melyből szerintem mindkét oldal profitálhat (példának okáért több exkluzív cuccot kaphatunk, ha az mindkét oldalon megjelenik). 

Ennyit szerettem volna firkantani: remélhetőleg 10 év múlva ismét jövök egy újabb jelentéssel. :)

Címkék

anniversary birthday ign aeonflux

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr727123167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kelemen12 2015.01.30. 10:12:24

"több exkluzív cuccot kaphatunk, ha az mindkét oldalon megjelenik"

akkor definiáljuk, hogy mi is az exkluzív:)

kelemen12 2015.01.30. 10:15:38

egyébként, oh well. érthető, hajrá, de mivel eddig sem érdekelt a sok előzetes és plakát között az, amikor más írt a filmekről, ezért további sok sikert a blognak - mínusz egy olvasó:)

a logikus az lenne, ha mennének "utánad" az ign-re, de más kedvelt szerzőket sem követek random filmes aloldalakon (index és tsai), szóval az még valószínűtlenebb, hogy odatévedek. arra viszont kíváncsi leszek, hogy az ign tényező lesz-e itthon.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2015.01.30. 10:17:23

@kelemen12: Mondjuk, hogy megjelenik itt meg ott, de máshol nem. :)

SoZi · https://www.facebook.com/SosGraphicDepartment 2015.01.30. 10:23:34

Gratula, és sok szerencsét neked odaát, és az új csapatnak ideát.
Ha 10 éve nem is, de 8 éve biztosan az első három könyvjelzőm között vagy. Én továbbra is téged követlek, úgyhogy rendszeres olvasód leszek az IGN-en is! Mivel a te ízlésed áll legközelebb az enyémhez, a te hangodra mindig hallgattam. Az új srácok is biztos jók lesznek itt (bár az eddigi új írók teljesítményét eléggé hullámzónak tartom), csak ne hagyd őket elkanászodni.
De ami bevált, azon nem változtatok. Maradok rendszeres olvasód!

Jó lét! :)

-creeper- 2015.01.30. 10:41:51

További sok sikert odaát is, üdv az újaknak! Az eddigi fuvallatok kedvezőek.

"...igény szerint itt is jelzem majd, ha született odaát egy-egy új szösszenet"
- van!

REACTOR · http://www.youtube.com/user/Reactor2studio 2015.01.30. 10:44:08

Sok sikert az aeonflux új szerkesztőinek, de sajnos innentől, hosszútávon nem jósolok túl sokat az oldalnak. Osztom kelemen12 véleményét és sajnos ha ilyet olvasok vagy hallok, hogy "de nem megyek el hosszú időre és mindig felügyelni fogom a dolgokat", annak legtöbbször game over lesz a vége. Nagyon sok blogon olvastam már ezt az előjátékot és legtöbbször jobblétre szenderült mindegyikük. A filmbuzit is tönkrevágták humanék a beszélgetős kritikákkal, hozzászólók lassan elfogytak az oldalról. A geekz meg elkövette azt a hibát, hogy csatlakozott a 444-hez. Elömlesztette őket a sok véres szájú troll, így már onnan is kezdenek eltűnni a régi arcok, most meg te is lelépsz. Eddig nem is hallottam a magyar IGN-ről, de felkeltetted az érdeklődésemet. Ettől függetlenül remélem nem lesz igazam az oldal leépülésével kapcsolatban.

szkristof92 2015.01.30. 10:56:55

További sok sikert neked és az újoncoknak, cirka öt és fél éve fedeztem fel a blogot és továbbra is hűséges olvasója maradok.

kaamir 2015.01.30. 11:12:02

@REACTOR: Osztom az aggodalmakat, már csak azért is mert, az AE-t tartom az utolsó színvonalas magyar filmes fórumnak.

Egyszerűen a filmkritika, a filmes újságírás halott ebben az országban. Se a Vox és a Port.hu kilóra megvett kritikáira, se az Index agyhalottjainak írásaira, se az Origo sznobizmusára nem vagyok kíváncsi, a geekz réteg-oldal, a filmbuzi egy vicc, a filmtettől a jóisten mentsen meg minket. Mit hagytam ki?

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2015.01.30. 11:15:08

@REACTOR: Mondjuk egy blog attól messze nem szenderül jobblétre, hogy "eltűnnek onnan a régi arcok". Ez szerintem eleve egy természetesen folyamat, hogy változik egy oldal, változnak az emberek is, szóval nem ugyanazt fogod látni 10 éven keresztül. És azért nem a törzskommentelői határoznak meg egy oldalt. A geekz pl. szerintem köszöni szépen jól van, én biztos vagyok benne, hogy a 444ről 5 új olvasó jön minden eltünedező régi helyére.

Viszont az saját tapasztalat, hogy 3 lelkesen érkező új tagból durván 1 olyan lesz, aki fél év múlva is rendszeresen alkot. És mintha az elmúlt években itt is azt láttam volna, hogy egyre kopnak ki a szerkesztők és egyre inkább Zalaba egyszemélyes projektjévé válik az egész.
Na mindegy, nem akarok vészmadárkodni, csak egy jótanács, hogy akármennyire is lelkes most mindenki, legyenek még további jelöltek a tarsolyban.

tomee · http://www.nba1.hu/ 2015.01.30. 11:29:01

Sok sikert és írást kívánok a továbbiakban is!

Természetesen maradok, hat-hét év megszakítatlan követés után kétségkívül a legszínvonalasabb magyar blogok egyikének mondhatom az oldalt, ami remélem a továbbiakban is így marad.

Ennek ellenére az előttem szólókkal is egyet kell értenem: mint az oldal motorja, nehezen tudom elképzelni, hogy ne érezné meg a blog a hiányodat.

Sajnos én is sokszor tapasztaltam már, hogy két dolgot egyszerre odaadóan nem lehet tartósan csinálni. Közhely, de így van.

REACTOR · http://www.youtube.com/user/Reactor2studio 2015.01.30. 11:44:46

@danialves: benned is sok igazság van a kommentelőkkel kapcsolatban, de a geekzel csak azért példálóztam, mert rendszeresen olvasom a 444-et és elég jól ismerem az ottani törzskommentelőket. A probléma ott kezdődik, hogy 444-es idióta trollokat is beette a fene a geekzre, ezért már ott se olyan a "hangulat" mint régen.
Mindegy, idővel majd elválik, hogy itt merre mennek majd a dolgok. Lehet, hogy a főnök nélkül még jobb is lesz az oldal! :)

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2015.01.30. 12:05:07

@REACTOR: én pl asszem ettől a héttől (nem tudom az első cikk mikorra lett időzítve), újra leszek a Geekzen, és tervezem a folyamatos publikációt.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2015.01.30. 12:31:14

@REACTOR: Én értem, hogy a te szempontodból ettől "meghal az oldal", csak ettől még a szóban forgó oldal jellemzően él és virul.
Inkább mondd azt, hogy átugorja a cápát vagy valami hasonló. :D

Atkakukac1989 2015.01.30. 12:35:07

Sok sikert, kellemes kihívásokat és ugyanilyen jó kommentelőtábort kívánok legalább az új helyen is.

MasterTom 2015.01.30. 12:42:30

Továbbra is maradok az AE olvasója, igazából remek az oldal, friss, egyszerűen élek-halok a boxoffice jelentésekért, és én inkább abba a táborba állnék be, hogy egy személy távozása nem jelenti az egész oldal halálát. (De ennek ellenpéldájaként a megboldogult 576 konzol kiadvány és Martin mester története felhozható, ha valaki emlékszik. :))

Ferenc, nagyon sokszor nem értettem egyet veled, megvallom, a stílusod is kissé elüt attól, amit jóízűen olvasok, ugyanakkor különbözőek vagyunk, így ezt nem róhatom fel, és nem is fogom felróni számodra soha. Viszont amellett nem tudok elmenni, hogy mennyire gazdag oldalt hoztál létre, és hogy mennyire ott vagy a hazai filmes kultúrkör szerteágazó érhálózatában, és csak gratulálni tudok az IGN-es oldalhoz - amelynek szintén követője leszek ettől a naptól. Sok sikert mindenhez! :) Utóirat a másik témához. A Geekz nem számít, melyik szerveren terpeszkedik, az is egy fantasztikus blog amely élt és élni fog. ;)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2015.01.30. 13:09:52

@Wostry Ferenc: Nocsak, már ezért a bejelentésért is megérte közzétenni ezt a posztot. :)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2015.01.30. 13:10:48

Egyébként "don't foss", az AE az én gyermekem, tíz éve gondozom, és nem kívánom csak úgy feladni.

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2015.01.30. 13:14:55

@Zalaba_Ferenc: exkluzív viszont nem akarok lenni, úgyhogy az IGN-re is írok szívesen, vicc nélkül

@doggfather: kicsit lassít annak az XBoxOne/PS4 játék készítésének a menete, aminek az uccsó másfél évben a forgatókönyvét írtam, így lesz időm írni oda, ahol szívesen látnak

OneBoy FromBrasil 2015.01.30. 13:51:27

Az egyetlen oldal, amit napi szinten követek és nem unalomból, megszokásból, hanem olyan érzéssel, mintha nem is 10 éves blog lenne, mindennapos kíváncsiság és rácsodálkozás jár át, ha idetévedek.
Maradok és természetesen átkukkantok az IGN-re is...
Sok sikert!

Jack Skellngton 2015.01.30. 13:58:59

Nem rajongók a változásokért... De tényleg sokszínű az oldal, így eltűnni szerintem nem fog... Megrepedezni viszont igen...a filmkritikákért ezentúl mehetek az IGN-re, mert a főszerkesztő színvonalát még nem érte el senki az évek során ezen a téren. A Kingsman kritika nekem nagyon nem jött be...remélem nem ez lesz az új irány...

REACTOR · http://www.youtube.com/user/Reactor2studio 2015.01.30. 14:59:17

@Wostry Ferenc: Nocsak, kiugrasztottam a halat a bokorból? Már hiányoztak a kíméletlen kritikáid. Lehet tudni valamit a konzolos projektről? Vagy ez a téma top secret?

nikodémus 2015.01.30. 17:35:18

Ritkán hozzászóló, de hűséges olvasóként örülök a gárda bővülésének, változatosabb lesz a stílus. Azért ZF kritikáit hiányolni fogom - szerintem ami odaát megjelenik, jöjjön le itt is.

cineplex 2015.01.30. 18:41:53

Már vagy nyolc éve is megvan hogy olvasni kezdtem a blogot, napi szinten feljárok és noha nem értettem egyet egyes kritikákkal, mégis mindet elolvastam, mert jó volt a mondanivaló és az írás stílusa, arról nem is beszélve hogy jó nehány gyöngyszemet itt ismertem meg, mind filmes, mind zenei, mind videojáték vonatkozasban. Továbbra is maradok hűséges olvasója az oldalnak, de már a Kingsman kapcsán is lehetett látni hogy azért nem minden változás jó és azért van még hova fejlődni a többieknek. Az IGN-t amúgy is terveztem olvasni de így hogy benne leszel már biztosan oda is fel fogok járni napi szinten.

freddyD 2015.01.30. 19:43:01

Ohh a gonosz multi megint felfalta a kreatív fejet ;)

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2015.01.30. 19:47:49

@REACTOR: Még ne szállj el magadtól, saját ötlet volt, kb egy hete merült fel bennem. :) A játékról pedig egyelőre egy szót sem beszélhetek, a Sony kicsinálna: az egyik tavaszi nagy külföldi játékexpón rántják majd le róla a leplet.

robertdani · http://robbiedani.tumblr.com 2015.01.30. 22:51:37

Hajrá és sok sikert az új helyen. Én maradok itt is, érdekel mit hoznak össze az újak.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.01.31. 10:33:00

Lehet kapok érte a pofámra, de én eddig se a kritikákért jöttem hanem a hírekért. Azt meg eddig se egyedül csinálta ferenc szóval én azért annyira nem "sírok".

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása