aeon flux

ready for the action now, danger boy?

kritika: superbad - avagy miért ciki a szex? [superbad] (2007) Zalaba_Ferenc
2007. augusztus 30. 20:30:56

Kategória: film 6 komment

ezt a csávót szeretném még sok filmben látni, s akár itt le is zárhatnám ezt a kritikát, hisz más emlékezetes dolog nem történt a superbad két órája során.

azért valamit nem értek: a nézők és kritikusok imádják, még az imdb toplistájára is felkerült, habár ezen a nyáron nem nagyon volt olyan film, amivel ez ne történt volna meg; szóval kérdem én: az elmúlt 25 évben senki sem volt moziban? negyed évszázaddal ezelőtt a porky's feltalálta a disznóvígjátékot (vagyis inkább amerikanizálta a forró rágógumi-sorozatot), s azóta évente születnek olyan komédiák, melyekben fiatal srácok bebasznak és dugni akarnak. a superbad egy a sok közül, csupán annyi különbséggel, hogy ezt az a judd apatow és az a seth rogen istápolta, akik a the 40 year old virgin után idén ismét nagyot robantottak a knocked uppal. ez lenne a triumvirátus csúcsa?

nehezen hiszem. a knocked up-ra ugyan még várni kell, arról nem nyilatkozhatok, de a 40yov egyértelműen azért működött, mert volt szíve és esze, meg persze falrengető poénjai, s ott volt neki steve carell. a superbadnek van egy cérnavékony forgatókönyve, amit seth rogen és evan goldberg még a középiskolában dobott össze saját sztorik, filmélmények, no meg fantáziálgatások alapján. a főszerepben superloser srácok, akik szeretnének becsajozni, mielőtt leérettségiznek. hmm. a dagi zsidó srác tisztára úgy nézett ki, mint jason biggs, csak rosszabbul táncolt.

seth rogen azt nyilatkozta, a sztori eredetileg sokkal egyszerűbb volt: a moziba került változatban vannak jellemek és érezelmek. aham, akadnak. sebtapasszal odabiggyesztett bölcsességek, a lehető leglehetetlenebb helyzetek és az ezekben megszólaló lelkiismeret, amely csak annyit ér, hogy még nagyobbra nőjön a szakadék köztem és a srácok között.

nem mintha olyan könnyű lenne velük kapcsolatot teremteni: másról sem pofáznak, csak a dugásról, fáradhatatlanul és fárasztóan, mindig, mindenhol és olyan műszlenggel, melyet még heltai olga fordítása sem tud jobban kinyírni. megfájdult tőlük a fejem.

még jó, hogy ott volt velük (egy darabig) ez a srác, aki úgy is tudott vicces lenni, hogy voltak olyan mondatai, melyekben nem szerepelt a fuck szó. bár vállukon hordozza őket a világ, én azt javaslom az apatow-brancsnak, hogy jól vigyázzanak, mert ha aprópénzre váltják a tehetségüket, hamar ott találják magukat, ahonnan sok-sok éven át próbáltak kitörni: azon emberek között, akiknek a producerek nemet mondanak. (trailer)

Címkék

kritika sony comedy hollywood judd apatow seth rogen intercom columbia michael cera greg mottola bill hader jonah hill christopher mintz plasse 6csillagos

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr124534684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_13025 2007.08.30. 20:57:15

akkor már belinkelhettél volna h itthon is imádják :D

Ismeretlen_1068 2007.08.30. 22:06:44

sztem sejtik. :)

Ismeretlen_13025 2007.08.31. 00:47:43

de akkor is, szinte minden "fontosabb" filmnél berakod a linked, mégis.

Ismeretlen_1068 2007.08.31. 07:15:44

jó, hát ez már fordítva is előfordult, s senki sem akadályozza meg, hogy újrázz. (max. kicsit átírom a hozzászólásod, mert a link miatt szétesik az oldal. :)

Ismeretlen_1068 2007.08.31. 09:02:37

aludtam, felkeltem, eszembe jutott néhány poén ("úgy nézel ki, mint pinokkió"), vihogtam egy sort, aztán adtam rá még egy csillagot.

rolo tomasi · www.oriasi.blog.hu 2007.08.31. 13:09:23

Az említett vígjátékok mindenképp iránymutatóak az Evan Almighty és hasonszőrű fantáziátlan fostalicska vicceskedő darabokkal szemben.Abszolút egyetértek,hogy Apatow is belecsúszhat a pina-fasz humor mocsarába,bár a Knocked Up kifejezetten szellemes eresztés.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása