aeon flux

ready for the action now, danger boy?

usa box office: rich asians Takács Máté
2018. augusztus 19. 17:07:00

Kategória: boxoffice Szólj hozzá!

A Crazy Rich Asians című romantikus vígjáték váltotta az élen Az őscápát, de a Warner maradt a kormánynál. Eközben a 22 mérfölddel Mark Wahlberg nagy távolságra maradt a sikertől, és az Alfa irányába se közelítettek elegen.

crazy_rich.jpg

> új filmek
Az 1993-as Mennyei örömök klubja óta az első stúdiófilm csupa ázsiai szereplővel - így hangzik a szívesen hangoztatott marketingmondata a Crazy Rich Asiansnek, és tény, hogy a bestseller filmadaptációja komoly hiányt pótol most több mint 3300 moziban. Nem akkorát, mint a Fekete Párduc fél éve, és kulturális forradalom sem születik nyomában, pláne nem új Oscar-kategória, de annyi biztos, hogy a 30 milliós vállalkozás roppant kifizetődő. A remek kritikákkal felvértezve elrajtolt film 25,2 milliós első hétvégét jegyez, szerda óta pedig már 34 millió dollárt hajtott fel. Mindez szólhat csak simán a regény népszerűségének, semmint az ázsiai közösség jelzésének, de így is, úgy is kulturális... lábjegyzet lesz belőle idén - kiváltképp, ha kitart 100 millióig. A Crazy Rich Asians persze megkapta a maga támadásait, lévén a főszereplők nem echte ázsiaiak, hanem ázsiai-amerikaiak / ázsiai-britek, de a nézők aligha reklamálnak, hanem inkább a remek értékeléseket ('A' CinemaScore) osztogatják rá.

Peter Berg és Mark Wahlberg A túlélővel igencsak magasra helyezte a lécet a kasszáknál, s bizony onnan csak lefelé vezetett az út. A Mélytengeri pokol még nem ment volna rosszul, ha nem került volna egy vagyonba, viszont a tavaly év eleji A hazafiak napjára már túl kevesen voltak kíváncsiak. Ez mondható el a 22 mérföldről (Mile 22; hazai bemutató: október 25.) is, ami akár egy új sorozat kezdete is lehetett volna. 13,6 milliós nyitánya azonban nem igazolja a folytatást, se a 3500 mozit, amiben látható - és félő, hogy 35 milliós, visszafogott költségvetése is zavarba hozza még. Az STX forgalmazta akciófilm ennek tetejébe rettentő kritikákat és lesajnáló nézői megnyilvánulásokat is begyűjtött, így hát teljes a kudarc.

A sok tologatás után a Sony már szinte le is mondott az Alfa (Alpha; hazai bemutató: augusztus 23.) című jégkorszaki kalandfilmről, melyben az (ős)ember és a (farkas)kutya barátságának kezdetére derül fény. Az augusztus vége nem éppen ideális terep egy 50-80 millió dollár közötti összeget felemésztő filmnek, és ehhez a sok rossz előjelhez alkalmazkodtak a prognózisok is. A tényleg csak pár millióra méltató előrejelzésekre azért sikerült alaposan ráverni: 10,5 millió dollárt vadászott le az Alfa, amihez legalább pozitív kritikák is társulnak, így van rá esély, hogy a következő pár hétben még tisztességesen gyűjtögessen - és akár 40 millió dollárig is elvetődjön. Máris több, mint amire az előzetesen két és félszeres összegű előnnyel jegyzett 22 mérföld képes lesz.

> végszó & ami jön
Ha azt vesszük, hogy június elején alacsonyabb volt a forgalom, mint most, akkor határozottan jól fest az állás, plusz tavaly ilyenkor is módfelett kevesebb pénz foly be. A kevesebb pénz folyása hétvégi szinten viszont idén folytatódni fog, ahogy közeleg a hó vége, most éppen Melissa McCarthyval és a Haláli bábjátékkal, ami az év nagy blamájának néz ki. Jön még mellé a robotkutyás családi mozi, az A.X.L. is.

> a top 10 (hivatalos becsült adatok)

# film hétvégi
bevétel
összbevétel büdzsé
1  Crazy Rich Asians $25.2m $34.0m $30m
2  Meg - Az őscápa $21.2m $83.8m $150m
3  22 mérföld $13.6m $13.6m $35m
4  Mission: Impossible: Utóhatás $10.5m $180.7m $178m
4  Alfa $10.5m $10.5m $60m
6  Barátom, Róbert Gida $8.9m $66.9m $70m
7  Csuklyások - BlacKkKlansman $7.0m $23.0m $15m
8  Slender Man - Az ismeretlen rém $5.0m $20.7m $10m
9  Hotel Transylvania 3: Szörnyen rémes vakáció $3.7m $153.9m $80m
10  Mamma Mia! Sose hagyjuk abba $3.4m $111.2m $75m

 

Címkék

alpha sony box office comedy warner action mark wahlberg peter berg adventure romance adaptation stx crazy rich asians mile 22

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr2914190065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása