aeon flux

ready for the action now, danger boy?

breaking: a disney megorrolt magyarországra Zalaba_Ferenc
2013. május 09. 17:34:00

Kategória: film 284 komment

Néhány órával ezelőtt megtudtuk, hogy a Szörny Egyetem június 20-a helyett június 27-én érkezik Magyarországra. A döntést először furcsának találtam, lévén a Pixar új filmje egy héttel közelebb került az idei nyár egyik legnagyobb sikerváros animációs filmjéhez, a Gru 2-höz, és igazából a június 20-án bemutatandó Az acélember nem jelentett volna neki akkora konkurenciát, aztán jött ez...

Szia! Szeretnélek tájékoztatni, hogy a stúdió döntése értelmében az összes Disney filmünk premiere minimum egy héttel az amerikai premier után lehetséges csak, ezért kellett eltolnunk a Szörny Egyetem bemutatóját is június 20-ról 27-re. A döntés oka, hogy Magyarországon rögzítették és tették letölthetővé a világon először a Vasember 3-at.


Paff.

Címkék

disney kalozkodas forum hungary iron man magyarvalosag

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr555291638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Girhes Joe 2013.05.10. 01:09:37

Basszus, már megint sikerült eljutni annak a gittnek az újabb átrágásáig, hogy mi a lopás erkölcsi értelemben vett definíciója, és abba a szerzői jogsértés beletartozik-e vagy sem...

(Csak dióhéjban: ez filozófiai kérdés. Az egyik álláspont szerint a világon mindennek szükségszerűen van gazdája, így bármit megszerezni ennek a gazdának a hozzájárulása nélkül lopás, függetlenül attól, hogy a túloldalon keletkezik-e emiatt kimutatható, bizonyítható kár, így ebben az értelemben a letöltés szimpla lopás. A másik álláspont szerint lopás csak akkor állhat be, ha valakinek egyértelműen kimutatható kára van, ebben az értelemben olyan valaminek a letöltése, amiért a letöltő soha az életben nem adott volna egy büdös petákot akkor se ha nem tudja letölteni, nem lehet lopás. A vita lényege nem az, hogy lopni bűn-e, hanem az, hogy ki melyik definíciót veszi alapul.)

Na de ezen semmi értelme vitatkozni, sima vallásháború, parttalan flame. Nézzük inkább az érdekek és a megvalósítások praktikus oldaláról.

Mikor jár a stúdió a legjobban? Ha a lehető legtöbben nézik meg pénzért a filmet egy moziban.

Tehát mi a stúdió érdeke? Hogy a mozijegyre pénzt adó emberek számát maximalizálja.

Innentől kezdve a felmerülő kérdések a következők:

A) ha tegyük fel sikerülne csökkenteni a kamerás változatok hozzáférhetőségét, többen mennének-e moziba? Válasz: aligha, mert a két célcsoport részben nem fedi át egymást (X soha nem megy moziba, csak letölt, Y soha nem nézne meg kamerás felvételt, mert szarnak tartja), részben pedig nem konkurenciája a kettő egymásnak (hanem a letöltött változat reklámként vagy ellenreklámként működik a moziban való megnézéshez, a két hatás eredője adhat némi elmozdulást a mozilátogatók számában, de ennek még az előjelét is nehéz megbecsülni, hát még a mennyiségét). Verdikt a stúdió szempontjából: ERŐSEN KÉTESÉLYES.

B) a magyar premier egyhetes eltolásával ténylegesen csökkenhet-e a kamerás, főleg a premiert megelőző változatok hozzáférhetősége? Válasz: aligha, mert majd megcsinálják más országban. Magyarországra kihegyezni a kérdést semmi értelme, a probléma kizárólag az egész világon történő egyidejű premierrel lenne csökkenthető (nem is értem, miért nem teszi ezt minden filmstúdió, nem 1930-at írunk, amikor hetekig tartott a celluloid kópiákat legyártani és kiszállítani a világ mozijaiba). Verdikt a stúdió szempontjából: POFON A SZARNAK.

C) Akit annyira érdekel egy film, hogy mindig az első napon nézi meg a legújabb filmeket, tehát nem akarja egy hetet várni az elcsúsztatott premier miatt, mit fog lépni? Válasz: lesznek köztük olyanok, akik ezek után inkább letöltik a más országban elkészült kamerás felvételt. Vagy olyanok, akik ugyan nem töltik le (mert lopásnak és/vagy szarnak tartják), de ezek után elmegy a kedvük ettől a filmtől, egy hét múlva úgyis már más stúdió más filmje lesz premieres. Verdikt a stúdió szempontjából: ÖNGÓL!

Tehát a stúdióknak egész egyszerűen, a lopás definíciójától és a szerzői jogsértés közmegítélésétől függetlenül, NEM ÉRDEMES a lekamerázott filmekre vadásznia, mert jobb esetben nem ér el semmit, rosszabb esetben (pl. ezzel az egy hét csúsztatós megoldással) még CSÖKKENTHETI is a fizető mozinézők számát, ezáltal a saját hasznát. Hogy ezek után miért csinálják mégis, az rejtély marad.

Mr. Waszabi 2013.05.10. 01:09:38

@Teljesítményfokozó sporttáplálkozás: nem egészen. Úgy élek, amint hiszem és ezzel valóságot teremtek, a magam környezetében. Az pedig nagyon is valóságos.
Korrektebb, ha azt mondod, hogy te más valóságot teremtesz magadnak. Ha megfigyelted, egyetlen vitapartnert sem hiteltelenítettem, nem személyeskedtem, mindössze állításokkal, álláspontokkal vitatkoztam. Ezt a korrektséget visszafelé is elvárom, már ha a vitapartner a korrekt jelzőt magára szeretné aggatni.

ap · http://premiumlivesets.hu 2013.05.10. 01:13:29

@Mr. Waszabi: lopás lopás, állj már le ezzel

veszek egy vinyót, fizetem a jogdíjat
veszek egy üres cd-t, fizetem a jogdíjat
veszek egy üres dvd-t, fizetem a jogdíjat
veszek egy pendrive-ot, fizetem a jogdíjat
veszek egy mp3 lejátszót, fizetem a jogdíjat
sok országban előfizetek a netre, fizetem a jogdíjat.

a vinyót cd-t dvd-t, pendrive-ot zenelejátszót használó többmilliárd ember cég vállalat és kormányszervek, kutatóközpontok hány százaléka torrentezi a mozifilmeket?? 1-2? talán 3-4?? akkor ki is LOP?? többszörös adóztatás, kollektív bűnösség, továbbmegyek rágalmazás, becsületsértés... dobálóddzak még a nagy szavakkal?

Te se tedd..

Teljesítményfokozó sporttáplálkozás · http://teljesitmenyfokozosporttaplalkozas.blog.hu/ 2013.05.10. 01:14:40

@Mr. Waszabi: " Úgy élek, amint hiszem és ezzel valóságot teremtek, a magam környezetében. Az pedig nagyon is valóságos."

Ezt majd megbeszéljük amikor a kórházból írsz egy baleset után amit teremtettél. Ezobutaságok.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2013.05.10. 01:15:50

@Gergő77: Na, ez tök jó volt, egyetértek.

Jut eszembe, nem is volt az olyan rég, amikor a Star Wars első része ment. Amerikában májusban, nálunk meg... szeptemberben! :D

nincs_nick 2013.05.10. 01:19:01

Azért elég elszomorító, hogy még mindig vannak olyan sötétek akik nem bírják felfogni a lopás és a szellemi tulajdon megsértése közötti különbséget.

Első körben talán ajánlanám a vonatkozó törvények átolvasását Waszabi, mojoking és a többi értelmetlen számára. Egyértelműen le van ott írva, hogy melyik fogalom mit jelent. Elolvassátok, megértitek és utána jöhettek ide vissza mea culpa-zni....

Martian (törölt) 2013.05.10. 01:19:13

@Mr. Waszabi: nem a "letöltéses lopást" védem, inkább azt a jogrendszer kritizálom, amely jórészt nem erkölcsi mércén, hanem érdekérvényesítésen alapul és a jogtulajdonosok felelősségét minimalizálja a felhasználók-fogyasztók felé.

Kemencés Szittya Buci 2013.05.10. 01:20:44

@Mr. Waszabi:
Aham, és ha valakit nem vezet meg a marketing bullshit, és utánajár letöltés útján, hogy ugyan mivel is akarják bepalizni? Az a baj, hogy te csak a filmesek oldalát nézed az egészben, a fizető vendéget magasról lekakálod. "Bepaliztak? Így jártál." Hát a nagy lópikulát.
Én például áldom a jó eget, hogy a Másnaposok 2-be belenéztem, mielőtt kidobtam volna rá 1500 forintot a pénztárnál.
Tudod milyen érzés lett volna, ha megnézem moziban? Mintha mondjuk vettem volna a boltban egy doboz fagyit, de otthon kiderül, hogy üres az egész, de még a pénzem sem kaphatnám vissza. Na ez a színtiszta lopás.
A filmből 20 percet néztem meg, utána letöröltem, és többet a sávszélességemet sem pazarlom Másnaposokra.

Teljesítményfokozó sporttáplálkozás · http://teljesitmenyfokozosporttaplalkozas.blog.hu/ 2013.05.10. 01:23:56

@Martian: +1

Szabadalommal védett gyógyszerek gyártása olcsón, szegényeknek tilos?

"Az indiai legfelsőbb bíróság előtt dől majd el, mi a fontosabb: a gyógyszerek összetételéhez fűződő szabadalmi jog tisztelete, vagy a nem jogtisztán, viszont olcsón előállított készítmények elérhetővé tétele a mélyszegény régiók számára is megfizethetően.

Egy, az indiai legfelsőbb bíróság elé került kereset középpontjában a svájci Novartis által kifejlesztetett Glivec nevű rákgyógyszer áll. A gyógyszer törzskönyvezését az indiai hatóság elutasította, mivel a cég nem hajtott végre lényegi változtatást a gyógyszeren, amelyhez hasonlót már gyártanak Indiában. A tét nagy, ugyanis Amerikában a Glivec egy hónapra szükséges adagja mintegy 5 ezer dollárba kerül, míg Indiában ugyanazzal a hatóanyaggal forgalmazott „hamisítvány” mindössze 200 dollárt kóstál."

hetek.hu/kulfold/201208/olcso_gyogyszer_vagy_szabadalom

books.google.hu/books?id=0LJmE7P6spIC&pg=PA232&lpg=PA232&dq=afrika+gy%C3%B3gyszer+szabadalmak&source=bl&ots=Um2X4XxKvO&sig=y7vXl1sqxebjuMYpCo7zMMF4V_k&hl=hu&sa=X&ei=WS-MUeexE-qM4ATQ84DIDg&ved=0CDMQ6AEwAQ#v=onepage&q=afrika%20gy%C3%B3gyszer%20szabadalmak&f=false

Bonyolultabb ez a kérdés mint sokan hiszik.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2013.05.10. 01:27:51

Hogy egy technikai jellegű kérdéshez is hozzászóljak: vannak egyébként egészen meglepően jó minőségű kamerás filmek (igen, láttam jópárat). Olyan szinten felpolírozva, hogy egy kisebb monitoron nem mondod meg, hogy az nem DVD.

Egész szakma fejlődött e köré mára.

Régen én is nagy mozimumus voltam, de aztán valahogy leszoktam erről. Ami hatalmas moziélmény volt utoljára, az az Avatar volt, pedig csak 2D-ben néztem. Utána megnéztem DVD-n... ill. néztem volna, de azóta sem bírtam végignézni még egyszer.

Valahol igaza van a haveromnak, miszerint "a jó film kistévén is film".

Mr. Waszabi 2013.05.10. 01:28:04

@ap: kicsit hátrébb az agarakkal.
Történetileg:
A Disney válaszolt egy kérdésre.
Ezt sokan sértőnek érezték és származott belőle mindenféle fika.
Én erre mondtam, hogy ne már, a lopás az lopás, és ha valaki szóvá teszi, akkor legalább nem kéne protestálni, meg hazudozni ellene mindenfélét. Mert nem fasza dolog, azért.
Ezek történtek itten. Amiket írtál, annak viszont nem sok köze van mindehhez,ezért nem szólnék hozzá inkább.
Emiatt nem releváns az a beszólás sem, hogy én mihez ne szóljak hozzá. Remélem nincs harag.

Martian (törölt) 2013.05.10. 01:29:20

"Úgy élek, amint hiszem"

:) Egyszer megkérdeztem egy amerikait, aki meglehetősen sűrűn használta az intellectual property kifejezést:
- Hiszel Istenben?
- Persze!
- Akkor nem gondolod, hogy az összes intellectual property gazdája valójában Isten és mi emberek (akár úgynevezett jogtulajdonosként) jó esetben is csak jogszerű felhasználók vagyunk?
:)

ezabloghunickmarfoglalt 2013.05.10. 01:36:11

@Mr. Waszabi:
a "no" es "nem bonyi" szot/kifejezest felejtsd el orokre.

azert tart itt ez az orszag, mert az olyanok mint te, egy ilyen eszmeletlen fontos "hir" hallatan olyan kovetkezteteseket vonnak le, hogy magyarorszag a tolvajok orszaga vagy mi a tokom. ( igen, ez ironia, hogy en meg azt irom hogy "ezert tart itt az orszag" )
bazzeg jartal mar mas orszagban valaha??? ugysem hiszem el, hogy igen: menjel nezzel kicsit vilagot es utana megbeszeljuk.

Mr. Waszabi 2013.05.10. 01:36:29

@Kemencés Szittya Buci: ok, visszakérdezek, hogy tiszta víz kerüljön a pohárba. Mindezzel azt akarod mondani, hogy tök jogos, ha akkor és azt másolsz le, amit akarsz, mert úgyis mindenki átbasz, vagy nem ezzel értesz egyet? Nem bonyi, itt igen vagy nem válasz van, szerintem.
Mert ez volt a kérdés itten, ezen hőbörög itt minden hozzászóló, hogy mert a rohadt disney hogy képzeli.
Szerintem a Disney disznóságai őt illetik, az enyém meg engem. Én nem felelek az övéért, viszont ő sem az enyémért. Én ebből a szemszögből nézem a dolgokat az életben.

ezabloghunickmarfoglalt 2013.05.10. 01:41:22

@bcrics: +1

akik itt picsognak hogy 'aaaaaa, most plusz egy hetet kell varni a legujabb disneyfaszom 5-re" meg hogy "ezreket szivatnak meg a feltoltok", azokat jol oldalbakolitanam, es elkuldenem pl. Sziriaba, csak egy hetre. biztosan megvaltozna az elbaszott ertekrendjuk.

Girhes Joe 2013.05.10. 01:42:13

@Martian:

Ez tetszik! :D :D :D Én is hiszek Istenben, és abban is, hogy a tudást nem lehet(ne) kisajátítani, az senkinek se lehet magántulajdona úgy, mint egy tárgy. A tudás: az emberiség kincse. Tehát én az idézett amcsival szemben következetesen gondolkodom. :D :D :D

Ez persze a konkrét témától már messze vezet, mert a gondolatom a szó szoros értelmében vett tudásra vonatkozott (lásd: gyógyszeripar), nem pedig a szórakoztatóipari termékekre.

Egyébként a Disneynél sincs új a nap alatt, a legtöbb meséjük több évtizeddel, sőt évszázaddal ezelőtti közkincs újrafeldolgozása. Újabb filozófiai felvetés: fizettek ők a Hófehérkéért bárkinek is jogdíjat? Ha nem, akkor ők mire föl kérnek jogdíjat másoktól? Az, hogy szép színes mozgóképen adják elő, valóban többlet, de ettől ugyan már miért válna Hófehérke az ő ötletükké, "szellemi termékükké"? Egyébként a zeneipar is remekül él évszázados dallamok tucatjára való új stílusú feldolgozásából, majd annak saját "szellemi termékként" való feltűntetéséből...

Martian (törölt) 2013.05.10. 01:58:00

@Gergő77: ...és ez még hol van az amerikai szabadalmi rendszer beteg dolgaihoz képest.

Kemencés Szittya Buci 2013.05.10. 01:58:24

@Mr. Waszabi:
Nem értek vele egyet, és nem is ezt mondtam, ne magyarázd félre azt, amit mondtam, és ne csúsztass. Felőlem aztán tolhatja el a premiert egy évvel, bármi ilyen módszer kontraproduktív. Ha valakit érdekel a film moziban, úgyis megnézi ott, ha meg sosem jár oda, akkor sem fog érte fizetni, ha kiiktatják az internetet.

És csúsztatsz, mert nem mindenhol van az átbaszás, ilyet nem mondtam. Ha veszel egy terméket, és az hibás, akkor cserélik vagy visszaveszik. Jobb helyeken akkor is visszaveszik a terméküket, ha nem vagy vele elégedett. De legalábbis objektív szempontok alapján védve van a fogyasztó is és az eladó is.
Filmek, szórakoztatóipar esetén van ilyen? A gyártó védi magát a szerzői jogokkal, és én, mint a termékének fogyasztója hogy vagyok védve? Sehogy, le vagyok tojva magasról. Összeraknak egy trailert, ami fedi a film tartalmát, ha jó fejek, ha meg nem, akkor jól átdobja a palánkon a nézőt.
"Szerintem a Disney disznóságai őt illetik, az enyém meg engem." Ja, csak ebben az esetben te valóban felelsz a disznóságaidért, a Disney meg nem a sajátjaiért.

Amit én mondani akarok: Manapság a filmeknek minden korábbinál nagyobb a bevételük, torrent ide vagy oda. Eközben hippokrita és csaló módjára azt hazudják, hogy a filmipar szarban van, a kalózok miatt. És ezt sem veszi be a gyomrom, azon túl, hogy ők bezzeg gátlástalanul lophatnak az emberektől a Transformers és Halálos iramban szintű filmekkel.

És akkor még egyszer: a jó filmért igenis fizetek, lásd Fejvadászok filmmel kapcsolatos példám, és a DVD gyűjteményem is több száz filmből áll.

Martian (törölt) 2013.05.10. 01:59:15

@Gergő77: egyébként anno Jézus is utalt rá, hogy nem az ember van a törvényért, hanem a törvény az emberért.

Mérnork 2013.05.10. 02:21:09

Méghogy a torrent megöli Hollywoodot? Inkább Hollywood öli meg a torrentet! Már vagy két éve nem adtak ki olyan filmet, amit érdemes lenne letölteni.... ;-)

TupakkaMinutti 2013.05.10. 03:15:59

ha mar jezus szoba jott:
megkarositotta a pekeket amikor a vegtelensegig torte a kenyeret es jutott mindenkinek.
megkarositotta a bortermeloket amikor a vizet borra medzsikelte.
be is pereltek es tudjuk mi lett a vege.

egyebkent a vita erdekes de meddo.
valoban nem lopsz, hiszen nem tunik el a masolt cucc eredetije-tehat kevesebb nem lesz.
viszont megkarositod azokat az embereket akik dolgoztak vele es esetleg az adott filmbol/szoftverbol/egyebb szellemi termekbol kivannak biztositani a sajat megelhetesuket.

innentol fogva mindenki dontson lekiismerete szerint.

braue 2013.05.10. 04:28:46

Ez valódi tragédia. Csak egy héttel később nézhetik meg mind a tízezren akiket érdekel? Beleroppan az ország.:))

bean 2013.05.10. 04:46:08

Én fizetek az HBO-ért (Kanadában élek) és mégis torrentezem a Games of Thrones-t. Meg akarok venni egy albumot az Amazonon, közli, hogy csak az USÁ-ból lehet megvenni.

Ha majd a fizetős tartalmat ugyanolyan egyszerű lesz elérni és ugyanúgy lehet bánni vele (a letöltött GoT-ot nézhetem bármilyen eszközömön...) akkor tárgyalhatunk. Addig marad a torrent.

dr. saint555 2013.05.10. 06:25:56

A Disney kinyalhatja. Hogy ekkora feneket kerítettek a dolognak, majd rájönnek csak magukkal toltak ki. Aki nem tudja kivárni az egy hetet,de már nagyon nézné a filmet, letölti és csókolom. Azután majd persze már hülye lenne a moziban fizetni érte. Amúgy meg:

www.youtube.com/watch?v=xuxO6CZptck&NR=1&feature=fvwp

dobzse.laci 2013.05.10. 06:47:22

@mojoking77: :) Valahol belül azért sejted, hogy az erre a hozzászólásra számító keyboard-amortizáció ablakon kidobott pénz volt.

2013.05.10. 06:48:08

@cyd: "a kamerás verzióra vágyók igénye és azok kiszolgálói miatt engem és sok más ezer mozirajongót károsítottak meg és ezt az összes jogvédő, szabad tartalom terjesztés hívő figyelmen kívül hagyja."

Egy héttel később nézhetsz meg egy filmet? Szerintem túl fogod élni. :-D

2013.05.10. 06:54:26

@Kemencés Szittya Buci: Fejvadászok jó film. A Napos oldal is. Meg az Avengers is. :-)

2013.05.10. 07:04:04

@Mr. Waszabi: "Korrektebb, ha azt mondod, hogy te más valóságot teremtesz magadnak."

Tehát, ha jól értem, te lopásnak tekinted, és e szerint is állsz hozzá, de, mivel vitapartnert nem hiteltelenítesz, elfogadod, hogy más meg nem tekinti lopásnak, és ez neked ugyanúgy rendben van? Pl. felőlem annak tekinted, aminek akarod, amíg nem próbálsz megakadályozni bármiben.

Kzsolt 2013.05.10. 07:10:21

A legszebb az egészben, hogy nem is tőlünk került ki a kamerás forrás :D
Google a barátod. A Disney-é is.

2013.05.10. 07:16:25

@Kemencés Szittya Buci: "És ezt sem veszi be a gyomrom, azon túl, hogy ők bezzeg gátlástalanul lophatnak az emberektől a Transformers és Halálos iramban szintű filmekkel."

Csak óvatosan. Ezek a filmek is sokaknak tetszenek, és nem feltétlenül te vagy az, aki megmondja, mit takar a jó ízlés. Neked nem tetszik, másnak meg igen. Ezért nem állja meg a helyét az a megállapítás, hogy a gyártók/forgalmazók lopnak a fogyasztótól. Valójában ők a letöltéseken nyernek (nem csökken tőlük a mozik forgalma), azon sepődnék meg, ha a kamerás verziókat is ők készítenék és dobnák fel a torrentoldalakra.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.05.10. 07:19:34

Ehe, szerintem a disznó döntése mögött csak rasszista magyargyűlölet áll!

Ugyanis Magyarországon nem játszottak angol nyelvű acélembert... Így az állítás eleve átlátszó, és hazug...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.10. 07:23:39

hihetetlen milyen ideológiákat képesek egyesek gyártan, hogy miért töltenek le...

Hiába védhetetlen az álláspont, de akkor is megpróbálja szinte mindenki.

(én is töltök le, de nem gyártok mellé semmilyen elborultságot, hogy mekkora qrva nagy szabadságharcos meg kalóz vagyok, egyszerű tróger, ingyen van, gyorsan van ennyi és a többi csak maszlag)

lavór 2013.05.10. 07:24:23

@Wintermoots:

Nem tudnak felétek olvasni? :D

ungverjaland 2013.05.10. 07:26:36

@windex: Amúgy ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy a mozi üzemeltetők valóban zsidók-e, ezt akkor sem kéne. A kedves kommentelő kollégának ahogy néztem ez egy visszatérő motívum a hozzászólásaiban, úgyhogy nem véletlen, hogy most is előkerült. Én nem gondolom, hogy ez a kulturált vitázás része kell, hogy legyen.

párnalárva 2013.05.10. 07:29:45

A legjobb az lenne ha egyáltalán nem játszanák le ezt a sok szart.

biododírium 2013.05.10. 07:49:41

"Egyszerűen nem értem. Ha már nem fizet érte a paraszt, akkor is várhatna addig, amíg a normális minőség kijön. Az olyan ember, aki az ilyen szemeteket megnézni, az az igénytelenség alja." - Maxi egyetértek.

Amúgy van több ezer jó pár éves film, amit még nem láttam, szóval nem vagyok ilyen "azonnal látnom kell, hogy elmondhassam, már láttam" típus, így magasról leszarom, ha később jön itthon a mozikba. Ha érdekel, akkor majd megnézem később.

Amúgy meg pont a Disney az, akitől soha nem voltam elájulva. Lehet, a SW-ból is Jar-jar Bings kalandjait csinálnak.

2013.05.10. 07:51:37

@braue: Nem kötelező megnéznetek.

EvilHedgehog 2013.05.10. 07:54:10

@doggfather: Már többször sokan elmondták, hogy ha nem férhetnek hozzá torrenten.. akkor valószínűleg soha a b*dös életbe nem nézik meg fizetősen.. na most akkor ez valóban kár a kiadónak?

Továbbá magyar hazánkban az online tartalomszolgáltatás ellehetetlenítésével maguk a kiadók és az artisjus tanította be az embereket a film és zenetartalmak ezen módon történő beszerzésére, hiszen nem adtak módot hogy másképp hozzáférj kényelmesen. Az ITunes-nak is majdnem 10 év kellett amire ideért... de addigra már mindenki hozzászokott az ingyen ebédhez. Nehéz lesz őket leszoktatni.

ap · http://premiumlivesets.hu 2013.05.10. 07:54:42

@Mr. Waszabi: megnyugtatlak az agyaraim a helyén vannak.
aki sértőnek érezte a dízni bejelentését azok azok akik szerint a letöltés lopás és akiknek egy filmpremier egyhetes csúszása felér egy világégéssel.
nagy ívben letojom kinek van igaza ebben a vitában de ne legyünk demagógok. a letöltés nem lopás, és ez nem azzal egyenértékű hogy akkor innentől nincs is gond vele. csak ne nevezzük annak ami nem.
az összes hsz-ed a köré építed h márpedig aki letölt az lop. pedig nem. ez tipikusan az a földhözragadt álláspont amit a filmipar és a zeneipar képvisel egy évtizede, ahelyett hogy felismernék hogy ez más, ez ellen lehet kreatívan tenni, ezt ki lehet használni, ebből lehetne profitálni. de nem, maradunk az offline világban és megpróbáljuk ráhúzni annak törvényszerűségeit arra ami merőben különbözik tőle. sosem lopnál autót, sosem rabolnál ki senkit, akkor filmet se lopj... ismerős? ezmiez? a szomszédot hol érdekelné ha az ő kocsija alapján tudnék kreálni egy ugyanolyat pár óra alatt? meglopnám? egy fenét. érvényes az online környezetben az ami az offline-ban? egy fenét2. más a környezet, mások a szabályok, mások a fogalmak. ideje lenne felismerni. miből állna egy online téka felállítása ahol a mozibevétel feléért (ha már úgyis csak annyit kapnak a jegyből) a premierrel egyidőben megnézhetném otthon? mennyiből állna egy olyan tékát nyitni a neten ahol a fix havidíjért a már moziban nem futó filmeket meg tudnám nézni? ja hogy ezzel lehetne olcsó és törvényes alternatíva? jahogy havi 2-4000 forintért simán előfizetne rá a fél ország és nem vadászná a kamerás felvételt vagy nem várna hónapokat hogy letölthesse jobb minőségben? jahogy ezzel ki lehetne húzni az ügy méregfogát és a kalózkodással lényegében már csak egy kis elhanyagolható szűk réteg foglalkozna?
ha nem torrenteznék az elmúlt 5-6 évben megnéztem volna kb 3-4 filmet a címe alapján, az elvárások alapján, az előzetes alapján. így megnéztem 3-4-et, de azok azok voltak amikről tudtam hogy jók, mert előtte megnéztem letöltve és úgy döntöttem ez megéri a pénzét hogy megnézzem nagyban vagy haverokkal vagy családdal.

EvilHedgehog 2013.05.10. 08:06:15

@ap: Hulu/Netflix szerű szolgáltatásig sem jutottunk még el Magyarországon... ne legyenek nagy reményeid... ha behozzák, akkor is majd kikölcsönözhetsz egy sorozatévadot 6000Ft-ért... és utána elkönyvelik, hogy nincs rá igény, mert ennyiért nem kell senkinek... miközben mondjuk UK-ben 6 fontért korlátlanul streamelhetsz bármilyen sorozatot/filmet ami a netflix-en elérhető... (ez még a magyar jövedelmekhez képest is semmi)

pizzaboy 2013.05.10. 08:08:48

@navigations: " nem egy nagy városban lakik hanem mondjuk egy olyan térségben ahol a letöltés az egyetlen módja, hogy lássa az adót alkotást"

Tehát paraszt :DD

ap · http://premiumlivesets.hu 2013.05.10. 08:10:36

@doggfather: nincs itt ideológia semmire. ezek felsorakoztatott tények, akár tetszik akár nem. letöltök mert megtehetem, mert ezzel a saját érdekeimet védem. picit elkanyarodva a filmipartól, ha annyi idős vagy emlékezhetsz a 90-es évekre amikor a játékokból ingyen megkaptad az első pár pályát és ha úgy döntöttél tetszik, fizettél érte. A mai játékok 80%-nak nincs játszható demója csak egy összeállított videó ami merőben különbözik a játékélménytől. zsákbamacskát árulnak nem kevés pénzért. ugyanígy a filmesek is. kapsz egy trailert, ami nem a film hangulatát mutatja be, nem a történetet mesél el, nem a színész játékot reprezentálja hanem egy összeollózott, felturbózott étvágygerjesztőt kapsz. Az az ő érdekük, ezzel próbálnak becsábítani hogy minél nagyobb bevételük legyen. Ha már a moziban vagy onnantól részükről tökmindegy mit kapsz hiszen fizettél. Ez az ő érdekük. Az én érdekem az, hogy ha fizetek valamiért akkor azért kapjak is valamit, leginkább azt amiért fizetek. Jelenleg azért fizetek amit ők mutatnak, de ez nem egyelő azzal amit kapok. A boltban két ismeretlen ugyanolyan árú sonkából azt rakod be a kosárba amelyiknek jobban átlátszó a csomagolása és ellenőrizheted a terméket, nem azt amelyiken szép a termékbemutató matrica de a termék takarva van. Ez a Te érdeked és minden ember így működik, Te is. Ez nem ideológia hanem tény. Ha kapsz kóstolót a termékből akkor racionális döntést hozva azt vásárolod meg amelyik számodra megfelelőbb. Jelen esetben a filmipar szép matricás ám teljesen eltakart sonkákat árul elég drágán. Viszont nekem meg van egy lehetőségem hogy termékkóstolót tartsak és nagy ívben letojom hogy ki minek nevezi mert cseppet sem védem kevésbé piszkos módszerrel az érdekemet mint amikkel ők az övéiket. Az előzetesek legyenek fél órás kisfilmek amikben a film első fél órája kerül bemutatásra egy az egyben. Rögtön el tudnám dönteni érdekel-e és rohanok a moziba mert ez k jó, vagy egy újabb ratyiról van szó ami még annyit sem ér meg h letöltsem..

windex 2013.05.10. 08:11:28

@ungverjaland: én nem néztem utána, hogy gumicsont-e ez nála, de mivel történetesen erről épp tudtam, nem tűnt fel, azt hittem, él nélküli a kitétel. úgyhogy nyilván egyetértünk

ap · http://premiumlivesets.hu 2013.05.10. 08:12:17

@EvilHedgehog: nekem nincsenek reményeim... ha 10 évig nincs megfelelő szolgáltatás és csak a pénzemet szipolyoznák akkor 10 évig töltök le. nem nekem gond.

Exploiter 2013.05.10. 08:14:04

1: a letöltés nem lopás, hiába írja le ezerszer ezer okos ember, a törvény, akárki, attól nem lesz az
2: a döntés valóban kontraproduktív
(3: az említett filmekre a sávszélt se fogom pazarolni, biztos ezért nem fáj túlságosan)
ennyi

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.10. 08:20:01

@EvilHedgehog: hogy kit ér kár, és kit nem egy teljesen független kérdés attól, hogy ingyen szerzek meg egy terméket vagy fizetek érte.

A termék ingyen van?
Nem.

Akkor nincs miről beszélni.

Próbáld már ki a boltban, hogy éhes vagy azért lopod el a kenyeret mi történik?

És a filmek/zenék/játékok akármik letöltésekor nem azért lopom el, lopod el, mert szükséged/ünk van rá, mint a kenyér esetében!

@ap: milyen érdek?

Ne viccelj már, nem szükségszerű megnézni minden filmet, meghallgatni minden zenét, játszani minden játékkal.

tetszik a jólét, hogy van friss zene/játék/film hetente, de fizetni nem akarsz/tudsz érte?

Akkor sorry, de nem látod/hallod/próbálod ki, csak ha lopod. Pont.

Nekem a gyémánt fülbevaló tetszik, mégse lopom el, pedig az legalább annyira járna, mint az ingyen film, nem?

mentolosnokedli 2013.05.10. 08:22:03

:D

Édes jó Isten/ek az égben, könyörögve kérem, hogy soha életemben nagyobb csapás ne érjen, mint hogy a Disney X héttel eltolja a magyarországi mozipremierjét!

MEGALOL

... meg azok is, akik ezen fennakadnak... gyerekek...:)

Narg 2013.05.10. 08:25:22

Szerintem azt nem fogja fel a Disney, hogy aki letölt és megnéz bármilyen kamerás verziót, az úgyse ment volna el a moziba megnzéni a filmet

ap · http://premiumlivesets.hu 2013.05.10. 08:26:12

@doggfather: ajánlom átolvasásra a 7:54-es kommentem. ne vicceskedjünk itt a lopás szóval az online világban..

EvilHedgehog 2013.05.10. 08:33:44

@doggfather:

lopás:

Akitől ellopták a terméket az fizikailag nem birtokolja többé.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.10. 08:35:03

@ap: jaj, ne már, okés, hogy a jelenlegi rendszer nem felhasználóbarát ezt aláírom, sőt mindenki igazat ad benne, hogy a gyártó/forgalmazó nem követi a 21ik századot, de ez nem jogosít fel, hogy majd te behozod az ő lemaradásukat.

Illetve igen, feljogosít, mert meg tudod tenni, de attól még nem lesz helyes, vagy jó dolog, nem?

Ne állítsuk már azt, hogy majd mi vagyunk a nagy reformerek, meg újítók, mert amimre ők nem képesek ( net téka9 azt jól megcsináljuk...

Rendben, ne használjuk a neked, meg sokaknak nem tetsző lopás szót, találj ki rá jobbat. Mi fejezi ki jobban, hogy mit csinálunk a letöltéssel?!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.10. 08:37:05

@EvilHedgehog: ezt ugye nem gondolod komolyan??

minek is akkor a szabadalmi hivatal?? Az se a fizikai terméket, hanem az ötletet védi, nem??

Egy ötletet is el lehet lopni, pedig akkor még árt se okozok, mert haszna még az eredeti kitalálónak se volt,mert még nem készítette el...

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2013.05.10. 08:39:38

Alapból érdekes hozzáállás az elmaradt bevételt "veszteség" -nek könyvelni. Olyan, mint a növekedés mértékének csökkenését zuhanásnak. Kellemes XXI századi parasztvakítás.

EvilHedgehog 2013.05.10. 08:40:10

@doggfather: Slendriánul így nevezik, de a jogban a szerzői jog megsértése egy teljesen másként kezelt kategória... Nem úgy kezelik mint a lopást..

EvilHedgehog 2013.05.10. 08:42:38

@doggfather:

Szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése

329/A. §1024 (1)1025 Aki másnak a szerzői jogról szóló törvény alapján fennálló szerzői vagy ahhoz kapcsolódó jogát haszonszerzés végett, vagy vagyoni hátrányt okozva megsérti, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2)1026 Az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki a szerzői jogi törvény szerint a magáncélú másolásra tekintettel a szerzőt, illetve a kapcsolódó jogi jogosultat megillető üreshordozó díj, illetve reprográfiai díj megfizetését elmulasztja.

EvilHedgehog 2013.05.10. 08:43:20

@EvilHedgehog:

Ez a kulcsmondat:

" haszonszerzés végett, vagy vagyoni hátrányt okozva"

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.10. 08:43:42

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): persze, és ha dvd-ről lemásolom a gépre a filmet, majd felteszem a netre, majd onnan valaki letölti az se lopás, mert csak másolás, feltöltés, meg letöltés volt a folyamatban.

Igaz, hogy közben olyan dologhoz jutottak többen amiért nem fizettek...

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2013.05.10. 08:45:36

@doggfather: "persze, és ha dvd-ről lemásolom a gépre a filmet, majd felteszem a netre, majd onnan valaki letölti az se lopás"

És tényleg nem! Maga a letöltés még csak nem is illegális. A feltöltés és a megosztás az.

Ez olyan, mint amikor lopott sütit osztogatsz. Nem az a hibás, aki elveszi, hanem az, aki ellopta, és osztja.

Örülök, hogy segíthettem.

EvilHedgehog 2013.05.10. 08:48:01

@doggfather:

Ha feltöltöd az már bűncselekmény, ha jól tudom. A letöltés nem.

"A hatályos jogi szabályozás szerint szerzői jog hatálya alá eső művek letöltése önmagában nem bűncselekmény, amennyiben a letöltés a számítógép memóriájába vagy egyéb adathordozóra (pl.: CD-R) magáncélú felhasználásra készül és megmarad e keretek között. "

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.10. 08:48:19

@EvilHedgehog: vazz, ne a szón lovagolj már, ne lopásnak hívjuk, mondj rá egy jobb szót, de semmiképpen a szabadságharcot használd arra, hogy nem vagy hajlandó fizetni egy fizetős termékért.

Mert ez az alfája és omegája a dolognak, hogy fizetni kellene érte, és nem akarsz/tudsz fizetni érte.

És velem ellentétben (kommentem: 7:23-kor) más inkább ideológiát körít a dolog közé, de nem meri kimondani, hogy tróger és lop.

Én kimondom, és vállalom, sőt merem másra is azt mondani, hogy nem fizet érte, erre én vagyok a g.ci, mert letolvajozom a többit. :)

Világos a dolog fonákja?????

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2013.05.10. 08:52:20

@doggfather: Ez kicsit kétoldalú dolog. A filmre, mint termékre a gyártó semmilyen garanciát nem vállal. Ha bemégy egy szórakoztató filmre, és nem szórakozol rajta, semmilyen módon nem kártalanít. Pedig egy sima vasalóra is legalább egy év garanciát adnak, ez alapján ha egy filmet egy éven belül akárhányszor megnézem, annak engem szórakoztatnia kellene, hiszen ez az eredeti funkciója.
Ez a fegyver kétélű...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.10. 08:57:04

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): nem egészen, a film, mint művészet nem KIZÁRÓLAG azért készül, hogy szórakoztasson.

Ahogy a festményeket, zenéket se azért csinálják CSAK. Jobb esetben a művész ki akar fejezni valamit, meg akar mutatni valamit, közölni akar valamit.

A rengeteg művészeti ág közül a te szíved joga eldönteni, hogy melyiket "veszed meg", próbálod ki, élvezed.

nem győzöm hangsúlyozni, hogy senki nem tart pisztolyt a fejedhez, hogy ha holnapra nem nézed meg ezt és ezt a filmet akkor meghalsz.

Ha KÖTELEZŐ lenne, vagy az életed múlna a megnézésen akkor megérteném, hogy minden áron, bármilyen minőségben azonnal, de így?!?!

braue 2013.05.10. 08:59:18

@trev: Soha nem is néztem ilyen trágyát. Sajnálom rá az időt. Most meg vagy nyugodva?

É2I 2013.05.10. 09:03:10

Most jól értem azért püffögsz, mert egy héttel később mehetsz a bemutató, ingyen előadásra?

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2013.05.10. 09:12:29

@doggfather: "nem egészen, a film, mint művészet nem KIZÁRÓLAG azért készül, hogy szórakoztasson."

A szórakoztató film de. Vannak persze művészfilmek is. Meg másfajta filmek is.

"nem győzöm hangsúlyozni, hogy senki nem tart pisztolyt a fejedhez, hogy ha holnapra nem nézed meg ezt és ezt a filmet akkor meghalsz."

Azért sem tartanak pisztolyt a fejedhez, hogy vegyél vasalót, mégis van rá garancia...

Nagyon fordítva ülsz a lovon. :-(

2013.05.10. 09:15:27

@braue: Nem voltam nyugtalan. :-) A te dolgod, hogy mit nézel. Mint ahogy mindenki másnak is. ;-)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.10. 09:18:55

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): én ülök fordítva?!?!?!

Mi ez a marhaság a művészfilm akkor nem is szórakoztathat?? Vagy egy szórakoztató film nem lehet művészi???
Hol a határ? ki dönti el??

Van olyan kategória, hogy szórakoztató film??? Hol?

A vasaló hol szellemi termék??
veszel egy könyvet, nem tetszik ott se adják vissza a pénzed. vagy egy kiállítás. Nah ezek analóg példák, de a vasaló????

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2013.05.10. 09:26:20

@doggfather: "Van olyan kategória, hogy szórakoztató film??? Hol?"

cpv.strategiabiznesu.pl/hu/92111300-5/

Ügyesen tereled a szót, tán még politikus is lehetsz.
Én a termék után vállalt garancia hiányáról beszéltem.
Ezen gondolkodj, de most ne hari, mennem kell melózni.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.10. 09:29:17

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): milyen garancia???

Mutass már egy könyvet ahol visszaadják a pénzt, ha nem azt kapod benne amit a fülszövegben SZERINTED olvastál??? (mert ez analóg a trailer vs film példára)

Vagy egy kiállításról kijössz, hogy nem tetszik, mert az újságban azt írták, hogy több a kép/szobor/akármi???

2013.05.10. 09:46:00

Én csak annyit tennék hozzá, hogy ezzel az eltolással csak azzal szúrtak ki aki amúgy is fizetne érte.

Aki torrenten szerezte be az most is így fogja, legfeljebb felirattal ha nagyon sürgős neki.

Csak a szokásos reakció, mint a videojátékoknál, amikor a fizető úgyfelet szivatják halálra a kínkeserves aktiválásokkal, aki meg leszedi crackelve az megnyom két gombot és játszik gond nélkül.

ap · http://premiumlivesets.hu 2013.05.10. 09:59:18

@doggfather: nem mondom h jó dolog és nem vagyok újító vagy nem akarom a világot megváltani. egyszerűen csak kezeljük a helyén a dolgokat.
nem kell hisztizni a letöltés miatt sem a gyártónak sem a nem letöltőnek. előbbit messze nem éri kár, utóbbinak meg nem kell arcoskodnia hogy "az lopááás". nem kell rá jobb szó. a letöltés az letöltés. nem lopás. a lopásra sem kell jobb szó, az lopás. ennyi.

É2I 2013.05.10. 10:03:12

@Exide: Erről jutott eszembe. Amikor megvettem a keresztfiamnak lefóliázva valamelyik FIFA-t (csak nem adok ajándékba másolt cd-t), a benne lévő kódra azt kaptam, hogy az nem jó. Mi lett belőle? .... Így van: crack.exe :S

windex 2013.05.10. 10:13:32

@nem akar az ökörcsorda legelni: mi a magyarázat? a fogyasztói szisztéma, a mesterségesen gerjesztett szükségérzet, miszerint manipulálják az embereket, hogy úgy érezzék, igényük van az adott dologra - autóra, filmre, mosóporra, borotvára, hűtőre, zenére, üdítőre, sörre, bármire. az emberek öntudat nélkül élnek, és elhiszik. és a rendszer azt is meghatározza, hogy az újat minél előbb fogyaszd. aztán hosszabb távon ez állandósult magatartásforma és szemlélet lesz, természetessé válik, hogy amint megjelenik egy film, azonnal, mielőbb el kell menni a moziba. pedig ha végiggondolod, az életed, vagy a jellem/személyiségfejlődésed szempontjából mennyiben fontos, hogy ma látsz valami látványos szart, amitől nem leszel jobb minőségű, vagy holnap, vagy egy hónap múlva. hát nem fontos, ahogy az sem, hogy egyáltalán megnézd. persze, tudom, szórakozás... és ezzel működik a rendszer, a film kijön, az ember meg azonnal rohan a moziba, mert úgy érzi, hiány van benne, ha nem nézi meg - teszi a magáévá - mielőbb. pedig ez nem így van :-)

igaz lehet, hogy a csontváryt és a marvelt kedvelők között kicsi lehet az átfedés. :-) viszont szerintem nem újdonság, hogy a csontváryt kedvelők nem törik a nyakukat a megnyitó napján látni a képeket. valószínűbb, hogy az a társadalmi réteg, vagy inkább metszet, illetve világ úgy működik, ahogy ábrázolod, viszont te nem látod az azon kívül eső rétegeket, ezért azt hiszed, minden úgy működik, ahogy te éppen látod. nem fogyatékosság ez, rengetegen vannak ezzel így különböző sugarú körökben látva - család, barátok, munkatársak, környék, kerület, város... - de ha tudatosabban élsz, ez átléphető :-)

működési költség: ha vonatra szállsz, sem a mozdony, vagon kombóért fizetsz, még csak nem is az ülésért. hanem egy megfoghatatlan, nem tárgyi dologért, hogy elvisznek A-ból B-be... :-)

Atkakukac1989 2013.05.10. 10:38:46

Én csak azt szeretném tudni, hogy hasonló szankciókat bevezettek-e más országokban is? Mert legyen büntetés oké, de ne rajtunk csattanjon az ostor mindig. Mert ez így nagyon nincs rendjén.

Egyébként meg nem az a borzasztó, mint hogy sokan gúnyból írják, hogy "úristen, mi lesz lesz ha az új Disney-filmet nem látom időben", hanem az, hogy aki tényleg szereti és rajong a filmekért, az izgatottan várja a premier időpontját. Erre egy olyan ember hanyag kamerás munkája miatt ne kelljen már 168 órát még várnom, mert pár fejes Amerikában úgy gondolta, hogy ez a megfelelő büntetés.

ap · http://premiumlivesets.hu 2013.05.10. 10:40:48

@Exide:

"aki meg leszedi crackelve az megnyom két gombot és játszik gond nélkül."

vagy nem: index.hu/tech/2013/04/30/megleckeztetik_a_jatekkalozokat/

:DD

nem akar az ökörcsorda legelni 2013.05.10. 11:05:45

@windex: nem azt írtam, hogy mi a fenének kell fizetni a mozijegyért annyit, mert tisztában vagyok vele, hogy a biztonsági ember nem fogja ingyen infrakamerával körbejárni a termeket, hogy vajon talál-e kamerával mozizó embert, ahogy a popcornt kimérő fiatal lányok sem azért állnak a pult túloldalán, mert nincs jobb dolguk és ezért valakinek, a fogyasztónak fizetni kell. Nekem az volt a felvetésem, hogy a 100 megabites otthoni optikai net világában nem lenne egy jó alternatíva némi pénzhez jutni úgy, hogy az otthon filmező csak magáért a filmért fizessen, ne azokért a szolgáltatásokért (biztonsági ember, pénztáros lány), amiket nem vesz igénybe?

Biztos van olyan réteg, aki eleve nincs oda a moziba járkálásért, az előzetesekért, hogy nem lehet egy Adam Sandleres film közben a főszereplővel versenyt fingani és még sorolhatnám, de a film maga érdekelné és akár még fizetne is érte.

A műkedvelő és a Csontváry-rajongó között szerintem jó lenne különbséget tenni. A műkedvelő nem fogja a nyakát törni, hogy a nyitónapon lássa a kiállítást, a Csontváry-rajongó ha a kiállításon szerepel akár egy olyan kép is, ami Magyarországon nem volt még kiállítva ellenben igen. Arról a rétegről pedig még nem is beszéltünk, akit piszkosul nem érdekel az egész kiállítás, csak az, hogy elmondhassa, hogy na ezen is járt. Neki mindegy, hogy mikor megy egyet sétálni a kiállítóterembe.

Hogyha valami érdekel, akkor egyébként csak amiatt nem fogok később elmenni megnézni, hogy nehogy árnyékot vessen a személyiségemre az, hogy nem akarok várni, de nem fogok a premieren sem toporogni.
Nem fogok az új Iphone megjelenésekor semelyik plázában sorban állni egy fél napot, de nem is akkor fogok telefont venni, mikor a régi már elromlott, ha tetszik vagy olyan funkciókkal bír, amik hasznosak számomra.
Ugyanígy ha megjelenik egy új könyv ami érdekel, azt akkor fogom megvenni, mikor a könyvesbolt mellett járok. Próbáld majd ki milyen szabadon élni, a tudatosságot kicsit mellőzve, ki tudja, lehet még élvezni is fogod :)

Martian (törölt) 2013.05.10. 11:31:47

@TupakkaMinutti: "viszont megkarositod azokat az embereket akik dolgoztak vele es esetleg az adott filmbol/szoftverbol/egyebb szellemi termekbol kivannak biztositani a sajat megelhetesuket."

Jelenleg nincs olyan szintű megkárosítás, hogy egy pillanatig is veszélyben lenne a megélhetésük.
A jónak tartott filmek most is rekordbevételeket produkálnak a mozikban és az egyéb eladásokban.
Hogy a gyengébb filmeket esetleg nehezebb lenne eladni, azt nevezzük a természetes szelekció visszajelzésének.

Csiken Disztroly · http://youtu.be/ipFHAAR8H-A 2013.05.10. 11:52:33

Sajnos csak most értesültem a történtekről. Ezúton is szeretném őszinte részvétem nyilvánítani a tragédia minden érintettjének.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.10. 12:03:04

@Csiken Disztroly: hahaha, ez epic. :D

@Martian: "Jelenleg nincs olyan szintű megkárosítás, hogy egy pillanatig is veszélyben lenne a megélhetésük.
A jónak tartott filmek most is rekordbevételeket produkálnak a mozikban és az egyéb eladásokban."

De ugye ez még nem indok ,hogy akkor lehet szabadon csinálni?

Kemencés Szittya Buci 2013.05.10. 12:45:33

@doggfather:
A könyvbe ott helyben, a könyvesboltban bele tudsz olvasni pár oldalt, lapozgathatod szabadon, senki nem szól rád egy szót sem, hogy lopsz. Az alapján már el tudod dönteni nagyjából, hogy ez kell-e neked.
Sőt! Könyvtárból is ki tudod venni, szinte ingyen.
Filmekkel tudsz ilyet csinálni? Nem. Eléd vágnak egy egyperces összevágott, felturbózott valamit.
Tényleg az lenne a legjobb, ha 10-20 percet meg lehetne nézni egy filmből, aztán abból eldöntöm, hogy megnézem-e moziban, vagy nem érdekel. Miért lenne ez annyira nehéz?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.10. 12:56:52

@Kemencés Szittya Buci:

elméletileg a könyvből is csak a fülszöveget illik elolvasni azt (fülszöveget) arra találták ki. ;)

Persze, a könyvesboltok rájöttek, hogy ha hagynak olvasni akkor hamarabb megveszed, de ŐK jöttek erre rá, nem te mész be, hogy adjanak már egy széket/fotelt had olvasgass már kedvedre, nem?

a filmekről is vannak:
trailerek legalább 4-5 fajta a film előtt,
tv spotok 4-5 fajta,
poszterek,
karakterposzterek,
werkfilmek,
forgatási képek,
szinopszisok.
Mi kell még?????

Wintermoots (törölt) 2013.05.10. 13:49:49

@Kemencés Szittya Buci:

te, a trailerek, egyéb előzetesek ill. az ideális esetben a bemutató napjáig megjelenő kritikák nagyjából erre valók
elolvasod az ismertetőt, megnézed az előzeteseket megnézed a kritikusoknak úgy általában hogy tetszett, ez alapján döntesz.annyira azért nem sok egy mozijegy, pláne hogy nem muszáj minden filmet megnézni

Kemencés Szittya Buci 2013.05.10. 14:04:18

"a filmekről is vannak:
trailerek legalább 4-5 fajta a film előtt,
tv spotok 4-5 fajta,
poszterek,
karakterposzterek,
werkfilmek,
forgatási képek,
szinopszisok.
Mi kell még????? "

Ezek semmit nem mondanak el a filmről, annak minőségéről.
Mondom, tegyenek láthatóvá 10 percet a filmből, abból jóval könnyebb eldönteni, hogy akarom-e látni, vagy nem.
Abba még ők sem halnának bele.

Kemencés Szittya Buci 2013.05.10. 14:05:43

@Wintermoots:
Ez igaz, hogy a kritikák nagy száma miatt ma már könnyebb eldönteni, hogy látni akarod-e, vagy sem.
Viszont jóval kevesebben is töltenek le kamerával felvett filmet, mint pár éve.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.10. 16:32:24

@Kemencés Szittya Buci: nem gondolhatod komolyan, hogy neked adjanak le (nem csak neked, hanem a te kívánságodra) 10 percet, mert akkor más csak 5 öt kér, de az akciókból, vagy 4et a végéről vagy a lehetőségek csak jönnek és jönnek...

Parasite 2013.05.10. 16:48:29

@scal: dvd, az aztán minőség :D

öregember a kocsmából 2013.05.10. 22:07:09

Tehát ha jól értem aki eddig kamerás s..rt nézet és moziba még véletlenül se ment el emiatt, és ezzel hatalmas kárt okozott a stúdiónak, azt úgy büntetjük hogy most várhat +1 hetet ami alatt letölt mondjuk 7 filmet és azokat nézi addig amíg elérhető lesz majd a film.

A rendes moziba járókat meg azzal jutalmazzuk hogy most várhat +1 hetet mire megnézheti a várt filmet amit moziba szeretett volna megnézni mert úgy gondolja hogy az megérdemli hogy fizessen érte.? Ez csak nálam EPIC FAIL? Elképzelem hogy ezek után milyen nagy tolongás lesz majd a mozipénztáraknál.

dipresso 2013.05.11. 12:40:21

Kemencés Szittya Buci:

El vagy tévedve (ahogy itt sokan mások is, véletlen alapon szúrtalak ki).

Ízlés alapján határozod meg, hogy a stúdiók meg a filmesek megloptak, ez nem furcsa egy kicsit? Szerintem amúgy az Avengers jó film (nem annyira mint sokan mondják, de azért jó, a Másnaposok 2 meg tényleg fos). Bemész a moziba, vásárolsz egy CD-t, egy könyvet, ez nem olyan, mint amikor elmész téglát meg sódert venni egy építkezéshez. Kapsz valamit, ami vagy szimpatizál a saját ízléseddel, lelki világoddal, vagy pedig nem. Nem üres a fagyis doboz (hogy a korábbi példádat említsem), hanem maximum nem ízlik a citromos.
Visszaviszel egy lejátszót vagy egy meghibásodott tv-t, ez bináris: a gyártó garantálta, hogy a termék bizonyos állapotban működik, ha ez nem valósult meg, akkor lehet cseréltetni. De, hogy x film nem tetszett y-nak, és akkor kifosztották? Bemék egy új étterembe, rendelek, belekajálok a rántott húsba, nem ízlik, aztán az asztalra csapok, hogy engem bizony rútul megloptak.
Nem ízlik az asszony főztje, akkor kap egy maflást, mer'hogy lenyúlta a kosztpénzt... Ugyanmár.

EvilHedgehog 2013.05.11. 13:53:54

@dipresso: Nyugatabbra a szar kaját vissza lehet küldeni és nem kell kifizetni..

dipresso 2013.05.11. 15:31:30

@EvilHedgehog: Azé' remélem érthető, hogy mire akartam kilyukadni. Egy étterem nyilván más. Jóval fixebb, visszajárósabb, arról nem is beszélve, hogy az egyik szellemi táplálékot ad, a másik nem. Plusz én nem a szar jelzőt használtam, nem véletlenül. Persze, a kóser helyeken, ha jogosnak érzik és csendesen akarják kezelni a bajos vendéget, akkor nem kell fizetni, vagy újra megcsinálják, és eléd teszik az ételt, de ha a következő héten felismernek, amikor ugyanúgy visszaküldöd, mert neked éppen nem esett jól, akkor nyugatabbra is rövid úton elküldik az embert a picsába.

Spawn85 2013.05.12. 02:31:02

Engem igazából a magyarországi premierek nem érintenek már, de szerintem kicsit hülyeséget csinál a Disney. Aki letöltötte az ezután is le fogja, teljesen mindegy, hogy egy vagy két héttel később van bemutatva a film. Így csak a mozibajárókat szivatják meg.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.12. 10:24:55

@danialves: igen ez is egy olyan kutatás ami után "kicsit" hiteltelen az állításuk.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2013.05.23. 14:58:52

@doggfather: Nem az a szörnyű, hogy nincs, hanem az, hogy van aki szerint ez így rendben van... :-(

sirok0001 2013.06.19. 15:58:56

Úgysem nézem meg, mert hülyeségnek tartom és mert nem láttam az első részt, mert azt is hülyeségnek tartottam.
Ja és kit érdekel az időpont változás, mostanában olyan trotty filmeket csinálnak, nemhogy moziban megnézni, de letölteni sem érdemes őket....

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása