aeon flux

ready for the action now, danger boy?

usa box office: ready number one Takács Máté
2018. április 02. 10:35:00

Kategória: boxoffice 2 komment

A Ready Player One a kevés márciusi bemutató közé farolt be, amik képesek voltak érdemi eredményt produkálni, és egyébként Spielberg legjobb nyitányát szállította a negyedik Indiana Jones óta. Arányaiban viszont jobban járt Tyler Perry thrillere, az Acrimony a második helyen.

clipboard02.png

> új filmek
A '80-as évek iránti felélénkült érdeklődés egyrészt annak is köszönhető, hogy az akkortájt fiatalságuk teljében szórakozók mostanra váltak elképzeléseiket megvalósítani tudó alkotókká, legyen szó szerzőről vagy filmesről. És persze ott van Spielberg, aki már akkor is elképzeléseit valósította meg oly módon, hogy valahol magától értetődőnek, valahol pedig igen biztonságos választásnak értékelhető a Ready Player One (hazai bemutató: már a mozikban) rendezésére. A Warner Bros. számára a 2001-es A.I. Mesterséges értelem óta először rendező direktor kezei alá persze megvariált világot tettek, már ami a popkulturális, filmes-videojátékos-miegymásos utalásokat illeti, hiszen a mai moziba járó fiatalságot a könyvben hivatkozott Matthew Broderick filmjei kevéssé érték utol, például. Tehát a sci-fi kalandfilm a könyv és a trailerekben leginkább zenékkel kihangsúlyozott '80-as évek kedvelőit eleve csatasorba állítva kiegészült az egyre jobban dívó virtualitásra, és simán a látványos mozikra fogény ifjúsággal, s így pottyant a toplista élére 41,2 millió dollárral. Ez Spielberg számára a legmagasabb nyitány A kristálykoponya királysága 2008-as bemutatkozása óta, s a várakozásokkal egybecseng, a csütörtöki premierrel ráadásul már 53,2 milliót mutat az egyenleg. Kétségtelen, hogy a virtuális színtér prominens jelenléte elidegenítő hatással is tud lenni, így hát lényegesen nagyobb összeget még a legjobb körülmények között sem várhattunk. A költségvetés persze árnyalja a megítélést, elvégre 175 milliós árcédulát ilyen mélyről nehéz megfejelni, pláne, ha csak simán okés, és nem kiemelkedő a visszajelzések nagy átlaga. A Ready Player One ettől függetlenül a ritka esetek közé tartozik, amikor egy népszerű ifjúsági könyv adaptációja jó számokat produkál a kasszáknál - s ha már jó számok, hát a film további 128 millió dollárt bankolt a világban, ennek felét Kínában, mindezzel a Tomb Raider és a Tűzgyűrű: Lázadás után újabb bizonyítékkal szolgálva arra, hogy Amerikán túl minden megy, aminek van már valamilyen előélete. A Bosszúállók: Végtelen háború érkeztéig 125 millió dollárt alighanem ősszegyűjt a Ready Player One.

Tyler Perry Madeát csak rövid időre pihenteti, hiszen idén is lesz nemulass, de addig is összedobott egy erotikus thrillert, amiben Taraji P. Henson gőzöl be, márpedig neki már nagy gyakorlata van az ilyesfajta filmekben. Az Acrimonyt szokás szerint a Lionsgate mutatta be alig több mint 2000 moziban, és mivel Perry brandje erős és ez a műfaj rezonál a fekete közönséggel, a film várakozáson felüli számokat hozott: 17,1 millió dollárral lett második. Erős mozinkénti átlagos bevételt jelent ez, plusz a 20 milliós büdzsé erős közelségét. 40-45 millió dollár, vagyis annak profitrésze adódik majd még több Madea-film legyártására.

A God's Not Dead az utóbbi évek keresztényfilmes hullámának nagy korbácsolója volt, hiszen több mint 60 millió dollárt kasszírozott 2014 tavaszán. Két évvel rá a folytatás már csak harmadát produkálta ennek, de a Pure Flix forgalmazó nem adta fel, hiszen másoknak kijutott még a sikerből. A God's Not Dead: A Light in Darkness viszont már tényleg alig érdekelt valakit, pláne, hogy az I Can Only Imagine, bár nem ilyen direkt módon foglalkozik a témával, láthatóan elvonja a közönségét. 2,6 millió dollárral ez a trilógiává duzzasztó darab a top 10-be sem verekedte be magát, így hát alighanem negyedik résszel már nem kell számolni. Legfeljebb a tévében.

> korábbi filmek
650 millió dollár felett jár a Fekete Párduc, vagyis hamar esedékes a Jurassic World leszorítása az öröklista negyedik helyéről, aztán pedig a Titanicot is célba veszi dobogós helyezésért.

A vártnál jobb bemutatkozást követően alaposan visszaesett a Tűzgyűrű: Lázadás jegyeladása. A Universal sci-fi akciófilmje (a Ready Player One által is fenyegetve) 67%-kal alacsonyabb bevételt jegyez most, mint egy hete, és eddig 45,7 millióját 60 millióra már nem fogja tudni feltornászni.

> végszó & ami jön
2011-ben volt ennél gyengébb forgalmú az év 13. hétvégéje, idén pedig csak kettő volt gyatrább, szóval a Ready Player One még több kakaóval sem mentett volna sokat a helyzeten. A következő forduló sem fog sokat javítani a krízisen, amikor is a Szűzőrség és a Hang nélkül ácsingózik kitüntetett figyelemért, már elég jó kritikákkal felvértezve. A hosszú távú sikerben azért mindkettő bízhat, miközben a Chappaquiddick és a The Miracle Season című drámák pármillióval rabolhatják a vásznakat az érdemesebb néznivalók elől.

> a top 10 (hivatalos becsült adatok)

# film hétvégi
bevétel
összbevétel büdzsé
1  Ready Player One $41.2m $53.2m $175m
2  Acrimony $17.1m $17.1m $20m
3  Fekete Párduc $11.3m $650.7m $200m
4  I Can Only Imagine $10.8m $55.6m $7m
5  Tűzgyűrű: Lázadás $9.2m $45.7m $150m
6  Sherlock Gnomes $7.0m $22.8m $59m
7  Kszi, Simon $4.8m $32.1m $17m
8  Tomb Raider $4.7m $50.5m $94m
9  Időcsavar $4.7m $83.3m $100m
10  Paul, Apostle of Christ $3.5m $11.5m $5m

 

Címkék

thriller box office sci fi warner spielberg sequel taraji p henson adaptation lionsgate tyler perry religious ready player one acrimony pure flix gods not dead

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr4813799802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csaba Turbucz 2018.04.02. 16:39:42

Nagyon jó.Remélem elmegy 150- ig,hátha.Kinában 200 millióra is jó lehet.500 millió World Wide már nem olyan csúnya.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása