aeon flux

ready for the action now, danger boy?

alfonso cuarón és david o. russell is a tévébe megy Németh Barna
2014. január 24. 19:06:00

Kategória: tv 1 komment

Mostanában egyáltalán nem ritka, hogy A-listás mozirendezők tesznek kisebb-nagyobb kitérőt a tévé világába. Néhányan a nagyobb művészi szabadság, néhányan az elapadó mozis források, néhányan pedig a mozifilmek terjedelmi korlátai miatt döntöttek úgy, hogy a tévé felé fordulnak. Nem minden bejelentés új, de mi most csokorba szedtük azokat a közeljövőben realizálódó tévés produkciókat, amelyek mozis alkotókhoz köthetők. A címben említett két, friss Oscar-jelölt mellett még Danny Boyle, M. Night Shyamalan és Lisa Cholodenko is a kis képernyő mellett tette le voksát.

believe.jpg
Danny Boyle: Babylon és Telemark

A Gettó milliomos Oscar-díjas rendezője az óceán mindkét partján elvállalt egy-egy sorozatot. Angliában már a jövő hónap debütál a Babylon első epizódja (ezt majd szabálytalan időközönként, de még 2014-ben követik a folytatások), ami egy szatirikus felhangtól sem mentes dramedy lesz, középpontjában egy Amerikából felfogadott reklámszakemberrel (Brit Marling – Felettünk a Föld, A Kelet), aki azt a feladatot kapja, hogy új arculattal javítson egy megtépázott tekintélyű rendőrörs helyzetén. A rendőrfőkapitányt a mostanában A hobbit-filmekben törpként látható James Nesbitt alakítja. Eközben odaát az FX-csatorna is leszerződött Boyle-lal és szintén Oscar-díjas írótársával (Simon Beaufoy) egy második világháborús minisorozat elkészítésére. A széria tíz epizódban ad majd epikus képek azokról a norvég ellenállókról, akik segítettek meghiúsítani Hitler nukleáris fegyverkezésre vonatkozó terveit.

Lisa Cholodenko: Olive Kitteridge

A gyerekek jól vannak többszörös díjnyertes író-rendezője igazi sztárparádéval adaptálja minisorozattá Elisabeth Strout nálunk is megjelent Olive Kitteridge (magyarul: Kisvárosi életek) című, regényként is olvasható novellafüzérét. Maine állam egyik tengerparti kisvárosának egykori tanítónője fogja össze ezeket az édesbús történeteket magányról, szeretetéhségről, zsarnoki ragaszkodásról. A főbb szerepekben Frances McDormand, Bill Murray, Richard Jenkins és John Gallagher Jr. Látható majd, közülük McDormand producerként is tevékenykedik.

Alfonso Cuarón: Believe

Az év legnagyobb Oscar-reménysége az NBC csatorna számára készít sorozatot egy különleges képességekkel megáldott kislányról, akit egy frissen szabadult ex-bűnöző védelmez a rosszakaróitól. A produkcióban J.J. Abrams is részt vesz majd producerként. Még ha nem is hangzik túl acélosnak ez az egész, bizalmatlanságra nincs ok. De ha mégis, nézzétek meg ezt a tavalyi ComicConos kis ízelítőt, aminek már az első jelenete is egy igazi stílusbravúr:

M. Night Shyamalan: Wayward Pines

Ez lesz az első alkalom, hogy a mostanában inkább csak a mélypontjairól emlékezetes rendező nem a saját forgatókönyvéből forgat filmet, igaz a pilot rendezésén túl produceri kreditet is kap majd, szóval némi beleszólása mégis lesz majd a sztoriba. A történet egy FBI-ügynökről szól, aki eltűnt kollégáit keresve érkezik meg egy csendes kisvárosba, ahol hamarosan rádöbben a szomorú tényre, hogy talán ő sem távozik élve ebből a porfészekből. A színészek között ott lesz Matt Dillon, Melissa Leo, Terrence Howard és Shannyn Sossamon.

David O. Russell: cím nélküli projekt

Még nem sok minden lehet tudni a rendező ősszel érkező, tizenhárom részesre tervezett sorozatáról, de annyi biztos, hogy egy golf klubban játszódik, és a Downton Abbey-hez hasonlóan vizsgálja majd a különböző társadalmi rétegek képviselőit, akik vagy alkalmazottként vagy vendégként érintettek a klub életében.

Guillermo del Toro saját, Chuck Hogannel közösen írt regénysorozatának sorozatváltozatáról már ejtettünk szót korábban is, de a New York-ot leigázó vámpírvírus borongós története most kapott egy új hangulatkeltő kis előzetest, úgyhogy íme:

Címkék

tv show guillermo del toro danny boyle bill murray matt dillon frances mcdormand richard jenkins m night shyamalan melissa leo alfonso cuaron david o russell tv trailer tv hir tv kep tv klip tv-trailer

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr755780136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LasDen 2014.01.24. 19:22:29

Cuaron-Abrams cucc még jó is lehet. de a del Toros is érdekesnek tűnik.

viszont a Wachowski tesok lemaradtak a netflixes sorozatukkal.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása