aeon flux

ready for the action now, danger boy?

bemutatkozott a facebook home Zalaba_Ferenc
2013. április 05. 09:24:00

Kategória: offtopic 10 komment

A híresztelésekkel szemben a Facebook főhadiszállásán tartott tegnapi sajtótájékoztatón Mark Zuckenberg nem egy új okostelefont mutatott be, hanem "csak" egy applikációt, amely facebookosítja az Android-telefonokat. Az április 12-ei startot követően egyelőre azok közül is csak egy néhányból farag facebook-katonát (a Samsung Galaxy SIII-ból, S4-ből, a Galaxy Note II-ből, valamint a HTC One-ból és One X-ből).

Az applikáció lényege az, hogy a telefon kezelőfelületét - de már az érintésre megjelenő homescreent is - teljesen átalakítja, a facebook szolgálatába állítja: az arra installált applikációk nem külön-külön jelennek meg, hanem kapcsolatainkhoz igazítva. Teszem azt, hogy Kiss Pisti feltölt egy képet az Instagramra, aztán küld neked egy SMS-t, az nem két-három-stb. különböző menüpont/app alatt jelenik meg, hanem Kiss Pisti nevéhez kapcsolva, az ő facebookos tevékenységeivel összehangolva. 

Az alkalmazás teljesen natív jellegű: telefonodat még csak fel sem kell oldanod a zár alól, a Coverfeed nevezetű aoo segítségével teljes képernyőn láthatod barátaid aktivitását, amit mindenféle applikáció elindítása nélkül lájkolhatsz, kommentálhatsz, stb. 

facebookhome.jpg

Az alkalmazást bemutató Zuckenberg arról beszélt, hogy az okostelefon-felhasználók idejük 25%-át a Facebookon töltik, úgyhogy miért nem lehetne azt elérni, hogy a telefon nem applikációkról, hanem emberekről szóljon. Ühüm. Igazából viszont arról van szó, hogy a Facebook Home "bekebelezi" a telefont: elsődleges kezelőfelületté lép elő, amelybe az alapszolgáltatások (sms, e-mail, stb.) integrálódnak, míg minden egyéb applikáció margóra kerül (amit persze azért néhány gombnyomásra el lehet érni). 

A Facebook Home indulásakor az androidos csúcstelefonokon lesz elérhető, de később a gyalogos készülékeket, tableteket is bevonják. Arról nem esett szó, hogy a Home-ot iOS-szel rendelkező eszközökre is fejlesztenék: egyelőre "Android exkluzív" programról van szó.

Címkék

telefon facebook android kutyu

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr705196611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Feiertag Erik · http://fastfoodcentral.blog.hu 2013.04.05. 11:07:01

Engadget megkérdezte Zuckerberget a többi platformról és azt mondta az iOS-ről hogy az Apple valószínűleg nem engedne miattuk a rendszer zártságából, viszont a Microsofttal elképzelhető egy arany közép út.

Oscee 2013.04.05. 13:00:00

"az okostelefon-felhasználók idejük 25%-át a Facebookon töltik" - nekem pont, hogy legalabb fel eve nincs FB a telefonomon, es egyre tobb ismerosom van ezzel igy

ilovebubbles 2013.04.05. 14:27:30

@Oscee: nekem sincs fent, viszont az üzenet küldés be van kötve más alkalmazásba.

2013.04.05. 14:44:28

Mike Zuckenberg gondolom egyenlo Mark Zuckerberggel, de manapsag a bloggerek hadilabon allnak a nevekkel, forrasokkal, szoval ez semmiseg :) hajra Balaza_Terensz! :)

Oscee 2013.04.05. 14:51:25

@ilovebubbles: nekem az sincs, nehany naponta valaszolok az uzenetekre - irjanak az emberek normalis platformon (email), ha el akarnak erni :)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.04.05. 15:11:14

@Whave: Shit! Fuck! Nem az én napom, nem bizony... Balaza_Terensz out.

ilovebubbles 2013.04.05. 19:47:49

@Oscee: mond ezt a hugomnak és úgy általában a nőknek :D

Oscee 2013.04.05. 21:12:23

@ilovebubbles: baratnom pl nincs facebookon :) de ja, a tizenévesek azzal kelnek-fekszenek :\

odamondó 2013.04.05. 21:37:38

És a Htc First ammi ha nem telefon???

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása