aeon flux

ready for the action now, danger boy?

kritika: harry potter and the half-blood prince (2009) Zalaba_Ferenc
2009. július 20. 16:37:41

Kategória: 54 komment

Mindenről Batman tehet. A Sötét Lovag nevéhez híven feketére festette a nyári moziszezont, s ezzel szanaszét kereste magát és még egy csomó elismerést is bezsebelt. Melyik másik franchise lovagolta volna meg ezt a trendet hamarább, mint a Warner Bros. másik üdvöskéje, Harry Potter? Természetesen a gyülekező felhőkért nem lehet egyedül a THE DARK KNIGHT-ot felelőssé tenni, hisz már maguk a könyvek is kötetről kötetre egyre komorabbak, s ez a borongós érzés már a harmadik - a mai napig a legjobb - filmes epizódon is kiütközött, arról viszont Nolan filmjének brutális sikere tehet, hogy a THE HALF-BLOOD PRINCE-re ilyen sokat kellett várnunk.

Két év alatt filmek jöttek, gyerekek mentek, sokakban csitult a Harry Potter-láz - legyen szó ünnepi vagy nyári történésről - és jelenleg a frász se tudja, mi a trend, de a szemüveges varázslófióka mintha kizökkent volna az időből. Nem is csoda, hogy a film első fél órájában nehezen megy a belerázódás: a néző forgolódik ide és oda, hogy ez most ki és mit csinál és miért csinálja; summa summarum, baromi jól jött volna egy "az előző részek tartalmából" jellegű expozíció.

Hardcore Potter-fanok természetesen azonnal be tudják lőni az eseményeket, habár a nyitányban szereplő londoni rombolás még őket is mellbe vághatja - a szó pozitív értelmében véve -, aki pedig némi értelmet is keres ebben a varázsló-bizniszben, az jogosan felróhatja, hogy a Temzén átívelő gyaloghíd szétkapásának miért nincs bármilyen következménye - mugli-világon innen és túl. Engem például érdekelt volna a "big picture", legalábbis jobban, mint a visszaköszönő kviddicsezés és az a szerelmi huzavona, amelyben ezúttal valamennyi főszereplő és még vagy egy tucat mellékszereplő kiveszi részét. Hisz az isten szerelmére, háború dúl!

Erről a Roxfortban tudomást sem vesznek: a hatodikosok inkább azzal vannak elfoglalva, hogy végre elveszítsék a szüzességüket, így a film gyakorta köt villámházasságot az AMERICAN PIE-jal, hogy aztán egy drasztikus drámai fordulat (általában néhány Halálfaló feltűnése vagy a saját közösségétől is elszakadni látszó Draco Malfoy gyanús mesterkedése) formájában váljon el tőle. Ezt még mindig nem lehetne felróni a filmnek, hisz a tinédzser lamúr a könyvben is jó pár oldalt felfal, de ami írott formában bájosan éretlen és természetesen esetlen, az filmen sajnos inkább hat érdektelennek, mi több kínosnak (mind közül kiemelkedik Ron és valami túlbuzgó kiscsaj szakítása, amihez az egész tanári kar asszisztál Pitontól Dumbledore-ig).

Ugyancsak elmarad a siker a szereplők belső vívódásának (hello, Batman!) érzékeltetésénél: Daniel Radcliffe akkor a legjobb, ha ügyetlen bohócként vergődik hol a szerelemtől, hol a szerencse elixírtől ittasan - arra viszont teljességgel képtelen, hogy érzékeltesse azt a megsemmisítő erejű felismerést, amivel Harry Potter figurája szembesül, mi szerint tényleg ő a kiválasztott, tényleg rajta múlik minden, s a felnőttek is tőle várnak segítséget.

Sajna a könyv erényeivel szemben a hibáinak nem sikerült elsikkadnia, ezek közül is a legnagyobb maga a cselekmény, amely befejezését leszámítva csupán alabiként funkcionál, hisz a filmet látva sem vagyok meggyőződve arról, miért kell Harry-nek és Dumbledore-nak egy egész évet arra pazarolnia, hogy a bájitaltan új tanárából (Jim Broadbent) kicsaljanak egy emléket Voldermorttal kapcsolatban, hisz nem tűnt annyira elmeháborodottnak, hogy ne fogja fel a helyzet súlyosságát. De nem csak Dumbledore és Potter türelmes vele szemben, hanem szemlátomást Voldermort is, aki eme évet bújdosással tölti, s néha-néha bevet egy-egy Halálfaló-kommandót, de csak azért, hogy ne feledd: háború van!

Az emlékeztetőkre pedig szükség van, mint egy falat kenyére, hisz a harcok egyelőre csak a fejekben dúlnak, de ennek érzékeltetéséhez sem a címszereplőt, sem pedig a barátait alakító színészek nem elég tehetségesek, így aztán különösen kriminális húzás David Yates rendezőtől és Steve Kloves forgatókönyvírótól, hogy a Potter-filmekben közreműködő zseniális felnőtt színészgárda nagyja ebben az epizódban maximum vendégszerepet kap.

Ugyanakkor a direktor megérdemel némi vállveregetést is, hisz a filmnek könnyen felismerhető és elejétől végéig konzekvens látványvilága van, amely még a legapróbb momentumokba is képes varázslatot csepegtetni - legyen az bármely sötét. Kár, hogy a pattanásos/korai magömléses romantikával ("de elvinném egy körre a seprümön") szembeállított, színészi kvalitás híján működésképtelen vívódás totálisan érdektelenné teszi az atmoszférát és a rezzenéstelen arccal tűrt befejezést látva végsősoron magát a filmet is. De emiatt hibáztassuk Batmant.

Az IMAX-élményről:

A HARRY POTTER AND THE HALF-BLOOD PRINCE lesz az első olyan élőszereplős egészestés film, amely végre a hazai IMAX-mozit is eléri (a Cinema City Arénában, ha valaki nem tudná). Jómagam utoljára Washingtonban jártam IMAX moziban, ott két 3D-s természetfilmtől kaptam elég durva migrént, de ez esetben ettől nem kell félni, ugyanis a filmnek csupán az első 12 perce merészkedik ki a harmadik dimenzióba, az azt követő szűk 140 perc hagyományos 2D-s élményt nyújt, csupán baromi nagy méretben. Eme gigantikus élményt a ma délelőtti vetítésen azért némileg aláásta az a (szereplők fejéhez képest) légyméretű piszok, ami a vászon mértani közepén virított. Remélhetőleg a premierre ezt sikerül eltűntetni.

Kapcsolódó anyag:

HARRY POTTER AND THE ORDER OF THE PHOENIX filmkritika
HARRY POTTER AND THE GOBLET OF FIRE filmkritika
HARRY POTTER AND THE HALD-BLOOD PRINCE könyvkritika
HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS könyvkritika

Címkék

kritika horror fantasy harry potter 5csillagos imax sequel eurocinema children movie 3d cinema

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr884536918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_62806 2009.07.20. 17:10:13

a batman-párhuzam helyenként kicsit erőltetettnek tűnt, de majd ha hazaértem, lecsekkolom. arról van valami info, hogy lesz-e feliratos/angol imax vetítés (lásd MvsA)?

freddyD · http://www.otherworld.hu/ 2009.07.20. 17:10:57

Remek írás, teljesen egyetértek. Film vége marha vérszegényre sikeredett, nem is tudom, hogy gondolták ezt... Az a piszok ott engem is idegesített, sokáig azt hittem, hogy tényleg a vásznon van, de nem, mert volt, hogy eltűnt pár pillanatra. Úgyhogy könnyen lehet, hogy minden IMAX-es megcsodálhatja majd

Dr Grétsy 2009.07.20. 17:11:44

"Ugyancsak elmarad a siker a szereplők belső vívódásának (hello, Batman!) ábrázolása" come again?

Ismeretlen_129422 2009.07.20. 17:12:07

Ae: nem Palace Aréna, hanem CC Aréna. :) A filmet várom, már vagy egy éve, ha csak 2 csillagot kapott volna, most már akkor is megnézem! :) Ha hozza az előző részt, akkor nem esek nagyon pofára a moziban. :)

Ismeretlen_1068 2009.07.20. 17:13:18

daesu: pedig több mint helytálló. ha a batman nem lenne, akkor valszeg kevesebb réveteg tekintetű, száját harabdáló, szemöldökét ráncoló, tétován botorkálós beállítást kellett volna elviselnünk... ráadásul mindezt tavaly novemberben. de azért nem bánom, hogy van batman. :)

Ismeretlen_1068 2009.07.20. 17:16:08

javítva, javítva, javítva! :)

Ismeretlen_129422 2009.07.20. 17:22:22

:D Ae: hogy tudom megnézni, hogy a többi HP-re hány csillagot adtál? :)

Ismeretlen_87470 2009.07.20. 17:44:57

PALACE Aréna? Vagy nyílt egy konkurens IMAX mozi az Arénában, vagy inkább Cinema City lesz az. :)

Ismeretlen_87470 2009.07.20. 17:46:54

Hmmm... úgy látszik régen nyitottam meg ezt az URL-t. :)

Ismeretlen_112847 2009.07.20. 17:56:17

Imdb-s kommentek alapján gondoltam hogy te is lehúzod mint olyan ember aki olvasta. Ezek alapján nem sok jóra számítok, de már azért is megnézem, hiába csalódtam az 5. rész után is. Az az bosszantó hogy az utóbbi 2 filmnél az volt probléma ugye hogy eléggé feszesek voltak az időkeret miatt, sőt az 5. rész inkább összecsapottnak nevezhető. Most itt lett volna idejük a laza történet miatt jobban kidolgozni a dolgokat, erre meg ezek szerint ilyen tinihülyeséggel töltik ki az időt. Ami legjobban fáj az az hogy ahogy olvasom SPOILER ON a végső csatát (mondjuk ezt tudtuk előre), de még a temetést is teljes egészében kihagyták?!! Pedig az a könyv legfeelingesebb része ami nagyon jól előkészíti a 7. részt. SPOILER OFF Na mind1, ezek után azzal is meg leszek elégedve ha jobb lesz az 5. résznél.

Ismeretlen_1068 2009.07.20. 18:03:06

solfilo: összeszedtem azt, amit az archívumban találtam, habár a GOBLET-kritikát többé-kevésbé semmisnek veheted, ugyanis azt azóta sikerült megszeretnem. talán ezt is megkedvelem egyszer. egyébként: HP1 10/5 HP2 10/3 HP3 10/9 HP4 10/7 HP5 10/7 HP6 10/5

Ismeretlen_1068 2009.07.20. 18:05:01

dupladurr: GIGASPOILER!!! a temetés kimarad, az összecsapás kb. két perces, s a halálfalók úgy mászkálnak fel és alá roxfortban, hogy az ég világon senki nem állja útjukat.

sideswipe 2009.07.20. 18:08:27

Akkor érdemes megnézni IMAX-ben egyáltalán? Mert kiváncsi vagyok a dologra, de ha a film miatt nem éri meg, akkor maradok a sima mozinál. Vélemény?

hahakocka 2009.07.20. 18:10:38

Csodálkozom hogy rosszabb lett nálad az előző résznél mert mindenki dicsérte, hogy a siralmas 5. résznél jobb lett sokkal. Kíváncsi vagyok egyre jobban. Mondjuk nekem is tetszett az 5. rész amolyan 7-8 körül van. Az mondogatták a direktor úr sokat fejlődött a előző rész óta, hát ez igaz kérem szépen vagy csak a könyv szerelmi témája gyengítette le a filmet?

Ismeretlen_1068 2009.07.20. 18:13:52

sideswipe: az attól függ, hogy mit vársz az IMAX-től. ha 3D-t orrba-szájba, akkor nem, ugyanis csak az első 12 perc 3D-s, ha bazi nagy vásznat, akkor igen, habár a THA DARK KNIGHT-tal ellentétben a film képaránya végig cinemscope, azaz a vászonnak kb. a felét foglalja el. a piszokra rákérdezek.

Ismeretlen_1068 2009.07.20. 18:14:38

hahakocka: olvasd el a kritikát, s megtudod. :)

hahakocka 2009.07.20. 18:15:36

Az emlékek miatt nem könnyeztek? Hiszen ha jól tudom cska2-3at raktak bele ugye? De állítólag a 7. ész első felébe beleraknak olyan dolgokat amit innen kihagytak ez érdekes lesz a könyvet ismerve furán fog hatni. :) A csatát meg azért hagyták ki mert a 7.-ben akarnak teljes erővel rá fókuszálni és nem akarják túlzsúfolni csatákkal a filmet. A rendező véleménye szerint. :) Temetés meg úgy hallottam van valami elbúcsúztatás félig meddig az is az. :) (de most az annyira nem is fontos a GYU-ban is kihagyták Theoden temetését) Az első rész is 10/5 hát nálam az a legmélye meg a 2. rész a sorozatnak annak ellenére hogy könyvkövető volt 90%-ban, Colombus amerikai stílusa a göcsörtös könyv ragaszkodásával filmtelenné tette kicsit a filmet .:) Ennél csak jobb lehet a 6. mivel nálam a 5. tetszett Yatestől bizakodok. (10/7.8)

hahakocka 2009.07.20. 18:18:40

Külföldi honlapokon gyerekeket is dicsérték, (hype csak? :) ) hogy most játszanak a legjobban, hát az előzetesek alapján kérdéses tényleg. :) Az 5.-ben még örültem hogy sokat fejlődtek az1-4. hez képest de akkor most meg visszafejlődtek? Mi a fene. :(

Ismeretlen_1068 2009.07.20. 18:21:02

a leggyengébb láncszem továbbra is emma watson, s jaj, de sokat őrlődik szegény.

Ismeretlen_87470 2009.07.20. 18:26:14

Ha tényleg két filmet forgatnak az utolsó könyvből, akkor oda még sokmindent visszarámolhatnak, ami itt kimaradt.

Ismeretlen_1068 2009.07.20. 18:38:13

a piszok sajna/hál'istennek (kinek hogy) csak most került a vetítőre, szóval nem kell félni: imaxbe kell menni.

Ismeretlen_112847 2009.07.20. 18:52:54

Az 5.-re 7 pontot adtál? Ajajj nem lesz ez jó :) Nálam a filmek: HP1 7/10 HP2 7/10 HP3 9/10 HP4 7/10 HP5 5/10 Az meg hogy Emma nem tud játszani csak akkor gond ha jó a film, ha szar a jelenléte még jót is tesz neki :)

Ismeretlen_129422 2009.07.20. 19:01:28

Ae: köszönöm a linkeket! :) A 4. résszel én is így jártam, először nem tetszett, aztán meg már igen, csak kellett, hogy dolgozzon a tudatalattimban, hogy összeálljon valahogy. :P Gyűlnek a fellegek, nem csak Roxfortban, ha az 5. rész 7 csillag, ez meg csak 5. (Bár az 5. nálam simán 8 pont, minusz 2, az már 6 csillag. :P) Tényleg csak az első 12 min 3D? Azt olvastam egy fórumon, hogy van több jelenet a film közben is, ami 3D. (bár az imax.com szerint is csak az eleje 3D.)

hahakocka 2009.07.20. 19:53:11

Eredetiben kéne megnézni úgy az igazi meg úgy jobban átjön a színészi minőség/romlás is. :)

vargatom 2009.07.20. 20:09:43

A könyvben Voldi elsősorban azért ül a seggén, mert kicsit azért fél az öreg Dumbledore-tól. Plusz kisebb újsághíreken keresztül azért érzékelhető a gonosz erők lassú, de biztos előretörése... Sőt, ami azt illeti, a főgenya a hetedik részben is igyekszik háttérben maradni! Ott se áll ki a nép elé, ehelyett szépen átveszi az uralmat a minisztériumban, de oda se személyesen nyomul be, csak a peonjait küldi intézkedni. Szóval én ezt a részét nem hiányoltam. Ennél sokkal nagyobb galiba volt szerintem a komplett negyedik rész, amikor is az egész Triwizard Tournamentet kellett személycserékkel, emberrablásokkal, varázslatokkal és egyebekkel meghekkelni - csak azért, hogy Harry-t kirángassák Hogwartsból. Na az egy feleslegesen bonyolított cselekmény volt, ehhez képest a HBP még teljesen jó...

Ismeretlen_76970 2009.07.20. 20:16:16

HP1 7/10 HP2 6/10 HP3 9/10 HP4 6/10 HP5 4/10 Columbus gyerekeknek mesélt, Cuarón viszont dobott tíz évet a célközönségen. Felesleges lehúzni az első két részt.

Valaki 2009.07.20. 20:50:25

Sztem gyenge kifogás hogy nem akarták telezsúfolni a csatákkal a filmet mért amőgy van benne más csata??? talán kihagyhatták volna az Odú felgyújtását amit nem tom honnan vettek...... jah de azért nyálas jelenettekkel tele lehetett zsúfolni... jah és hahakocka sztem azért Dumbledore temetése a HPban lényegesebb mint Theoden temetése a GYKban sztem legalábbis nekem nem hiányzott annyira a filmből és sztem az is igaz hogy a HP filmben sose fog felnőni a GYK-hoz

Ismeretlen_1068 2009.07.20. 21:00:46

gecco: nem mesélt, felolvasott, ráadásul a második részben ugyanazt a mesét mondta el még1x.

Ismeretlen_83946 2009.07.20. 21:31:38

Az melyik rész amikor visszamegy az időben vagy mi és saját magát bámulja meg minden? Na, az szörnyű volt. Kétszer kellett megnézni a filmet és elég gyorsan rájöttem, hogy mi is a szitu.

Gonzo 2009.07.20. 22:24:55

íme az én felülmúlhatatlan listám: HP1 4/10 HP2 - HP3 - HP4 - HP5 -

indeus · http://kinema.blog.hu 2009.07.20. 22:45:41

szar kritika, végig sem olvastam. nem láttam a filmet, és nem is vagyok Rowland-rajongó, de van egy olyan trend, hogy leírják a film teljes tartalmát, azokat végig fikázva, bírálva. egy filmkritika nem erről szól. orosz dénes az egyetlen jó filmkritikus magyarországon, kérdezzetek tőle bátran. -1 olvasó

Misuzu 2009.07.20. 22:46:30

"HARRY POTTER AND THE DEATHLY SHADOWS könyvkritika" Deathly Hallows :)

Ismeretlen_114132 2009.07.20. 22:48:56

Hát sajnos a gyerekszereplők színészi teljesítménye eddig is rendre lerontotta a könyvben oly jól leírt emberi érzelmeket. Radcliffe és Watson erőlködése az utóbbi részekben izzadságszagú, nem értem, hogy 8 év alatt nem tanulták meg hogy kell valódi, reális, hihető érzelmeket az arcukra varázsolni! Egyedül Grint mutat valamit, csak Ron szerepe meg hálátlan egy kicsit. Na, héten is megnézem az új részt, próbálok majd nem fanyalogni.

Ismeretlen_89236 2009.07.20. 22:53:12

pedig ez filmkritika bizonyos szempontbol, es meg is latja a lenyeget. nem tudom...valahogy nem sikerul igazan jo Harry Potter filmet csinalni. De a konyv remek, es ez a lenyeg :)

Ismeretlen_1068 2009.07.20. 23:06:05

mikor egy olvasó elmegy, akkor egy angyal meghal a mennyben. :( de most komolyan, a fenti sorok alig érintik a cselekményt, nem hogy kitárgyalják. lehet, hogy szar kritika, de nem ezért.

Ismeretlen_1068 2009.07.20. 23:07:40

misuzu: nem tudod, hogy hívják azt a betegséget, amikor az emberek képtelenek megjegyezni bizonyos szavakat, s más, nem ritkán nem létező szavakkal helyettesítik azokat? csak mert én abban szenvedhetek.

Ismeretlen_129422 2009.07.20. 23:52:14

indeus: Hogy lehet ilyet mondani valamire, hogy szar? Ae dolgozott vele, feltette nekünk premier előtt, írt az IMAX-ról is, stb. Annyi a minimum, hogy tiszteletben tartjuk más munkáját! Az egy dolog, hogy nem értesz egyet vele, de ezt másképpen is ki lehetett volna fejezni!

l 2009.07.20. 23:54:49

HP1 10/7 HP2 10/10 HP3 10/10 HP4 10/10 HP5 10/8 A Dark Knight-os párhuzam azért kevésbé helytálló, mert a Batman begins-nek kis túlzással még rajzolgatták a sztoribord-ját, amikor Cuaron már besötétítette a roxforti eget, és amikor a TDK-t bemutatták, a HP6-nak már javában a CGI utómunkálatai folytak... Ha nagyon akarom, szinte Nolan lopott a HP-ból... :-)

z 2009.07.20. 23:55:46

Az Imax feliratos, vagy szinkronizált, by the way?

Ismeretlen_1068 2009.07.21. 00:02:33

a batman-párhuzamról: "...amikor Cuaron már besötétítette a roxforti eget..." ezt én is leírtam. de. a HP3-4-5 sötétnek sötét volt, legalábbis annak akart látszani, de addig érdekelte, hogy mi játszódik le a fejekben, amíg ez lázálmokról szólt, az új epizód ezzel szemben már arra hajt rá, hogy igazi szenvedő hőst farigcsáljon harryből és dracóból (sajna, sem ron, sem hermione karakterével nem tud mit kezdeni, mindkettő megragadt ugyanazon a szinten, amin kezdetektől fogva), s itt jön elő a párhuzam. és akárhol is tartottak, mikor a producerek meglátták, mekkorát kaszált a TDK, valszeg odacsörögtek, hogy ne csak sötét legyen, hanem jó melankólikus is. yates olvasatában ez azt jelenti: unalmas.

Ismeretlen_1068 2009.07.21. 00:02:53

az IMAX-változat szinkronos.

oj05 2009.07.21. 00:13:01

Röviden: Az eddigi legjobb rész. A könyvet csak nyomokban követi, de ez bőven elég. Ez egy Harry Potter FILM volt. In medias res kezdés, szépen lassan kibontakozó cselekmény. Az utolsó fél óra pedig egy érzelmi fröccs. EGY KIS SPOILER: A barlangos jelenet nem azért jó, mert jól néznek ki az inferusok, hanem azért, mert van egy Michael Gambonunk, aki olyan félelmetesen jól játszik, hogy majdnem elkezdtem bőgni. SPOILER OFF Szerintem a gyerekszereplők is jók voltak. Most kiemelném Emma Watsont. Szerintem ő játszott a legjobban, legtermészetesebben. Tom Felton is bravúrozott. Jól hozta Draco figuráját. Nálam a pontszámok: HP1: 7/10 HP2: 6/10 (könyvben ez 10/10) HP3: 9/10 HP4: 7/10 HP5: 8/10 HP6: 9,5/10

u 2009.07.21. 00:16:45

Ha feltétlen kell ez a párhuzam, hát legyen. Te jó ég, még ha a kamerát is rángatták volna :-) Lesz olyan valaha, hogy Imax-ban eredeti nyelven adnak valamit?

Ismeretlen_1068 2009.07.21. 00:20:18

az ötödik elején rángatták. vihogtam is. nesze, még egy idegzsábás angol direktor. :) a MONSTERS VS ALIENS ment eredeti nyeven 1-2 alkalomma. meg is akartam nézni - hátha csak a szinkron miatt találtam olyan szánalmasnak, de aztán elmaradt. majd kölcsönkérem sütitől a blu-ray változatot. :)

Ismeretlen_1068 2009.07.21. 00:22:23

oj05: irigyellek, de őszintén. vártam nagyon azt az érzelmi fröccsöt, s fel is készültem a mindig zseniális gambon nagyjelenetére, de még a méregivó agóniáját is csúnyán összecsapták. egyedül akkor éreztem némi bizsergést, mikor a tűzzel játszott.

hahakocka 2009.07.21. 10:35:01

"Márpedig a Félvér Herceg Az azkabani fogoly mellett a legjobb Potter-film! Kerek, egész, ügyes dramaturgiával, izgalmas, vicces, stb...Yates remek munkát végzett! nyogta kolléga abszolút nem Potter-fan, a könyveket nem olvasta, és a filmekért sincs oda, ám ez tetszett neki is, és a sztori ismerete nélkül is mindent értett! Szóval a Star Trek mellett ismét egy nyári blockbuster, ami beváltja a hozzá fűzött reményeket! :))" Echte kritikusúr a Voxnál elismerően írt a HP6-ről a Star Trek mellé téve azt. Ez is jó jel. :) Kíváncsi leszek tényleg most hogy érthető vagy sem a könyvet nem ismerők számára, mivel ellentmondó vélemények gyülekeznek.

Ismeretlen_1068 2009.07.21. 11:39:58

fangirls, eeeeeeeeeeeeeek! http://www.slashfilm.com/2009/07/21/lol-excited-japanese-fangirl-gives-best-harry-potter-interviews-ever/

pppetikeee 2009.07.21. 18:36:38

Köszöntem ezt a félig vicces,félig komoly kritikát:)Én még ugyan nemláttam a filmet,de hőn remélem,hogy Dumbledore szerepét nem rontották el.Arra gondolok,hogy ez az a rész amikor zsenialitását meglehet csodálni:)Pl.:Felfedezi Voldemort titkát.Feltételezi,hogy hány h.-ja van és hogy mik azok. HP1 6/10,HP2 6/10,HP3 9/10,HP4 7/10,HP5 7/10 Könyvekben mind 10/10:) Tisztelőtök,pppetikeee

Ismeretlen_1068 2009.07.21. 18:52:49

khm, nincs bajom az offolással, de lehetőleg maradjunk a tárgynál, nevezetesen a hatodik rész kibeszélésénél. nem szép dolog a 7. rész legnagyobb fordulatát kibeszélni, mikor olyanok is olvashatják, akik maximum a 6. részt látták, s nem gondolják, hogy a "spoiler" után mindjárt a hetediket lődözöd szét.

pppetikeee 2009.07.21. 19:15:19

Elnézést,Uram! Ha megkérlek,hogy töröld a spoilert.Törölnéd?:) Tisztelőtök,pppetikeee

wgabor 2009.07.27. 02:09:17

A piszok még megvan, én ma láttam. :(

Ismeretlen_1068 2009.07.27. 09:28:07

hmm, a vászon leges-legközepén?

wgabor 2009.07.27. 15:30:39

Kb igen. És néha villogott, meg a végén, a stáblistánál már nem volt ott. Elég zavaró, annyira nem kicsi.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása