aeon flux

ready for the action now, danger boy?

james cameron: csak az avatar Zalaba_Ferenc
2012. május 06. 08:06:09

Kategória: 8 komment

Ugyan nem rég még azt bizonygatta, hogy túlságosan szereti a Battle Angel világát ahhoz, hogy odaadja másnak, legutóbbi interjújában James Cameron arról beszélt, hogy már semmi más nem érdekli, csak az Avatar.

Ugyan nem rég még azt bizonygatta, hogy túlságosan szereti a Battle Angel világát ahhoz, hogy odaadja másnak, legutóbbi interjújában James Cameron arról beszélt, hogy már semmi más nem érdekli, csak az Avatar.

A Pekingi Nemzetközi Filmfesztivál vendégeként James Cameron időt szakított arra, hogy interjút adjon a New York Times-nak, melyben kifejtette, hogy az elmúlt évben gyakorlatilag teljesen leépítette a produkciós cégének filmfejlesztő részlegét: nem foglalkozik sem forgatókönyvekkel, sem egyéb produkciós tervekkel, kizárólag az Avatarral. Jelenleg az Avatar 2-3-on dolgozik, s talán lesz egy negyedik rész is, de más filmes terv nem érdekli, mivel az Avatar-filmek révén mindent el tud mondani, amit el akar.

Dokumentumfilmek, felfedezőtúrák továbbra is porondon vannak, de akkor ez azt jelenti, hogy mind az évtizedek óta hánykódó Battle Angelnek, mind pedig a Fantastic Voyage remake-nek búcsút mondhatunk (egy csomó egyéb élőszereplős vagy animált projektről nem is beszélve)? Szomorú lennék. Íme a kérdéses idézet, angolul:

What about scripts that you’re looking at? Is there a project that you’re working on right now? Or subject matters or general areas of interest that you’re looking at?

That’s interesting. I’ve divided my time over the last 16 years over deep ocean exploration and filmmaking. I’ve made two movies in 16 years, and I’ve done eight expeditions. Last year I basically completely disbanded my production company’s development arm. So I’m not interested in developing anything. I’m in the “Avatar” business. Period. That’s it. I’m making “Avatar 2,” “Avatar 3,” maybe “Avatar 4,” and I’m not going to produce other people’s movies for them. I’m not interested in taking scripts. And that all sounds I suppose a little bit restricted, but the point is I think within the “Avatar” landscape I can say everything I need to say that I think needs to be said, in terms of the state of the world and what I think we need to be doing about it. And doing it in an entertaining way. And anything I can’t say in that area, I want to say through documentaries, which I’m continuing. I’ve done five documentaries in the last 10 years, and I’ll hopefully do a lot more. In fact, I’m doing one right now, which is on this, the Deep Sea Challenge project that we just completed the first expedition. So that’ll be a film that’ll get made this year and come out first quarter of next year.

Címkék

avatar james cameron filmhir fantastic voyage

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr934541901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pizsama 2012.05.06. 08:14:54

Ha nem érdekli a Battle Angel, akkor adja oda másnak! :(

Ismeretlen_99954 2012.05.06. 12:07:02

James Cameron bekaphatja. tényleg. egy ígéretes, lelkes filmesből egy hideg üzletember lett. most az Avatarban van a pénz, a többi rizikósabb befektetés lenne, hát akkor rögtön trilógiát, telenyomjuk zöld propagandával, mer' akkor azt gondolják, milyen mély és gondolatébresztő, oszt' majd fürdök a pénzemben a titkos páncélszekrényben... szomorú, hogy mi lett ebből az emberből. remélem más megcsinálja a Battle Angelt helyette.

Ismeretlen_1068 2012.05.06. 12:15:58

2: Nana. Az üzlet már a T2-ben is ott volt (nyitottak a fiatalabb közönség felé, Arnoldból meg jófiú lett): dőlt is a pénz, ugyanakkor fürdőzés helyett forradalmi filmes technológiákat fejleszt, és feltárja az óceánok mélyét. Tudom, jobb lenne, ha kétévente jönne egy új filmmel, de őt más dolgok jobban foglalkoztatják. És az Avatart sem azért csinálta, mert mindenképp el akarta mesélni, hogy óvjuk a természetet, meg ilyesmi, hanem ki akarta tolni a határokat. Meg is tette.

Ismeretlen_87170 2012.05.06. 13:29:39

Élvezzük is a határkitolás gyümölcsét a félpercenként pofánkba hajigált baltákkal, meg a felkonvertált szarokkal. Az Avatar 3D-je jó, csak a film egy nagy lóf@sz. Nem látom, hogy hogyan profitál ebből a filmszerető ember.

Ismeretlen_1068 2012.05.06. 13:54:17

A 3D csak egy dolog, az Avatar sokkal inkább az FX-szel alkotott forradalmit.

Ismeretlen_115407 2012.05.06. 14:11:11

Nézve a képet is itt, mintha kicsit kattant volna az öreg. Minek nekünk Avatar 4? (Az előbb próbáltam bejelentkezés nélkül kommentelni, de nem fogadta el, hogy ma vasárnap van. Pedig de.)

Ismeretlen_1068 2012.05.06. 14:13:12

6: Sok mással együtt a kommentelési rendszer is beszart. Már jelentettem a freeblognak.

Reggie 2012.05.06. 18:36:09

Lehet fanyalogni, elvégre mindenkinek megfelelni lehetetlen. Én azt mondom, hogy maximális respect Cameronnak, többek között azért amit AE is említett: nem áll meg soha, mindig nyit az új felé, időt és pénzt nem sajnálva. Nem csak "pipálgat", mint a rendezők 99%-a. A számok pedig őt igazolják. Meg lehet próbálni utána csinálni..

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása