aeon flux

ready for the action now, danger boy?

Zalaba_Ferenc
2005. december 02. 01:11:58

Kategória: Szólj hozzá!

harry potter and the goblet of fire (2005). elnézést, bocsánat, de a könyvet nem olvastam. nem jövök itt azzal, hogy már kinőttem a mesékből, mert egyszerűen savanyú az az ember, aki ilyet állít, vagy egyszerűen csak hazudik. az első két kötetet legyűrtem, és megbizonyosodtam arról, hogy rowlingnak ugyan vannak jó ötletei, melyeket ügyesen csavargat, de fogalma sincs arról, hogy kell irodalmi szinten írni, azt pedig még nyílvánvalóbb, hogy halvány lila gőze sincs arról a világról, amit megteremtett. el tudod te képzelni a harry potter mitológia hétköznapjait? na ugye. az első két rész "megelevenedett képesköny" adaptációját követő harmadik film már-már életre keltette ezt a görcsös világok, ám jött a negyedik epizód, és mindent lerombolt.

amit a vásznon láttam, az maga volt a káosz. filmszeletkék, különböző zsánerdarabkák egymás hegyén-hátán: itt egy kis horror, ott meg egy kis szappanopera, dobjunk rá egy-két idétlen börleszk-jelenetet, no meg egy kis akciót, s máris kész a mestermű, amely túlnő minden műfaji korláton? francokat. egy nagy tálnyi töltelék-jelenetekkel túlvizezett lecsó, ez kérem a negyedik év roxfortban. azonban nem csak a film szerkezetét jellemzi tanácstalanság: harry potter, az okos detektív ezúttal sodródik az eseményekkel, vagy ami még rosszabb: madzagon rángatják. ki szeretne vele azonosulni? barátai még haloványabbak: hermione visszafejlődött hisztis gruppivá, ron, ó, a drága ron pedig egyszerűen megsértődik egy baromságon, és a fél filmet átpuffaszkodj: kijárna már neki egy kiadós verés.

van sztori is: meg kell szerezni a tűz serlegét, ezért három baromi nehéz próbát kell kiállni. na most, először harry repked egy sort és a sárkány lefeleji a hidat, aztán harry benyög valami varázsigét és a vizes mutatvány megoldódik. and so. azt piszmogták a népek, hogy egy nagyon fontos szereplő elhalálozik a film végén, feltöltöttem hát a könnyzacskóim... nos, annak a bizonyos illetőnek volt vagy 5 mondata az egész filmben, és maga a gyászszertartás tovább tartott, mint a karakter teljes jelenése. tragikus. még szerencse, hogy ralph fiennes menti a menthetőt. v********* rules!

ami pedig a szexet illeti... ejnye, emberek! nem szép dolog ám telerakni kétértelmű metaforákkal ("menj fürödni és vidd a tojásodat is.." "long time, no see", stb.) egy gyermeteg mesét - mégha az idősebbik néző ezeken jókat vidulhat -, ugyanakkor a szerencsétlen pubertás kölköket egy ártatlan csók örömétől is megfosztani.

Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr314533923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása