aeon flux

ready for the action now, danger boy?

eközben kínában... (5.) Takács Máté
2016. december 13. 06:57:00

Kategória: boxoffice Szólj hozzá!

Az elmúlt hetekben egy sor amerikai film bontott vitorlát Kínában, változatos eredményekkel. A Mélytengeri pokol, a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei és a Szövetségesek nem ugrott ki, a Vaiana is rövidre fogta maradását, miközben a Legendás állatok és megfigyelésük határozottan menetel. A helyi produkciók közül az I Am Not Madame Bovary ért el figyelemreméltó eredményt, mostanság a Your Name című japán rajzfilm aratja a babérokat, de A fegyvertelen katona is feltűnést kell újonnan...

kinai_bo_05.jpg

> újdonságok, toplistások
A Mélytengeri pokol Észak-Amerikában és Magyarországon is csak félgőzzel termelt, és úgy tűnik, ez a jellemző rá mindenhol. A november 18-ai hétvégén Kínában 3,8 millió dollárral nyitott pár nap előny után, a második hétvégén pedig már se híre, se hamva nem volt: 10 millióval zárták el a csapot. # Ugyanazon a hétvégén saját produktum uralta a listát: az I Am Not Madame Bovary című regényadaptáció dráma és vígjáték elegye, egyik főszereplője pedig a nemzetközileg sem idegenül csengő Fan Bingbing (Vasember 3., X-Men: Az eljövendő múlt napjai). 29,4 millió dollárnak megfelelő jüant halmozott fel a premierkor, aztán jött a nagy visszaesés a premiertömegek okán, s jelen állás szerint 60 millió dollárral végzi be.

November végén a Legendás állatok és megfigyelésük volt a sláger, a fantasy 40,5 millióval állt az élre - 8,2 millió néző jóvoltából. Két hét elteltével 83 millió dollárt számlál a mutató, és innen már nincs sok hátra kapuzárásig. Kétségtelenül nagy siker a film arrafelé is. # Konkurenciaként indult a Vaiana, és az animációs film húzta a rövidebbet. A 12,3 milliós első hétvégi eredmény nem olyan rossz, ám sehol sincs a Zootropolis - Állati nagy balhéétól, ami több mint 200 milliót keresett végül az országban. 3,5 milliót termett az elmúlt hétvége, 30 millió fölé még eljuthat.

December elején a Japánban már hegyeket megmozgató (konkrétan 175 millió dollárt hajtott fel augusztus vége óta, globálisan pedig 240 millió felett jár) Your Name juthatott szóhoz, méghozzá erősebben, mint a Legendás állatok. 41,3 millió dollárral állt az élre a fantasy-dráma, amit a The Place Promised in Our Early Days és a 5 Centimeters Per Second alkotója jegyez. Jó ajánlólevél, kár hogy negyedmilliárd dollár sem nyomós érv a magyar premierhez. A Your Name Kínában nem fogja elérni a 100 milliót (tekintve, hogy 60% felett bukfencezett a második hétvégén - ám tartva elsőségét), de így is remek kört fut a maga ~80 milliójával. # A Legendás állatok és megfigyelésük második hétvégéjével küzdött a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei, és hát címhossz-versenyben szerintem döntetlennel is kiegyezhetnek. Ami a bevételt illeti, Tim Burton filmje 10 millióval állt rajthoz, egy héttel rá 16 milliónál jár, 20-nál magasabbra nem vezet az útja. # Ugyancsak ezen a hétvégén próbált szerencsét a Szövetségesek, ám Robert Zemeckis kémdrámája 3,6 milliót kódolt ki csupán első vasárnapja zárultával, második péntekjén pedig már hátra is hagyta a top 10-et.

A fegyvertelen katona szoros másodikként lépett be az elmúlt víkend folyamán. Mel Gibson filmje 14 milliót jegyzett péntek-vasárnap között, csütörtöki premierjével pedig 17 millión állomásozik. Majd elválik, mennyire lesz maradása, de mindenképpen impozáns a többi amerikai produkció mellett eme teljesítmény. # Például a Sully - Csoda a Hudson folyóné mellett, lévén Clint Eastwood életrajzi drámája csak 5,5 milliót bankolt, így alighanem 10 millión belül landol majd.

> érkező reménységek
A héten vérmes reményekkel rohanja le a mozikat A Nagy Fal, aminél sikerbiztosabb produkciót nem termelt még ki Kína és Hollywood együttes ereje. 50 millió alatt alighanem csalódás lenne a nyitány...

Címkék

box office allied deepwater horizon moana asian cinema fantastic beasts hacksaw ridge box office kina miss peregrines home for peculiar children your name

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr8712043935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása