aeon flux

ready for the action now, danger boy?

usa box office: franchise születik Takács Máté
2018. október 07. 17:12:00

Kategória: boxoffice Szólj hozzá!

Október visszahozta a nyarat a mozikba: a Venom elsöpörte az elvárásokat, miközben a Csillag születik megfelelt nekik, noha nem voltak alacsonyak.

venom.jpg

> új filmek
Nem kell több szuperhős a nézőknek, jobban mondva: másfajta szuperhősöket áhítanak. Ezt Deadpool ugyebár nagyban nyomatékosította, és most megint az alternatív figurákon a világ szeme. Pókember egyik közismert ellenfele a Venom (hazai bemutató: már a mozikban) élén 80 millió dollárt kasszírozott, ami az októberi rekord beállítása mellett vastagon túltesz a várakozásokon és például A Hangya és a Darázs mellett is elhúz. A nyári szezonon kívül az eddigi legszélesebb körben (4250 mozi) indult filmként a Sony 100 milliós produktuma előnyt kovácsolt abból, hogy nem egy univerzum, vagyis inkább nem egy filmfolyam része. Egymagában kívánt szórakoztatni, egy kicsit horrorisztikusan és nagyon Tom Hardyval, aki iránt a közönség szimpátiája nőttön nő. Az se baj, hogy a kritika csúnyán helybenhagyta a filmet és a nyilatkozó nézőknél sem aratott osztatlan sikert éppenséggel, hiszen a Suicide Squad - Öngyilkos osztaghoz hasonlóan túl jónak tűnik ahhoz előzetesen az alapból fogékony emberek számára, hogy csak emiatt passzolják. A film végső jelenete tehát határozottan érvényt szerzett magának, így hát a Venom, elárulva sikere egyik kulcsát, franchise-zá terebélyesedhet, miután bezsákolt 200 millió dollárt csak hazájában, és várhatóan több mint félmilliárdot világszinten (205 milliónál tart már most). Azért azt illendő megemlíteni, hogy persze ez is Marvel-produktum. A külső hatások is meglesznek: még több figura léphet elő az árnyékból...

Tud valamit ez a történet: a Csillag születik (A Star Is Born; hazai bemutató: már a mozikban) immáron negyedik inkarnációja ugyanannak, és ezúttal is éppen olyan sikeres vállalkozás, mint a '70-es években, amikor Barbra és Kris 80 millió dollárt énekelt-ríkatott össze az amerikai kasszáknál. Vagyis dehogy éppen olyan sikeres: módfelett nagyobb jelentőséget szerezhet Bradley Cooper rendezői bemutatkozása, hiszen a kritikusok úgy keblükre ölelték, mint egyik korábbi verziót sem, és a nézői érdeklődés ill. értékelés is magasra tör. 41 millió dollárral nyitott a Warner nevezése, ami egy 36 milliós projekttől igencsak derék - és egy éneklős-szerelmes történet közkedvelt főszereplőkkel viheti bármeddig; 130 millió dollár alatt nemigen lesz vége a dalnak. A Golden Globe-on pedig még azokban a kategóriákban is nyerni fog, melyekben nem is jelölik.

> végszó & ami jön
A rekordok nem állnak meg a Venom nyitányánál: ez volt az eddigi legforgalmasabb októberi hétvége, amit valaha mérhettek a mozik; a premierek több pénzt termeltek, mint a múlt hétvége komplett mezőnye. Az élen talán ott is ragadnak, de Az első ember és a Libabőr 2: Hullajó Halloween elég sok mozit rohan le ahhoz, hogy az esélyét azért megkapja. Harmadikként a Húzós éjszaka az El Royale-ban csatlakozik, legfeljebb az ötödik helyen.

> a top 10 (hivatalos becsült adatok)

# film hétvégi
bevétel
összbevétel büdzsé
1  Venom $80.0m $80.0m $100m
2  Csillag születik $41.3m $42.6m $36m
3  Apróláb $14.9m $42.8m $80m
4  Esti iskola $12.3m $46.8m $29m
5  A végzet órája $7.3m $55.1m $42m
6  Egy kis szívesség $3.4m $49.0m $20m
7  Az apáca $2.6m $113.4m $22m
8  Horror Park $2.1m $8.9m $5.5m
9  Crazy Rich Asians $2.1m $169.1m $30m
10  Predator - A Ragadozó $0.9m $50.0m $88m

Címkék

sony box office marvel warner lady gaga drama venom bradley cooper tom hardy a star is born

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr2914287281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása