aeon flux

ready for the action now, danger boy?

trailer: a túlélő [lone survivor] (2013) Németh Barna
2013. november 08. 23:01:00

Kategória: film 8 komment

Már korábban hírt adtunk róla, hogy a Mark Wahlberg - Ben Foster - Emile Hirsch - Taylor Kitsch - Eric Bana ötösfogat igaz történeten alapuló akciófilmje a várakozásokat felülmúlva vette le a lábáról a szakmai vetítések nézőit (egyes jeleneteit konkrétan a Ryan közlegény partra szállós jelenetéhez hasonlították!), ami még nagy hasznára válhat a díjszezonban. De ha mégsem tör majd ilyen magasságokba, egy kemény háborús drámát akkor is szívesen látnánk. Ez a most megjelent előzetes pontosan ilyen filmre utal.

 

Címkék

trailer mark wahlberg eric bana emile hirsch ben foster taylor kitsch

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr125621395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vektor- 2013.11.09. 00:32:26

Hm, az eddigi anyagok alapján inkább a Black Hawk Down-hoz hasonlítanám, mint a Saving Private Ryan-hoz. Az Akadémiának túl akciófilmes lesz, Greengrass és a Captain Phillips mellett nehezen tudom elképzelni jelöltként. Max. egy-két technikai jelölés jöhet szóba, hasonlóan az Universal másik filméhez, a Rush-hoz.

Németh Barna 2013.11.09. 08:55:42

@Vektor-: Azért várd meg a kritikákat, semmi nem zárja ki, hogy ez is begyűjtsön egy 85-ös átlagot. Ami pedig a trailerek akciófilmességét illeti, emlékeztetőül a Hurt Locker bemutatója: www.youtube.com/watch?v=2GxSDZc8etg

Vicces volt így visszanézni :) Egyébként ha BHD lesz belőle, szerintem a Universal repesni fog az örömtől (4 jelölés, 2 díj)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.11.09. 08:56:11

hát ennyi nekem kevés volt,hogy megvegyen.

Vektor- 2013.11.09. 09:54:35

@Németh Barna: Amilyen évünk van, lassan nem jelent semmit, ha egy film eléri a 85-ös átlagot, lásd Dallas Buyers Club és All Is Lost. Eljutottunk arra a pontra, hogy a kritikusok osztályzása nem számít, az Akadémia nem fog többet beengedni a favoritjaik közül, hiába adnak magas átlagot, kell hely a saját kedvenceiknek (Banks, Butler, Osage County, Philomena, stb.).

Az Universal meg elég érdekes helyzetbe kerülhet, mert mindkét filmjük ugyanazon kategóriákban kaphat jelölést (vágás, operatőr, hang).

Kovács Erzsébet 2013.11.09. 10:15:31

Nem akarok ünneprontó lenni, de nekem úgy tűnik, hogy inkább a sztori miatt hasonlítgatják a Ryan közlegény megmentéséhez.

Németh Barna 2013.11.09. 10:16:54

@Vektor-: Már megint egy nagy masszaként tekintesz rájuk, mint tavaly (Amour, ugye:)). Most már több száz a külföldi tagok száma, szóval... A Dallas Buyers pedig még mindig a titkos favoritom. A két-három tuti és a két-három előemésztett Oscar-film mellé tuti bekerül egy-kettő kicsi is. Vannak ott elegen, akiknek ebbe az irányba hajlik az ízlése.

Vektor- 2013.11.09. 11:22:15

@Németh Barna: Kicsi filmnek ott van a Nebraska, az Inside Llewyn Davis és a Philomena, valószínűleg hasonlóan erős kritikai fogadtatással, Oscar-díjas/jelölt rendezőktől. (És ha Amour, akkor még idesorolhatjuk az SPC idei favoritját, a Blue Jasmine-t is.)

Persze lehet, hogy tévedek. Ebben a rendszerben még nem láttuk, milyen hatása van annak, ha két film annyira kiemelkedik a mezőnyből, mint idén a 12YAS és a Gravity. Mögöttük a Captain Phillips és a Saving Mr. Banks kivételével senki sincs biztonságban, akárhogy alakulhat a Top7/8/9.

Wintermoots (törölt) 2013.11.09. 12:36:29

egyáltalán nem biztos, hogy bármivel is rosszabb a többi oscar-esélyes filmnél

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása