aeon flux

ready for the action now, danger boy?

usa box office: esélytelenek Takács Máté
2019. május 05. 17:40:00

Kategória: boxoffice Szólj hozzá!

A Bosszúállók: Végjáték történelmi menetelése közepette alig juthatnak szóhoz az újabb filmek. A Csekély esély forgalma elenyésző egy valamirevaló nyári szezonbeli vígjátéktól, de az Undipofik is ugyanezt tapasztalta a családoktól. A relatív nyertes így hát a The Intruder című szokványos Screen Gems-thriller lett.

longshot.jpg

> új filmek
A Screen Gems nevét meghazudtolóan igen hitvány produktumokkal szórja tele a vásznat már hagyományosan, jobbára fekete szereplőket dobva idegörlő vagy csak idegekre menő szituációkba - közönségük pedig általában tejel is. Most Meagan Good és Michael Ealy tapasztalja meg ezeket a kellemetlenségeket, midőn a The Intruder főszerepében házat vesznek, ám az eddigi tulaj, a Dennis Quaid, nem nagyon akar elhúzni a bánatba. A 8 milliót kóstáló thriller a pénteket és a hétvégét is nyerte a premierek között, 11 milliós nyitánya pedig, ha kevesebb is, mint amit a hasonszőrű filmek termelni szoktak első három napjukon, kétségtelenül jó befektetést sugallnak. A 30 milliót viszont alighanem nem éri el.

Seth Rogen karrierjében volt egy pillanat, mikor úgy tűnhetett, neve majd meghatározza a vígjátékok arculatát és eredményeit a kasszáknál - előbbi leginkább annyit jelentett végül, hogy füveznek a szereplők, akkor is, ha idegen karakterüktől, utóbbi pedig nemigen valósult meg. A Felkoppintvának már tizekét éve, a Rossz szomszédság óta is eltelt öt év, s ezek sokkalta erősebb alapsztorival bírtak, mint a mostani Csekély esély (Long Shot - elsőre elgépeltem az második szó magánhangzóját -; hazai bemutató: június 20.). Ebben az a pláne, hogy a Charlize Theron-i ligában kétségtelenül előnytelen ábrázatúnak tekinthető Rogen hozzáédesgeti magát a nőhöz, mégha ez nem is tűnik túl valószínűnek. Ha ezt már Katharine Heiglnél elhitték a nézők, túl érdekes fejleményeket nem tartalmazhatott számukra a Fifti-fifti rendezőjének filmje, de a kritikák szerint kár ilyen elhamarkodottan ítélni, mert egész jó sült ki belőle. Ezt talán még a közönség is felismeri, most azonban csupán 10 milliót voltak hajlandóak kicsengetni a több mint 3200 moziban futó filmre. A Lionsgate számára jó lehetőség volt ez, hogy a monstrum mellett szerény, de hatásos pénztermelőt állítson pályára - nem jött össze. 40 millióba került a film, ezt elérni long shotnak tűnik.

Az Uglydolls nevű plüssjátékok jól szemléltetik, mily egyszerű is nulla kreativitással tetemes összegeket belapátolni - a színes, ronda figurák ráadásul most mozifilmben támadják le a gyerekeket. Persze, a szülők azért nem hagyták túlzottan a dolgot, hiszen az erősen reklámozott, 3600 moziban nyomott animációs musical csupán 8,5 millió dollárral képviseli magát a listán, s így még a dobogóra sem került fel. Az elrettentő előzetessel megvert produkció 45 millió dollárból készült, tehát még e filmes inkarnációba is csak a minimálisat fektették bele - ennyit kietlen környezetben még kitermelhetne, de a jövő héten már újabb brand készül maga alá temetni a családokat, szóval nem sok jel utal arra, hogy az Undipofik (Uglydolls; hazai bemutató: május 16.) 30 millió dollár fölé jut.

Alig több mint 600 moziban mutatták be az El Chicano című bűnügyi filmet, amely egyben az első latino szuperhősfilmnek minősül. A hős neve a cím maga, és természetesen egy mexikói kartell a legyőzendő gonosz. A 7-8 millióból készült film producere Joe Carnahan, nézői pedig szintén név szerint felsorolhatók lennének, mert nincsenek sokan: 700 ezer dollár folyt be, vagyis alig ezer minden moziból, átlagosan. A Briarcliff Entertainment e szerény összeggel is majdnem megcsípett egy helyet a top 10-ben.

> korábbi filmek
A Bosszúállók: Végjáték 357 millió dolláros nyitányával új szintre léptette az amerikai box office-t, s ezt a tettét kinyújtotta a második hétvégére is. Hiába tudott szédítő magasságból visszaesni, a felhajtás oly mértékű a film körül, hogy nem hagyta a józan ész diktálta 60% feletti mínusz megszületését - bár csak kevésen múlott. 145 millió dollárral (-59%) a második hétvégi rekordról lecsúszott ugyan, de összbevételével 80 milliót ver rá az öröklistán jelenleg #1 filmre, a Star Wars: Az ébredő Erőre két hétvégényi futamot szemlélve. A nyári szezon viszont keményebb talaj, mint az év eleje, így a további kitartás már kérdéses, de még nem lehet kizárni, hogy összejön a trónfosztás az amerikai piacon. Mindeközben az Avatar már biztosan fogalmazhatja leköszönőbeszédét, hiszen globálisan túl van a kétmilliárdon a film; annyit hozott 12 nap alatt, mint a Végtelen háború teljes pályafutása során - és a második legsikeresebb film már most. A konkrét összeg ugyanis 2,188 milliárd dollár, vagyis hajszállal megelőzi a Titanicot (2,187Mrd).

> végszó & ami jön
A május, vagyis a fő szezon kezdete idén is rendhagyóan alakult, az új filmek érdektelenségbe merültek - ellenben az április végi bajnok a második víkendjén is jeleskedett. A top 12-re több mint 190 millió dollár folyt be; messze több, mint egy éve. A Végjáték harmadik hétvégi elsőség elé néz, miközben a Pokémon: Pikachu, a detektív igyekszik 50 millió dollár fölött debütálni. Harmadik helyre a Csaló csajok című vígjáték pályázik.

> a top 10 (hivatalos becsült adatok)

# film hétvégi
bevétel
összbevétel büdzsé
1  Bosszúállók: Végjáték $145.8m $619.7m $356m
2  The Intruder $11.0m $11.0m $8m
3  Csekély esély $10.0m $10.0m $40m
4  Undipofik $8.5m $8.5m $45m
5  Marvel Kapitány $4.3m $420.8m $152m
6  Breakthrough $3.9m $33.2m $14m
7  A gyászoló asszony átka $3.5m $48.1m $9m
8  Shazam! $2.5m $135.2m $100m
9  Little $1.5m $38.6m $20m
10  Dumbó $1.4m $109.7m $170m

 

Címkék

sony thriller box office comedy animation charlize theron seth rogen dennis quaid uglydolls lionsgate briarcliff stx crime movie children movie long shot avengers endgame the intruder screen gems el chicano

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr2914809176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása