aeon flux

ready for the action now, danger boy?

díjszezon 2012: locarnói filmfesztivál Németh Barna
2012. augusztus 12. 07:00:00

Kategória: 2 komment

Az Arany Leopárdért folyó küzdelemnek vége, az Apichatpong Weerasethakul vezette zsűri meghozta döntését. De, hogy ne csak a nyertesekre szorítkozzunk, mindenki készítse elő várólistáját, mert összegyűjtöttünk egy csokorra valót a fesztivál legérdekesebb újdonságai közül.

Az Arany Leopárdért folyó küzdelemnek vége, az Apichatpong Weerasethakul vezette zsűri meghozta döntését. De, hogy ne csak a nyertesekre szorítkozzunk, mindenki készítse elő várólistáját, mert összegyűjtöttünk egy csokorra valót a fesztivál legérdekesebb újdonságai közül.

Arany Leopárd a legjobb filmnek: La fille de nulle part
A zsűri különdíja: Somebody Up There Likes Me
Legjobb rendező: Ying Liang (Wo hai you hua yao shou - When Night Falls)
Legjobb színész: Walter Saabel (Der Glanz der Tages - The Shine of Day)
Legjobb színésznő: An Nai (Wo hai you hua yao shou - When Night Falls)

Bachelorette (r.: Leslye Headland)
Kirsten Dunst, James Marsden, Lizzy Kaplan, Isla Fisher


Első blikkre úgy tűnik, megérkezett a Koszorúslányok második része, pedig nem erről van szó. Van itt egy leányzó, aki mindig mindenben az első akart lenni, így nem csoda, hogy felpaprikázza magát mikor megtudja, kövér barátnője fejét előbb bekötik. Persze azért a koszorúslányságot elvállalja, és az esküvőig mehet is a móka. Azt nem tudom, hogy mit keres ez egy nívós fesztivál díszelőadásai között, de nem ítélkezem előre - talán kisül belőle valami jó.

Berberian Sound Studio (r.: Peter Strickland)
Toby Jones, Cosimo Fusco, Fatma Mohamed


A hetvenes években járunk, a korszak legendás olasz horrorjának világában. Ebbe csöppen bele a naív angol hangmérnök, aki a sikolyok, nyiszatolások és nyikorgó ajtók hangzavarában egyre jobban elveszti kapcsolatát a valósággal. Ha más nem, még egy jó kis stílusgyakorlat keveredhet belőle.

Camille redouble (Camille Rewinds) (r.: Noémie Lvovsky)
Yolande Moreau, Mathieu Amalric, Noémie Lvovsky, Samir Guesmi


Mivel szeretjük Yolande Moreaut meg a francia komédiákat, ez a film pedig tuti a magyar mozikba is eltalál, így vessünk rá egy korai pillantást. Camille 16 éves és halálosan beleszeret Ericbe, a lángoló szerelemnek pedig hamarosan gyümölcse is lesz egy kislány személyében. Ám 25 évvel később a férfi lelép egy fiatalabb nő kedvéért, de Camille váratlan lehetőséget kap az univerzumtól. Újra 16 éves lehet, újra végigélheti az akkori történéseket és újra találkozhat Erickel...

La fille de nulle part (The Girl from Nowhere) (r.: Jean-Claude Brisseau)
Virginie Legeay, Claude Morel


Egy nyugalmazott özvegy tanárember egyedül éldegél házában, míg egy napon meg nem ismeri a fiatal, hajléktalan és sebesült Dorát. A férfi magához veszi a nőt, míg az lábadozik, de a rejtélyes asszonnyal együtt valami más is megjelenik a házban... Talán a franciák majd egy pikáns ízt visznek egy szokványosnak tűnő rémtörténetbe. A zsűri szerint igen, mi meg majd talán meggyőződhetünk róla a saját szemünkkel is.
Der Glaz der Tages (The Shine of the Day) (r.: Rainer Frimmel, Tizza Covi)
Walter Saabel, Philipp Hochmair

A fiatal és tehetséges színész Bécs legjobb színházában dolgozik és szó szerint színháznak él. Nincsenek barátai és a valóság sem nagyon érdekli, de ez lassan megváltozik...


Jack and Diane (r.: Bradley Rust Grey)
Juno Temple, Cara Seymour, Kylie Minogue, Riley Keough


A címszereplő lányok szerelmének krónikája ez a film, ami hol viharos, hol megnyugtató - mint akármelyik szerelem. Miközben a két lány önmagával és egymással csatázik, mi örülhetünk, hogy Juno Temple kapott egy értelmesnek látszó főszerepet.

Das Missen Massaker (The Swiss Miss Massacre) (r.: Michael Steiner)
Meryl Valerie, Lisa Maria Barenbold, Patrick Rapold, Mike Müller


Ha világbékét nem is, de egy kis mészárlást és persze telt idomok tömkelegét nyújtja ez a szépségverseny. Hogy törlessze régi családi adósságát, Jasmin benevez egy szépségversenyre, ám az eseménynek helyszínt adó egzotikus sziget hamarosan pokollá válik, ahogy sorra tűnnek el a versenyzők.

Nacklärm (Lullaby Ride) (r.: Christoph Schaub)
Alexandra Maria Lara, Sebastian Blomberg , Georg Friedrich , Carol Schuler , Andreas Matti


Livia és Marco élete felhőtlen. Fiatalok, szépek, szerelmesek, de amikor gyerekük születik, meg kéne kezdeniük komoly életüket. Csakhogy a csöppség cseppet sem segít, helyette minden éjjel megállás nélkül üvölt. A párocska hamar rájön az ellenszerre, el kell vinni a gyereket kocsikázni, csakhogy egy éjjel ellopják a kocsit... a gyerekkel együtt.

Ruby Sparks (r.: Jonathan Dayton , Valerie Faris)
Paul Dano, Zoe Kazan, Antonio Banderas, Annette Bening, Steve Coogan, Elliott Gould, Chris Messina


A kiváló Család kicsi kincse rendezőpárosának legújabb alkotása akár újabb favorit lehet a díjszezonban. A rendezők kvalitásait ismerjük, a színészgárda remek és a sztoriban is bőven van lehetőség: Calvin már pályája elején ünnepelt íróvá vált, ám az évek során elfogyott az ihlet. Az író válságból egy új karaktere, Ruby Sparks rángatja ki, aki újra ihletet ad a férfinak. Sőt, Ruby egy szép napon meg is jelenik Calvin életében, méghozzá hús-vér emberként.

Somebody Up There Likes Me (r.: Robert Byington)
Keith Poulson, Nick Offerman, Jess Weixler

Az örökifjú Max hétköznapinak semmiképpen sem mondható módon éli életét, melynek 35 éve alatt volt része sikerben és kudarcban, házasságban és válásban. Keserédes amerikai indie komédia, ami úgy tűnik nem csak a kritikusokat, de a zsűrit is megnyerte magának.

The Sweeney (r.: Nick Love)
Ray Winstone, Ben Drew, Hayley Atwell, Damian Lewis, Steven Mackintosh, Paul Anderson


Aki egy jó kis kíméletlen európai akciókrimire vágyott, az most megkaphatja. Regan London legkegyetlenebb zsaruja és a legjobb elitegység vezetője. Így is van az mindaddig, míg Regan legnagyobb ellenfele csatatérré nem változtatja London belvárosát, és az egység korrupciós ügybe nem keveredik. Regant megfosztják jelvényétől, ezért barátaival törvényen kívül kell rendet tennie.

Une estonienne á Paris (A Lady in Paris) (r.: Ilmar Raag)
Jeanne Moreau, Laine Mägi, Patrick Pineau


Jeanne Moreau, a franciák idén 84 éves nagyasszonya egy újabb jutalomjátékkal gazdagodhat, mint az Észtországból Párizsba vándorolt matróna, Frida. Utána érkezik egyik földije, hogy gondját viselje az öreg hölgynek, ám a nő részéről elutasítást kap. Marasztalja viszont Frida jóval fiatalabb ex-szeretője, így a nő két tűz közé kerül...


While We Were Here (r.: Kat Coiro)
Kate Bosworth, Iddo Goldberg, Jamie Blackley, Claire Bloom, Anthony Migliaccio


A fiatal amerikai írónő férjével érkezik egy Amalfi melletti kis szigetre. Házassági problémái elől nagyanyja második világháborús emlékirataiba temetkezik, miközben feltűnik a színen egy nála jóval fiatalabb férfi, hogy tovább fokozza a bonyodalmakat. A film alapja a rendező nagymamájának valós történetét dolgozza fel.

Wo hai you hua yao shou (When Night Falls) (r.: Liang Ying)
An Nai, Kate Wen, Sun Ming

Igaz történet egy anyáról, aki hazavárja gyilkosságért elítélt fiát. A férfit rendőrök bántalmazták, mire az bosszúból végzett hat rendőrtiszttel.

Címkék

antonio banderas kirsten dunst ray winstone dij james marsden mathieu amalric dijszezon eurocinema dijszezon 2012 fesztival 2012

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr544769806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deisler007 · http://aeonflux.freeblog.hu/archives/2012/08/12/dijszezon_2012_locarnoi_filmfesztival/ 2012.08.12. 10:55:24

Berberian Sound Studio nagyon ígéretesnek tűnik ... zseniális ötlet abba a korszakba helyezni egy pszichothrillert. szóval itt az ideje újra beleásni magamat a giallók és egyéb ínyencségek erotikus/vérmocskos világába!!

Ismeretlen_72212 2012.08.12. 11:44:44

király a Sweeney eredeti alapanyaga, és a mostani szereposztás: Winstone, Lewis, sőt Plan B (ő inkább filmezzen, mint zenéljen;) is - bár az imdb-n nem nagyon dicsérik, kíváncsi lettem rá.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása