aeon flux

ready for the action now, danger boy?

ezen a hétvégén, korábban... (2018/8.) Takács Máté
2018. február 24. 15:55:00

Kategória: boxoffice Szólj hozzá!

Az Éjszakai játék egyszerre indul az amerikai és a magyar mozikban, és hosszú távot illetően jól kilátásai nyílhatnak, mindazonáltal ott a Fekete Párduc, itt a Valami Amerika 3. folytatja menetelését az első helyen. Mely filmek állomásoztak az élen 5, 10, 15, 20 évvel ezelőtt?

usa_2018_08.pngAz amerikai listavezető 5, 10, 15 és 20 évvel ezelőtt.

5 éve...
odaát
A Die Hard - Drágább, mint az életed mélyrepülésével a Személyiségtolvaj visszafoglalhatta a #1 pozíciót, így Jason Bateman legalább öt éve a topon volt, ha most nem is jön össze neki. A vígjáték már közel járt a százmillióhoz ekkor, és egy nagyobb szám volt, mint bármi, amit a premierek produkálni tudtak. Második helyen lépett be a Csapda ($13.2M/$42.9M), ami mostanság, mikor Dwayne Johnson ilyen ellenállhatatlan nagy sztár, talán jobban menne.

errefelé
A Személyiségtolvaj csak ekkor futott be, de itthon nem bírt a Die Hard - Drágább, mint az életeddel, ami zuhant rendesen, de csaknem 30.000 nézővel változatlanul magasan vezette a mezőnyt. A McCarthy/Bateman-páros a második helyen kezdett erős közepes számokkal, s a végeredmény is olyasforma lett (50.000), ami így öt évvel később könnyen duplázható lett volna.

10 éve...
odaát
Sztárparádéval és pofás előzetessel támogatva ugrott az élre egy igen álmosító hétvégén a Nyolc tanú ($22.9M/$72.3M), és a thriller iránt egészen diszkrét mértékben apadt csak az érdeklődés. 40 milliós költségvetés mellett világszerte 150 millió felett zárt.

errefelé
9 1/2 randit kétszer annyian nézték második víkendjén, mint a második helyezettet; a hazai filmsiker már a 100.000 néző kapujában járt ekkorra. Az a bizonyos második helyezett a Sweeney Todd, a Fleet Street démoni borbélya volt, ami nem az a szokványos közönségbarát darab (gyilkolós musical), de Johnny Depp igencsak menő név volt akkortájt, szóval 50.000 látogatóra jó volt Tim Burton filmje. George Clooney viszont komolykodós filmjei egyik legsikertelenebbjét jegyezte mifelénk a Michael Claytonnal, hiszen csak 21.000-en ültek be rá.

15 éve...
Nem tréfált második hétvégi változási arányaival a Daredevil - A Fenegyerek, de 18.1 millió dollárral megint első tudott lenni. Szorosan a nyomában a Sulihuligánok ($17.5M/$75.6M) debütált, amit nagyon csípett az amerikai közönség, ám a magyaroknak másfél évtizede még nem hoztak el minden vígjátékot csak úgy hipp-hopp, szemben a mai helyzettel.

errefelé
Eminem bizonyította népszerűségét a magyar porondon is, hiszen a 8 mérföld az amerikaihoz fogható nyitányt jegyzett több mint félszáz ezer eladott jeggyel. Az életrajzi ihletésű dráma kis híján 170.000 fővel fejezte be útját. 

20 éve...
odaát
A Titanic átlépte a 400 millió dollárt, és ennél nagyobb sztorit nem szolgáltatott ez a hétvége. A hozzánk csak videón befutott Érzékek borzadalma ($5.3M/$12.9M) című Marlon Wayans-vígjáték és a Palmetto ($2.9M/$5.9M) képviselte az országos premiereket, kevés sikerrel.

errefelé
Bár az Alien 4: Feltámad a halál módfelett kitartóbb volt nálunk, mint hazájában, az élen csak egy hétig állhatott. Jött ugyanis Az ördög ügyvédje, ami igen menő ifjú színészt és megbízható veteránt párosított borzongató sztorival - megért nekünk végül csaknem 210.000 mozijegyet is, és ezzel Al Pacino második legnézettebb filmjét képezi a rendszerváltást követő időkből (a Dick Tracy mögött).

hu_2018_08.pngA magyarországi listavezető 5, 10, 15 és 20 évvel ezelőtt.

Címkék

box office alien titanic johnny depp george clooney die hard tim burton eminem al pacino daredevil jason bateman palmetto dwayne johnson box office hazai 8 mile regebbi hetvege

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr7513694554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása