aeon flux

ready for the action now, danger boy?

2013 legnagyobb box office-sikerei Takács Máté
2014. január 11. 12:46:00

Kategória: film 21 komment

Az év végi hajrában megtörtént a bevételi rekorddöntés az amerikai mozikban: 10.92 milliárd dollár folyt be a jegyeladásokból, noha az eladott jegyek száma nem ért fel a 2012-eshez; ami azt illeti, az elmúlt évtizedből csak a hetedik helyre elegendő az 1.356,6 milliárd mozizó. Ami Magyarországot illeti, a végleges adatok még váratnak magukra, ám akik rendre nyomon követték heti beszámolóinkat, azok tudják, hogy egészen jó évet zárhattak a honi filmszínházak, és itt nem csak a megugró bevételekre, de talán a nézőszámokra is érvényes lehet ezen megállapítás; a 200.000 látogatót archiváló filmek száma csak épphogy üti meg a 2012-est, ám a középmezőnyben elég sok a stabilan teljesítő film.

Most két oldalról tekintjük át röviden 2013 legnagyobb sikereit: magyar vonatkozásban nézőszám szerinti rangsorban, míg Észak-Amerikát (ill. a világot) illetően azon filmekről szólunk, amelyek a legmélyebb benyomást tették a toplistára, akár 100 millión innen, akár azon túl.

hunger_games_2.jpg

2013 figyelemreméltó sikerfilmjei Észak-Amerikában (és a világban)

Az éhezők viadala: Futótűz. Megismételt szenzáció: Az éhezők viadala 408 milliója után a folytatás rálicitált elődjére, és kb. 420 millió dollárjával a 2013-as esztendő #1 filmje lesz hazájában, miközben az öröklistán is felkúszik majd a 12. helyig. Ilyen magas szinten ez példátlan magatartás egy első folytatástól. Erősen valószínű, hogy a harmadik rész már globálisan is az élen végez idén.

Vasember 3. Vasember mindig is nagy volt, ám a Bosszúállók farvizén egy százassal feljebb katapultálta magát, ami nem meglepő, mégis elismerésre méltó teljesítmény. A külföldi bevétel kiváltképp terebélyesre sikeredett: kevesebb mint 10%-kal marad el a Bosszúállókétól, míg ez az arány Észak-Amerikában 35%.

Gru 2. 2010-ben Gru alaposan felkavarta az animációs filmek versenyét, s ezt idén fokozni is tudta: bizonyos, hogy 368 millió dollárja meghaladta a stúdió várakozásait is, mint ahogy a globális 920 millió is szépen beintett a Disneynek, a Pixarnak és a DreamWorks Animationnek is.

Jégvarázs. Persze az nevet, aki utoljára nevet: a Jégvarázs kiszámíthatatlanul mozog ide-oda a heti toplistán, egykettőre 300 millió dollár felett termett, és bár újabb jelentős mérföldkő már nem várható, ez így is a cég legnagyobb sikerét jelenti Az oroszlánkirály óta, szigorúan a bevételre koncentrálva. Nemzetközileg nem különb az érdeklődés, úgyhogy az esély még megvan, hogy némi kellemetlenséget okozzon a Gru 2.-nek.

Gravitáció. Menet közben már alaposan kiveséztük a Gravitáció fenomenális futását, amelyből külön ki lehet emelni azt, hogy a film eredeti forgatókönyvvel, előélettől mentesen halmozott fel mindeddig 670 millió dollárt, vagy hogy régen látott mértékben ültette a nézőket a 3D-s vásznak elé. Mindemellett a díjszezon egyik éllovasa is. Minden stúdió ilyesmiről álmodik.

Halálos iramban 6. Alighanem precedens nélküli, hogy egy filmsorozat hatodik része minden korábbin túltegyen nem csak bevételi, de nézettségi összevetésben is, ám a Halálos iramban már csak egy ilyen széria: az általánosan megszokott visszalépések helyett rendre nő az érdeklődés epizódról epizódra. Alighanem így lesz ez a hetedik felvonás esetében is, amiben egy sajnálatos faktor is szerepet fog játszani. Közrejátszott benne a több mint egy évtizedes piacbővülés, de így is beszédes tény: a 2001-es kezdet nemzetközileg 62.8 millió dollárt tankolt fel, ez pedig már 550 milliót.

fast&furious6_620.jpg
Női szervek. Paul Feig és Melissa McCarthy a Koszorúslányok után újfent nyerő párost alkottak, de azért szükségük volt Sandra Bullock hathatós közreműködésére abban, hogy a Női szervek 2013 legsikeresebb vígjátékává váljon. A színésznő 2009 után tavaly ismételten duplabombával biztosította be, hogy több mint 20 év után népszerűbb, mint valaha.

Családi üzelmek. Nem sokkal maradt le a Családi üzelmek, sőt világszinten verte a Női szerveket. A film vígjátékoknál ritka példája annak, hogy a kritikusok rosszalló szava ellenére a nézők hétről-hétre alig csökkenő számban jelentkeznek a pénztáraknál: vajon kinek a humorérzéke nem volt a helyén? Egy biztos: Jennifer Aniston nagyon a helyén van a nézők szívében.

A nagy Gatsby. Leonardo DiCaprio egy romantikus drámából is képes volt nyári kasszafilmet varázsolni, de persze Baz Luhrmann látványgazdag (=térhatásügyileg piacképes) elképzelései és az adaptáció irodalmi tárgya is lényeges szerepet játszott abban, hogy A nagy Gatsby egy szempillantás alatt (50 milliós első hétvége) elcsitítsa a kétkedőket.

Démonok között. Az esztendő nagy rejtélye nem az, hogy az amerikaiakat mi ragadta meg az átlagtól inkább csak külsőségeiben eltérő Démonok közöttben, hanem az, hogy hogyan volt képes a film nemzetközileg még nagyobb tábort szerezni: 180 millió dolláros Észak-Amerikán kívüli bevétele szégyenben hagy számtalan méregdrága produkciót. Persze az is megér egy külön misét, hogy 40 millió fölötti nyitány után 137 millióig evickélt a tengerentúli mozikban. Démoni ügyködés lehet mögötte, ez kétségtelen, mint ahogy az is, hogy nem létezik jobb befektetés 20 millió dollár számára, mint egy természetfeletti horrorfilm.

Szemfényvesztők. Nem gondoltak nagyot a Szemfényvesztők készítői, de talán még ők sem voltak tisztában vele, hogy a nézők azt szeretik leginkább, ha trükköznek velük, sőt, ha a bolondját járatják. Részletkérdés, hogy jó vagy rossz értelemben járatta is velük bolondját a sztárparádés krimi, hiszen a sok vizuális effektus-orientált produktum között ideális alternatívának bizonyult világszerte: a 350 millió dolláros összbevétel nyomban folytatás előkészületeit eredményezte.

now_you_see_me.jpg
Phillips kapitány. Tom Hanks is csatlakozott azokhoz, akik 2013-at egy kicsit a filmsztárok évévé is tették: nélküle sem süllyedt volna el a Phillips kapitány, köszönhetően izgalmas sztorijának és remek visszhangjának, ám a megbízhatóan csengő név a cím fölött kétségtelenül bebiztosította, hogy nemzetközileg is 100 millió fölé szóljon az út, ne csak Észak-Amerikában.

Amerikai botrány. Még az Oscar-jelölések bejelentése előtt 100 millió fölé kerül David O. Russell filmje, amelyről már a bemutató előtt lerítt, hogy közönségkedvenc lesz, nem kis részt felkapott színészeinek köszönhetően. Hogy meddig hajtják az amerikaiak a film szekerét, s hogy mennyire kap rá a világ többi része, kiderül az elkövetkezendő másfél hónapban. Egy biztos: a rendező legközelebb akár az asztal sarkáról is forgathat filmet, megkapja rá a pénzt.

Instructions Not Included. Mexikói/spanyol nyelvű film ritkán igazi tényező az amerikai bevételi listán, ám a hazájában rém népszerűnek mondott Eugenio Derbez olybá tűnik, nem csak hazájában rém népszerű, vagy pedig olyannyira az, hogy minden bevándorló megnézte új filmjét, aki csak él. Az Instructions Not Included 90 millió dollárt gyűjtött csak Észak-Amerikában és Mexikóban (nagyjából fele-fele arányban); előbbi rangsorolásait illetően minden idők negyedik legnagyobb bevételű nem angol nyelvű filmje lett a Tigris és sárkány, Az élet szép és a Hős mögött.

Insidious - A gonosz háza, Mama, A bűn éjszakája. Tobzódott a közönség a horrorokban. A mennyiség és a minőség függvényét nehéz lenne felvázolni, de tény és való, hogy tavaly elégedettek lehettek a műfaj kedvelői a kínálattal, máskülönben hogyan kaszált volna említett három film együttesen cirka 400 millió dollárt, miközben összvissz 23 millióba került őket leforgatni?


2013 abszolút sikerfilmjei Magyarországon, vagyis a 200.000 néző felett teljesítők

+1 A Wall Street farkasa (mozistart: 12.26.)
Megszavazott bizalomra sincs szükség, Martin Scorsese filmje buldózerként tör előre a hazai mozikban, hiszen az elmúlt műsorhéten csaknem 72 ezren ültek be rá, így két hét leforgása alatt 155 ezer néző járta meg a mozikat. Hogy hol lesz a vége? Érdemes lenne ProVideo-részvényeket venni, ha lennének, az egyszer biztos. (ProVideo)

wolf_of_wall_street_150_000.jpg
#11 Django elszabadul (mozistart: 1.17.)
Jamie Foxx ide, Christoph Waltz oda (ki tudja, melyikük az igazi főszereplő), megint DiCaprio az, akire a reflektorfény vetült, és akinél perpillanat senkit sem imád jobban a honi közönség. No persze, Tarantino neve is megtette a dolgát abban, hogy egy kvázi westernfilm 204 ezer érdeklődőjével ilyen nem látott nézettségi vidékekre tévedjen. (InterCom)

#10 Last Vegas (mozistart: 10.31.)
A Másnaposok akkora nagy siker volt minálunk, hogy még a másolmányaira is összeverődik a közönség blockbusterré avató tömegben. Persze nem lenne fair elvitatni a Douglas–De Niro–Freeman–Kline négyestől eme diadalt, hiszen nevük elég jól cseng a középkorú és idősb nézők fülében, a fiatalságot pedig a korhatáros humor és annak az említett másik filmnek a szellemisége vonzotta a mozikba fene nagy mértékben. (ProVideo)

#9 Nagyfiúk 2. (mozistart: 7.18.)
Adam Sandlert is csaknem utolérték a korosodók. A komikus eddigi legsikeresebb filmjét ünnepelhetjük a Nagyfiúk 2.-ben, s ezt a tényt másképp élik meg a film lelkes nézői, és azok, akik távol tartották magukat ettől a folytatástól. Oké, hogy utóbbiak többen vannak, de 219 ezer látogatóval nem lehet vitába szállni. (InterCom)

#8 Hupikék törpikék 2. (mozistart: 8.1.)
Mint ahogy a gyerekek filmes ízlésével sem lehetne, ha létezne ez a fogalom. A Hupikék törpikék 2. bizony lekörözte az első részt, ha csak törpikefaroknyival is (furcsa ezeknek a lényeknek az anatómiája...), ami még akár egyedi eset is lehet a világban. Ezek után a Sonynak nálunk lehetnek legvérmesebb reményei a készülő harmadik résszel. (InterCom)

#7 Gravitáció (mozistart: 10.3.)
A csak 3D-ben vetített űrthriller nálunk is megtette, amit megkövetelt nívója, hiszen kevesebb mint 40 ezer nézős nyitóhétvége után szép komótosan sodródott be ebbe az elit klubba, 225 ezer látogató közelébe, s tette ezt a könnyebbséget nyújtó nyári szezonon kívül. Ráadásul feliratosan. (InterCom)


#6 Másnaposok 3. (mozistart: 5.30.)
Három a magyar igazság, szóval a magyarok harmadjára gyűltek össze legnagyobb számban a premier hétvégéjén (s más filmre annál többen tavaly nem is), ámde nem közönségbővülésről, pusztán sietségről van szó: a 300 ezer néző felett teljesítő első két részhez képest jócskán elmarad az a 263 ezer fő, akik még másnaposság nélkül is csípik a Farkasfalkát, de azért nem kevés ez sem. (InterCom)

#5 Családi üzelmek (mozistart: 8.22.)
Sok "leg" kijut eme vígjátéknak, melyek közül elég azt kiemelni, hogy másfél hónappal bemutatóját követően is vezette az országos listát, látszólag szűnni nem akaró érdeklődést generálva hosszú heteken át. Végső soron nem akkora csoda ez: nekünk mindig a vígjátékok fekszenek legjobban, ráadásul itt olyan humorról van szó, ami leginkább a kedvünkre való, plusz Jennifer Anistonra még felöltözve sem szoktunk éppenséggel nemet mondani. A Családi üzelmeket 285 ezren látták. (InterCom)

#4 Jégvarázs (mozistart: 12.5.)
Igencsak képlékeny a Disney 53. rajzfilmjének helyezése, hiszen javában szólítja még táncba a kis és nagy nézőket: az elmúlt műsorhéten 37.504 új látogatót regisztráltak a mozik, s ezzel már 291.663-an pótolhatták virtuálisan az idén elmaradt telet a multiplexekben. Minden okfejtés mondvacsináltnak tűnne ekkora érdeklődés magyarázására, úgyhogy legyen elég annyi, hogy a Disney ennyi év után is utolérhetetlen, ha rajzfilmekről van szó, pláne egy olyan esztendőben, mikor minden szirszart behoztak hozzánk. Készpénznek vehető, hogy a Jégvarázs legalább a 2013-as nézettségi lista második helyéig felkúszik végül. Legalább. (Forum Hungary)

#3 Vasember 3. (mozistart: 4.25.)
Úgyhogy Tony Starknak ki kell élveznie ezt a hétvégét, amit még a dobogón tölthet. Pedig igazán soknak, akár éves elsőséget is kölcsönzőnek tűnt fél évvel ezelőtt a 303 ezer néző – ami amúgy hajszálpontosan megegyezik a Bosszúállók adatával. (Forum Hungary)

#2 Gru 2. (mozistart: 7.4.)
Lazán megduplázta az első rész nézettségét Gru második kalandja, s még az sem volt elképzelhetetlen egészen a téli szezon kezdetéig, hogy éves bajnokot is avathatunk személyében, ám a karácsonyi hajrá kicsit átrendezte a képet. Ettől függetlenül a film DreamWorks Animation-i magasságokba helyezte magát több mint 330 eladott jegyével – nálunk ugyebár ők a menők, nem a Pixar. (UIP-Duna Film)

#1 A hobbit: Smaug pusztasága (mozistart: 12.12.)
Meglepő (igen, sok volt tavaly a meglepetés) fordulatként értékelhetjük, hogy a Smaug pusztasága nem csak magasabb nyitányt jegyzett a Váratlan utazásénál, de előnyét mindvégig, vagyis eddig tartani is tudja. Ennek a hétvégének 332 ezer nézővel vágott neki, ami már az első helyet kölcsönzi neki a 2013-as bemutatók rangsorában, s hacsak a Jégvarázs nem szól bele, A hobbit-széria tavalyelőtti harmadik helyét (a Jégkorszak 4: Vándorló kontinens és a Skyfall főzte le) elsőre cserélheti most. De egyet így is biztos javít. (Forum Hungary)

poster_thehobbit2_03k.jpg
Végezetül egy megjegyzés. Új keletű jelenség nálunk, hogy egy-egy film részben azért nem képes magasabb nézőszámot produkálni, mert idő előtt lekerül a műsorról. A Thor: Sötét világot sem érintette ez jól (másfél hónap után már szinte sehol sem játszották Budapesten), de még inkább Az éhezők viadala: Futótűz 200 ezres esélyeit gáncsolta, hogy a (túl?) sok forgalmazó túl sok filmje által felpörgetett karácsonyi özön kiszorította az egyébként hosszú játékidővel megvert folytatást. Sebaj, majd a harmadik rész...

Címkék

horror disney box office marvel tarantino comedy animation jennifer aniston sandra bullock forum hungary martin scorsese leonardo dicaprio baz luhrmann tom hanks adam sandler intercom sequel the hobbit iron man gravity adaptation fast and furious provideo david o russell the hunger games children movie uip duna film box office hazai

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr575752602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deepblue Noir (törölt) 2014.01.11. 12:52:54

a wall street farkasa amerikában nem lesz nézettebb, mint a viharsziget volt, nálunk viszont igen.

ungverjaland 2014.01.11. 12:56:31

A magyar lista elég elkeserítő. Nagyfiúk 2? Tényleg?

Llew 2014.01.11. 13:32:25

Ez a vászonról hamar lekerülés tényleg idegesítő. Vidéken eddig sem volt túl sokáig porondon egy film, de a Futótűz tényleg mintha a szokásosnál is hamarabb lekerült volna.

freddyD 2014.01.11. 14:08:12

Remélem még egyszer megélem életemben, hogy egy ilyen listában egy szuperhősös film se legyen

Atkakukac1989 2014.01.11. 18:34:11

@ungverjaland: Most mi olyan nagy szám azon, hogy a Nagyfiúk 2 ott van? Mi nagyon kajáljuk Sandler filmjeit, csomó ismerősöm elment rá, mert vicces. Most ilyennel nem tudsz vitába se szállni, ha valami nekik vicces, akkor lehet akármilyen alulértékelt a kritikusok és a jobb ízlésű nézők részéről, akkor is tódulnak rá. Vígjáték és animáció néző nemzet vagyunk már egy jó pár éve. Ez már hagyomány. :D

Atkakukac1989 2014.01.11. 18:35:55

Egyébként már nagyon vártam ezt a cikket. A Wall Street farkasa sikeréhez 2x is hozzájárultam. Amúgy USA-ban robbanhatott volna nagyobbat is Scorsese filmje. Vagy az Oscar-jelölések után jobban meglódul a szekér?

Deepblue Noir (törölt) 2014.01.11. 18:41:19

@Atkakukac1989:

csak nem feltétlenül szükséges hogy valami primitív, pláne ordenáré legyen. de úgy látszik, ez a népszerű.

Deepblue Noir (törölt) 2014.01.11. 18:49:39

de lassan ott fogunk tartani, hogy ha valaki felveti, hogy egy filmbe, ami azért olyan rendkívül mély mondanivalóval nem bír, nem feltétlenül kellene 569fuck(ing)+egyéb trágár kifejezések, vagy ha valaki egy bizonyos színvonal alatti humor közkedveltségét nem tartja túl üdvösnek, védekező pozícióba kényszerül.

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2014.01.11. 19:52:04

@Atkakukac1989: Nem hiszem, hogy az az 1-2 várható jelölés sokat számítana. Behúzza a 100 milliót az Aviátor módjára, aztán goodbye.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.01.11. 21:10:18

A Wall Street hazai sikerére amúgy van valakinek racionális magyarázata? Én még mindig csak kamillázok.

drazsika 2014.01.11. 21:44:46

@Zalaba_Ferenc:
Dicaprio a főszereplő, csúnyán beszélnek, van benne szex. A legfőbb pedig hogy olyan életvitelt mutat be, amire vágynak az emberek. Hogy ez mennyire szomorú/ilyesztő az más tészta. Kétszer láttam a filmet ès mindkétszer megdöbbentem hogy az emberek melyik jeleneteknél nevettek és melyikeknél nem.

Deepblue Noir (törölt) 2014.01.11. 23:07:34

@Zalaba_Ferenc:

valszeg pörgős, trágár, számos nemritkán öltönyös nagyarcú fiatal suttyó bemegy röhögni, ugyanúgy ahogy a "valóvilág" szenny szereplőin is gyakran diplomás fiatalok élvezkednek , egyszerre vetik meg és szórakoztatja őket.
talán a wall street farkasa az új ponyvaregény, olyan mocsok amit (esetleges) esztétikai értékei miatt nyíltan, lelkiismeret-furdalás nélkül élvezhetnek a magasabb társadalmi-iskolázottsági réteghez tartozó emberek is.
ez az én tippem.

Deepblue Noir (törölt) 2014.01.11. 23:08:50

@drazsika:

nagy elismerés azoknak a kritikusoknak, akik azért nem lelkesednek maradéktalanul.

Deepblue Noir (törölt) 2014.01.11. 23:39:03

"a sztorit valahol mind átéljük, átéltük vagy átfogjuk.
Épp ez benne a varázslatos, hogy ordenáré, mocskos embereket ismerünk és szeretünk meg, akik néhol hasonlítanak ránk.
Jó nem leszünk tőzsdecápák de akkor is, mind vágyunk valahol erre. Vagy ha nem, is a kísértés biztos a nyakunkat szorongatja."

ezt a port.hu-n írta egy néző. konkrétan ez a hozzászólás drazsikát igazolja, bár nem tudom mennyire általános vélemény lehet

Deepblue Noir (törölt) 2014.01.12. 00:00:39

azt persze hozzá kell tenni, hogy én egyetlen szóval sem beszélek a film esztétikai értékeiről és gyengeségeiről, szigorúan csak és kizárólag a nézői reakciók érdekelnek, mielőtt esetleg azzal vádolna valaki hogy le akarom húzni a filmet. nem, a film maga egy teljesen más kérdés.(az persze érdekelne, vajon esztétikailag mennyire védhető olyan mennyiségű kétes tartalom, de ez tényleg másik kérdés és nem az "átlagnézőhöz" szól)

Ficus Cucis 2014.01.12. 12:33:08

ne tegyünk már úgy, mintha a Farkas kirívóan magas, 8.7-es imdb-átlaga kizárólag a magyar nézőknek lenne köszönhető. a világban mindenhol ugyanolyan szimpátia kíséri a filmet, ezt tudomásul kellene venni.

nekem is furcsa, de el tudom fogadni. 18 éve járok rendszeresen moziba, de ilyen hollywood-ból jött, fékevesztett filmre alig emlékszem, és a közönség nagy része díjazza ezt, beszélnek róla, ajánlják ismerőseiknek, esemény lett.

kicsit olyan, mintha egy tarantino, vagy mel gibson rendezés lenne: szembemegy a fősodorral és/vagy megy a saját feje után, de mégis izzig-vérig amerikai produkció.

Deepblue Noir (törölt) 2014.01.12. 12:48:55

@Ficus Cucis:

kevered a két témát. nem az számít, hogy a nézők milyennek tartják a filmet, hanem hogy miért van annyi néző. és ez magyarországon a meglepőbb, mert mint mondtam, észak-amerikában nem fog annyit hozni, mint a shutter island (várhatóan) és nem lesz top 10, nálunk meg többen látják és az élvonalban lesz nézettség tekintetében.

látva hogy milyen élőszereplős filmek kerültek még a top 10-be (másik négy viszonylag sikamlós, trágárabb vígjáték) inkább ezen sajátosságoknak tudom be, nem pedig annak, hogy mondjuk scorsese rendezett egy jó dicapriós életrajzi filmet.
az első hipotézis valószínűbb:)

Deepblue Noir (törölt) 2014.01.12. 12:51:37

@Deepblue Noir:

(persze ez más országokra is kiterjeszthető, másutt sem sokkal jobb a _mai_ közönség)

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2014.01.12. 13:17:46

@Deepblue Noir: Ez nem két téma, hanem ugyanaz: azért van annyi néző, mert jónak tartják a filmet. Itt fentebb ketten is írták, hogy már kétszer látták.

A Viharszigettel összemérni pedig elbaltázott gondolat nálunk: az egy feliratos dráma volt, ez meg egy szinkronizált vígjáték. Az márciusban ment, ez meg decemberben jó nagyot tudott nekilódulni.

Deepblue Noir (törölt) 2014.01.12. 13:36:31

@Takács Máté:

az egy pontatlan fogalmazás volt. ha kevesen látnak egy filmet, akkor is értékelhetik magasra imdb-n és az ezzel foglalkozó fórumokban írhatnak róla nagyon pozitívan.
ezért imdb-pontszám nem mond sokat a nézettségről önmagában.

ebben van valami, de azért amerikában mégis kevesebb, nálunk több, ott is összevetik, itt is összevethetik.

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2014.01.12. 15:07:55

@Deepblue Noir: Végül is te most A Wall Street farkasa konkrét esetéről akarsz beszélni, vagy bármi másról, általánosságban? Túl sok nálad a "ha". Itt most egy sokak által látott filmről beszélünk. Az IMDb meg amúgy is lényegtelen indikátora bárminek is.

Illetve nem ugyanolyan a magyar és az amerikai közönség, így fölösleges összevetni az ízlésüket is.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása