aeon flux

ready for the action now, danger boy?

eközben kínában... (13.) Takács Máté
2017. május 24. 21:04:00

Kategória: boxoffice Szólj hozzá!

Májusban A galaxis őrzői vol. 2. begyűjtötte a maga százmillióját Kínában, az Élet lassacskán tör utat magának, az Arthur király: A kard legendája és a Power Rangers rondán kihullott csakhamar a mezőnyből, de a legérdekesebb fejlemény, hogy a Dangal című indiai életrajzi dráma simán uralma alá hajtotta a távol-keleti országot.

kina13.png

> a közelmúlt újdonságai
Az április 21-én bemutatott Hupikék törpikék: Az elveszett falu nem keltett felbolydulást 11 millió dolláros nyitányával, mindazonáltal az ideáig összekalapozott 25 milliója kimagasló a film nemzetközi pályafutásában; egy tízessel legalább több kellett volna azonban ahhoz, hogy a film világszintű bevétele elérje a 200 milliót. Egy héttel később a rekorder Halálos iramban 8. már visszavonulót is fújt az élről, mivel a Shock Wave című helyi krimi pattant oda 24,5 millióval Andy Lau főszereplésével, de kettővel mögötte a Battle of Memories is kivette a részét a dolgokból 21,8 milliós rajttal. A sci-fi thriller főszereplője, Huang Bo egy halom nagy kasszasikerben domborított már korábban. A két film együttes bevétele éppen 100 millió dollár környékén leledzik.

Aztán az amerikai blockbuster-kalendáriumot követve bemutatkozott A galaxis őrzői vol. 2., nem egetrengető, de decens összeggel: 48,6 millióval. Laza 70%-os, amúgy nem ritka mértékű esés követte ezt, aztán pedig araszolgatás a 100 millió felé - a mai napon a 98. millióját ostromolja a Marvel mozija, ami már így is több, mint az első rész végeredménye 2014-ben (86,3 millió).

Ugyanazon a hétvégén kezdték játszani a Dangal című indiai filmet a mozik, amely Mahavir Singh Phogat amatőr birkózóról és leányairól szól, akik nem is oly régen nyertek érmeket komolyabb megmérettetéseken. Hogy lesz egy 160 perces életrajzi sportdrámából elsöprő blockbuster? Hát úgy, hogy 12,5 millió dollárral nyit, figyelemfelkeltő, de nem különös módon, majd a második hétvégén 33 millióval az élre ugrik egy halom hollywoodi terméket lenyomva, aztán még tovább növeli hétvégi bevételét a harmadik körben, mígnem már jóval 100 millió dollárnyi jüan felett jár. A Dangal két hete Kína kedvence, és már a legsikeresebb nem amerikai és nem kínai produkció az országban (a japán Your Name.-et utasítva maga mögé). A érdeklődés nem tűnik apadónak a negyedik hétvége felé közeledve sem; 122 millióval várja a továbbiakat a Dangal, ami ezzel a hathatós rásegítéssel immáron világszinten is a legsikeresebb indiai film, megosztva a szintén most pörgő Baahubali 2: The Conclusionnel, ami ugyancsak 240 millió dollár tájékán jár. Hazájában 80 millión állt meg a Dangal, Észak-Amerikában 12,4 millióig vitte.

Az amerikai és az indiai kasszasiker árnyékában a május 12-én nyitó brancs nem boldogult. Az Arthur király: A kard legendája a kínaiakat is hidegen hagyta, csak kicsivel 5 millió dollár felett fialt, s 10 millióig tán már el sem jut. Még kellemetlenebb sorsra jutott a Power Rangers, bár akkorát nem bukott amott, mint nálunk. 3,4 millióval az 5. helyen lépett be a hétvégi listán, aztán szaltózott egy 99%-osat, így a 4,2 millió dollár már végeredménynek tekinthető.

Két hónappal világpremierje után az Élet is elért Kínába. A május 19-én nyitó sci-fi közepesen mozgatta meg a népeket: 13 millió dollárral a Dangal árnyékában indított. A továbbiak még nem eldöntöttek, de 25 millió dollár látszik elérhetőnek innét - ez ahhoz már elég, hogy a globális összeg átlépje a 100 milliót, és erre a mérföldkőre égető szüksége volt az 58 milliót kóstáló, hazájában bukó filmnek.

> korábbi filmekről
A Halálos iramban 8. forgalmazásának 6. hetében is még a top 10-ben tartózkodik, és ennyi idő alatt majd' 390 millió dollárt halmozott fel, s így vetekszik a 7. résszel az első helyért a hollywoodi filmek versenyében.

> érkező reménységek
Ezen a hétvégén Kínában is bemutatják A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúját. A tíz évvel ezelőtti, harmadik rész 17 millió dollárt gyűjtött...

Címkék

life box office marvel animation sci fi bollywood power rangers biopic box office kina smurfs the lost village guardians of the galaxy vol 2 king arthur legend of the sword dangal

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr6812538279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása