aeon flux

ready for the action now, danger boy?

kritika: into the wild (2007) Zalaba_Ferenc
2008. augusztus 11. 22:03:09

Kategória: 5 komment

24 karátos amerikai giccs. tarisznyafilmnek nem elég absztrakt, kommerciális mozinak túl szélsőséges, de van olyan direkt, hogy jó sokan magukénak érezzék. a vaskosan sulykolt üzenetek (ha el akarsz érni valamit, akkor nyújtsd ki a karod! állj a saját lábadra, de ne vágj el minden gyökeret! stb.) mellett néha-néha enged gondolkodni, s nem tagadom, volt úgy, hogy engem is elkapott a "de jó lenne, ha" érzés, ami nem utolsósorban a bedolgozóknak: az operatőrnek, eddie vedder dalainak és a kétségkívül tehetséges szereposztásnak köszönhető, no meg amerikának, amely újra meg újra képes lenyűgözni szépségével. sean penn mindenféle jegyet, de különösebb eredetiséget nélkülöző rendezésén viszont érezhető az izzadságszag: ő most jól oda akart pirítani, mint mel gibson vagy clint eastwood, de filmje inkább nagyzoló, semmint nagyformátumú. azért örülök, hogy nem ment rá a házassága.

Címkék

kritika oscar drama roadmovie kritika szokatrany 6csillagos

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr434535745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

p 2008.08.11. 22:32:33

Nem egy korszakalkotó film, de azért egy 10/6-nál több rejtőzik benne. Spoiler A végén az eredeti fotó és a felirat azért ütött egy keveset...

Süti 2008.08.11. 23:11:21

hehe :) megint nem értünk egyet :)

Jack Skellington 2008.08.12. 11:37:24

Ezeket a hibákat már többek felróták a filmnek. Én valahogy nem így érzem. Lehet, hogy a saját élethelyzetem az oka és az átlagosnál nagyobb hajlamom a szentimentalizmusra, de én nagyon szerettem a filmet. Pont erre vágyom. A mókuskerék elhagyására. Talán nem így, nem ennyire elvágva a társadalmi köldökzsinórt, de a mai Budapest látványa elkeserít. Legszívesebben csukott szemmel járnék. Ciki kis pici ország vagyunk, távolságok nélkül a legzsúfoltabb kontinens közepén. Engem ez kezd nyomasztani. Sose lesz bátorságom kilépni a rendszerből, de jó tudni, hogy van, aki megtette. Mindig megnyugtat a film megtekintése.

Ismeretlen_76970 2008.08.12. 12:44:59

Ez tipikusan az a film, amit vagy lenullázol az egyértelmű giccs jelenléte miatt, vagy beleszeretsz, és akkor repülnek a szentimentális jelzők. Ezért nem értem a 6/10-et, ez most kivételesen az a helyzet, amikor mindkét véglet érthető és védhető, de azért szólok, hogy "ideát", a mamutfenyők árnyékában azért jobb :PPP

Ismeretlen_1068 2008.08.12. 13:06:27

fura ebben a közegben az elszakadásról diskurálni; elemezzük inkább a mátrix-filmeket. :)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása