Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

aeon flux

ready for the action now, danger boy?

filmklip: a nimfomániás [nymphomaniac] (2013) Fata Richárd
2013. szeptember 27. 18:20:00

Kategória: film 8 komment

Megérkezett a negyedik részlet A nimfomániásból, amely egyben az eddigi legkevésbé eseménydús is (a fekete-fehér, meditatív klipben hősnőnk (Stacy Martin/Charlotte Gainsbourg) haldokló apjához (Christian Slater) igyekszik a kórházba, miközben Stellan Skarsgard Edgar Allan Poe-tól idéz), cserébe viszont kaptunk egy csomó új infót és pletykát a filmmel kapcsolatban a legutóbbi ízelítő óta. Várhatóan egy laza négy-ötórás mozizásra fizethetünk majd be, amikor Lars von Trier kétrészes, sztárparádés szexopusza hozzánk is megérkezik januárban, de ha ez még mindig nem lenne elég, a közel százórányi leforgatott anyagból akár még egy tévésorozat is készülhet a mozifilm mellé, a film korábban beharangozott hardcore verziója pedig a jövő évi cannes-i filmfesztiválon debütálhat. Továbbá nagyon úgy tűnik, hogy A nimfomániás nem csak témája és terjedelme okán lesz érdekes kísérlet – a nyolc fejezetből álló, több évtizedet felölelő alkotás állítólag "színtiszta komédiaként" indul, sok fekete humorral, aztán idővel egyre sötétebbé és tragikusabbá válik, vizuális stílusa pedig fejezetről fejezetre változik (lesz például fekete-fehér, eltérő képarányú, vagy épp teljes egészében állókamerával felvett fejezet, és YouTube-on talált archív videók is felbukkannak majd a filmben...).

Címkék

szex erotika uma thurman lars von trier drama shia labeouf willem dafoe charlotte gainsbourg jamie bell filmklip eurocinema vertigo media

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr655536638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ungverjaland 2013.09.27. 20:59:17

Kíváncsi vagyok, hogy fog működni ez a különböző stílusok keverése. Érdekes lesz. Az eddigi klipek a tőle megszokott kézikamerás stílust követték. Ez most meg kicsit emlékeztet a korai filmjeire, jóval stilizáltabb. Az, hogy az eleje vígjáték annak kifejezetten örülök, én pl. tökre örülnék ha von Trier megint csinálni egy vígjátékot, a Direktøren for det hele (aminek a magyar címéről fogalmam sincs) nekem abszolút bejött.

clive. 2013.09.28. 09:55:00

Igazság szerint eddig nem nagyon érdekelt ez a film. A Shame (Szégyentelen) - mondjuk az külön érdekesség, hogy tudták a szégyent szégyentelenre fordítani...- után, ami szerintem kihozta a témából a maximumot, ráadásul igencsak színvonalas módon, nem tudtam elképzelni, mi az, amivel Trier ezek után előrukkolhat. Illetve dehogynem tudtam elképzelni: sokkal több nézőt és szereplőt próbáló szexuális jelenetek tömkelege némi erőszakkal és rengeteg megalázó helyzettel, amiket rossz nézni. Ha csak ilyen lesz végig, akkor elég lesz egyszer megnézni a filmet, mert mostanában egyre kevésbé vágyok olyan filmre, ami notóriusan a szereplők megalázásában és kínzásában leli örömét, olyan drasztikusan, hogy már a nézőnek is forog a gyomra (simán eltudom képzelni, hogy ez a film a különböző szexuális megaláztatásokkal akar majd sokkolni, ahogy Triert ismerem).

Viszont ezek miatt az infók miatt elkezdett érdekelni: "több évtizedet felölelő alkotás állítólag "színtiszta komédiaként" indul, sok fekete humorral, aztán idővel egyre sötétebbé és tragikusabbá válik, vizuális stílusa pedig fejezetről fejezetre változik (lesz például fekete-fehér, eltérő képarányú, vagy épp teljes egészében állókamerával felvett fejezet, és YouTube-on talált archív videók is felbukkannak majd a filmben...)."

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.09.28. 10:14:24

A film egyik jelenetében két kőkemény feka azon vitatkozik majd, hogy melyik kapja el elölről és melyik hátulról Charlotte Gainsbourgot, és ezt Lars úgy valósította meg, hogy a nő unottan ül az ágyon, miközben jobbról is meg balról is belóg a képbe egy hatalmas fekete szerszám, ezek tulajdonosai pedig offscreen hadarnak egymással valami afrikai nyelven. És mondjuk ez megy 2-3 percen át.

nokontakt 2013.09.28. 11:22:20

Csak legyen a narrátor magyar hangja ismét Haás Vander Péter :)

clive. 2013.09.28. 14:01:38

@Zalaba_Ferenc: Na az ilyen jelenetekre egyáltalán nem vagyok kíváncsi...

ungverjaland 2013.09.29. 00:44:46

@Wintermoots: Uh, köszönöm. Szerintem még soha nem találkoztam a magyar címével, ez alapján nem kár érte.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása