aeon flux

ready for the action now, danger boy?

kritika: pánik (2008) Zalaba_Ferenc
2008. április 08. 06:24:37

Kategória: 2 komment

minden szökőévre jut egy normális magyar közönségfilm: 2008 valóban szökőév, de hogy a pánik mennyire normális, hááát...

vannak kiemelkedő érdemei, annyi szent. a kvázi főszereplőnőt alakító, nálunk eleddig főleg színházban mozgó gubík ági példának okáért remekel a vásznon, és még a megjelenése is különleges, ugyanakkor bánsági ildikóhoz képest még kutyafüle, de hát neki a szeme alatti szarkalábában ott van a magyar színészörökség. le is nyúlja a film legjobb poénjait, és tényleg akad egy-két igazán szellemes megmozdulás. ami pedig a legmeglepőbb, hogy a köznép által szeretett/utált till attila rendezőként egészen megbízható, már-már kreatív dolgokat művel.

forgatókönyvíróként viszont már nem olyan ügyes. filmje szerint a világ tele van pánikbetegekkel, s úgy tűnik, az a legjobb gyógymód, ha az egyik páciens kúrálgatja a másikat. vagy nem. inkább utazzanak külföldre, menjenek innen. passz. kapuzárás, kapunyitás, coming out és closing in: van itt minden, csupán valódi tartalom nincs. ó, persze, a film szórakoztató, könnyed valami akar lenni, csak néha erőteljesen drámai hangot üt meg, s ha már így kibabrál a nézővel, akkor ő igenis súlyt vár a komolyságtól. de nem nagyon kap. a megrendítő fordulatok (vajh képes lesz-e kimenni azon az ajtón, hogy visszatérjen a valóságba? vajh a nyomozó bevallja-e a rendőrfőnöknek, hogy meleg?) leginkább egy kiszámítható - és mégis megvigyorogtató - poénra vannak kihelyezve: olyanra, amitől egy pillanatra feleded a balkánt, de még nem érzed magad amerikában. és európában sem.

Címkék

kritika magyarfilm 5csillagos

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr684535307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rolo · www.oriasi.freeblog.hu 2008.04.09. 23:47:26

Nagyjából egyetértünk.Fasza, hogy szaros filplakátokra van n számú komment,az ungarise filmgyártásra meg zéró.Mindegy, a mozi jobb mint bármelyik Herendi "közönségmozis" Gábor förmedvény!

Ismeretlen_1068 2008.04.10. 06:17:07

jó, hát a magyarfilm mítoszának taglalásában eme blog nem túl erős, szóval úgy általában a törzsközönség sem erre éhes. de azért kell.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása