aeon flux

ready for the action now, danger boy?

batman v. superman morzsák Kántor Mihály
2014. október 15. 13:40:00

Kategória: film 15 komment

Bár e két hírnek már van pár napos szaga, de hátha valaki még nem olvasta. Az egyik szaftos spekuláció, a másik viszont konkrétan spoileres, így inkább az egészet az "elolvasom" mögé rejtettük.

-9a781131-3339-47be-84b8-8b45cb0399eb.jpeg

Jena Malone, mint Robin (vagy Oracle)

Még augusztusban történt, hogy Jena Malone meglátogatta a Batman V Superman: Dawn of Justice forgatási helyszínét, ami azonnal a részvételével kapcsolatos találgatások egész folyamát indította el. Persze az is lehet, hogy csak beugrott egy kávéra Zack Snyderhez, hogy elbeszélgessenek a Sucker Punch - Álomháború folytatásáról.

Annak ellenére, hogy rövid látogatása elvileg nem ismétlődött meg azóta, a pletykagyár ismét beindult, miután a színésznő a napokban az alábbi képet posztolta az Instagramjára - "Drastic times call for drastic measures" felirattal (melyet kb. úgy lehetne fordítani, hogy "A kemény idők kemény döntéseket igényelnek."). A karrierjét nálam szorosabban követő rajongói megállapították, hogy Jena befejezte a munkáját az Éhezők viadala utolsó részén, így a hajfestés minden bizonnyal egy új szerephez kell.

10598599_536303796516281_167737434_n.jpg

És itt következik a spekuláció. Zack Snyder többször is hangsúlyozta, hogy a Batman V. Supermanben Batman figuráját Frank Miller, The Dark Knight Returns című képregényes alapművének irányából közelíti meg - ezt igazolja Batfleck kosztümje és az eddig kiszivárgott egyik Comic-Conos jelenet is. Na már most, abban a képregényben szerepel még egy Robin is, civil nevén Carrie Kelley - aki mint a neve is sejteti, nő. Hogy, hogy nem, a karakternek vörös haja van, aminek a hossza még klappol is Jena Malone új fazonjához.

Azt félig-meddig hivatalos forrásból tudjuk, hogy Affleck Batmanje már meggyászolt egy elvesztett Robint a filmben, így valószínűsíthetően a film kezdetén egyedül dolgozik. Ám esetleg egy cameo vagy easter egg erejéig a fiatal Carrie már fürkészheti majd nála az esetleges jövőbeni együttműködés lehetőségét. Joel Schumacher Batman és Robinja után ennél alkalmasabb rehabilitációt el sem tudok képzelni Robin figurájának. Az öreg, cuccos - de határozottan élő - hippik elhanyagolt, szemüveges (!) leánykája már első blikkre is éles kontrasztot mutat a Chris O'Donnell által megformált sidekickkel.

btdk-112.jpg

Másik, kevéssé népszerű találgatás, hogy Jena Malone a korábban Batgirlként tevékenykedő, de mára már tolókocsiba kényszerült Oracle nevű karakter szerepében tűnhet fel. A szintén vöröshajú Barbara Gordon természetesen kényszerű állapotában sem adta fel a bűn elleni harcot: Batman informatikai asszisztenseként a műveleti területen ténykedő szuperhőst látja el adatokkal on-the-fly.

Wonder Woman, mint félisten

Nos ez a hír hivatalos, révén Charles Roven producer - nem tudni mennyire szándékos - elszólásából ered. Bár a hír önmagában egyáltalán nem meglepő: ezek szerint Wonder Woman figurája félisten lesz, egész pontosan Hippolita és Zeusz gyermeke. Fontos megjegyezni, hogy ez a karakter néhány éve újragondolt eredettörténetéből merít, és köze sincs a figura eredeti hátteréhez. Wonder Woman eredetileg ugyanis férfi közreműködése nélkül született, egyedül Hippolita teremtette őt agyagból, amit aztán a görög panteon hat istene együttes erővel keltett életre.

The_Origin_Of_Wonder_Woman_by_simonpimpernel.jpeg

A DC nyilván nem szándékozik a mozinézők befogadóképességét olyan mértékben próbára tenni mint azt a Marvel teszi néha, így inkább a biztonságosabb, ám a figura rajongói körében kevésbé népszerű háttérsztorit választották. Tehát ha a Gal Gadot alakította szuperhősben majd bármi gyarlóságot, rossz döntést vagy ostoba gyengeséget fedezünk fel, azt egyértelműen az apja kontójára kell írjuk. Annak viszont örülnünk kell, hogy legalább ilyetén módon végre megerősítették, hogy az amazonok nem egy korai félresikerült kriptoni kolonizációs kísérlet leszármazottai. Ez is valami.

Címkék

superman batman frank miller ben affleck zack snyder david s goyer superhero jena malone pletykarovat dc comics wonder woman jason momoa man of steel henry cavill gal gadot batman vs superman

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr276794565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.10.15. 13:50:12

robin nem kell. akkor se ha csaj. :S

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.10.15. 13:50:49

Jena Malone kell. Akkor is, ha Robin. :D

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.10.15. 13:54:28

Amúgy mi a stájsz a Man of Steel 20.000 éves űrhajójában nyitva talált poddal? Az vajh kit rejtett?

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.10.15. 13:56:31

Robin jöhet, csak legyen jó a ruhája. És igen. Piros - zöld ruhát kérek manó cipővel. :D

Oblath Ádám 2014.10.15. 14:17:56

@Zalaba_Ferenc:

@doggfather:

És valóban. Volt egy Prequel képregény a Man of Steel előtt, melyben tényleg Kara volt a hajón, de csak annak zuhanását mutatták be, azt nem, hogy mi lett vele utána.

clive. 2014.10.15. 14:20:37

Nem lesz ez így kicsit zsúfolt? Mármint, ha olyan arányban tűnnek fel az egyéb szuperhősök (vagy mellékszerepekben), mint Frank Miller TDKR-jában akkor, jó, bár Wonder Womanre mi szükség van itt, fogalmam sincs.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.10.15. 14:35:37

@clive.: be kell hozni a marvelt univerzumépítésben. ennyi más válasz nem lehet.

@Oblath Ádám: akkor jól tippeltem! :D

LasDen 2014.10.15. 14:40:36

@clive.: Mivel a sztoriról eddig annyit tudni, hogy Batman meg Superman összecsap egy ponton, és Wonder Womannek lesz valami nagyobb szerepe, így találgatni lehet csak. Túlzsúfolt nem lesz. Valsz WW lesz az egyetlen komoly mellékszereplője a filmnek, míg a többi bejelentett szuperhős csak minimális szerepekben fog feltűnni...

disfear 2014.10.15. 17:39:00

Hát én valahogy ebben a Snyder-féle univerzumban nem nagyon tudom elképzelni Zeuszt és a görög isteneket, tekintetbe véve, hogy a Man of Steelnél (sokkal) kevésbé realistább Marvel filmes univerzum is azért "ufókká" és "párhuzamos diemnziókká" tette Asgardot.

Szóval szerintem sanszos, hogy lesz még itt valami ősi idegenes sztori...

disfear 2014.10.15. 17:42:47

@clive.: túlzsufoltság: kiindulhatunk az X-Men filmekből is, nem hiszem hogy olyan nagy probléma lenne feltétlenül csak a túlzsúfoltság. Szvsz. Batman és Superman mellett szerintem Wonder Woman max sidekick-lesz, viszont tény, hogy általában egy X-men film sem szokott több backsztorit mutatni mint egy karakter (bármennyire is sok van benne), szóval az kérdéses, hogy Batman és Wonder Woman rendesen be lesz-e mutatva. Jót önellentmondtam a végére :D
Dramaturgiailag szerintem "viszonylag" az lenne a legjobb megoldás, ha Wonder Woman backstoryjával kezdődne a film (általában elég hülyén önne ki a film közepén valami ókori visszaemlékezés), hisz Batmant már mindenki ismeri, róla elég csak háttérmorzsákat hallani.

nortonp 2014.10.15. 19:17:55

a TDKR majd' minden kockáját imádtam, de Carrie elviselhetetlen, idegesítő karakter volt, egy filmes univerzumban meg még erősebben kilógna manapság. tök hülyeség lenne rá pazarolni egy percet is a DC univerzumból.

ozymandias 2014.10.15. 19:35:31

Lehet, hogy félteértettem a bejegyzést, de ha Wonder Woman Zeusz és Hippolita gyereke, akkor mitől csak félisten?

batboy 2014.10.15. 21:56:22

@ozymandias: Hyppolita sajnos nem isten, mindössze az amazonok királynője, így WW félig ember. én is sajnálom, az eredeti háttérsztori jobban tetszett, ott full outsider a karakter.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása