aeon flux

ready for the action now, danger boy?

usa box office: vakság Takács Máté
2016. szeptember 04. 17:45:00

Kategória: film 3 komment

A premierek a sötétben tapogatóztak a technikailag még a nyárhoz tartozó Labor Day weekenden, ám aligha volt várható, hogy akár a The Light Between Oceans című dráma, akár a Morgan című sci-fi megüti a tízmilliót. Mi több, a tízesbe is csak előbbi került be, utóbbit jó mélyre temette a nézői közöny. Második hete a Vaksötét vezet, stabilan tartva magát.

morgan_kiskep.jpg

> új filmek
Fény az óceán felett címmel jelent meg nálunk a könyv, amely alapján a The Light Between Oceans készült. A divatos főszereplőkkel (Alicia Vikander és Michael Fassbender) támogatott romantikus dráma számára a forgalmazó Disney szokatlan időpontot választott, mindazonáltal erőtlen kritikáiból az gyanítható, máskor sem tudott volna 5 milliónál többet összeszedni elsőre 1500 moziból. Ugyan 20 millióba került, és annyit biztosan nem fog gyűjteni a tengerentúlon, a csalódás mégis a film visszhangját érinti igazán, hiszen a Blue Valentine rendezőjének munkájáról van szó.

Nagy reménység éppen a Morgan sem volt, de az, hogy a 2000 moziban vetített sci-fi, amelyben a Kate Mara által játszott vállalati hibaelhárítónak kell döntenie egy mesterséges intelligenciájú lény sorsa felett, még kétmilliót sem kapar össze a hétvégén, képtelenségnek hangozhatott a Fox főhadiszállásának falai között. Márpedig ez történt: a Ridley Scott produkálta film képtelen volt magára vonni a figyelmet annyira, hogy legalább a top 15-be beférkőzzön, pedig ilyen langyos mezőnyben még a dobogós helyezés is elképzelhető lett volna. Van tehát az az eset, amikor 8 milliós költségvetéssel sem jönnek be a számítások. Kínos ez egy The Black List-es forgatókönyvből elkészült film számára...

No Manches Frida címmel készült el a Fák jú, Tanár úr! spanyol nyelvű remake-je. Azt már tudjuk a saját példánkból, hogy ez a sztori mindenhol képes rezonálni az ifjú közönséggel, szóval a 362 moziban műsorra került vígjáték 3,7 milliós nyitányán nincs mit csodálni, pláne ha tudjuk, hogy a mexikói darabok képesek nagy tettekre (ilyenkor kiváltképp, ha emlékszünk még az Instructions Not Included és a Nyakas kakas esetére). A nyitány a top 10-re ugyan nem volt elég, de az egyik fő premiert csúnyán lenyomta, ugyebár.

> korábbi filmek
A Vaksötét csupán 41%-ot ereszkedett második víkendjére, és ez igen impozáns adat még úgy is, hogy a hétfői munkaszüneti nap feltornázta a vasárnapi üzelmeket. A Sony thrillere csaknem 16 millióval vezet, tíz nap alatt pedig több mint 50 milliót perkáltak már érte.

Túllőtte magát a százmilliós határon a Rossz anyák. A vígjátéksikerben igencsak szegényes szezon ezzel megkapta a mentést, ráadásul a még igencsak újonc STX forgalmazótól, akik számára ez felettébb nagy diadal.

Már csaknem 5 milliót mutat a Hell or High Water hétvégi bevétele. A fokozatosan szélesedő krimi fantasztikus kritikai átlaggal vértezve hódít; jelenlegi 15 millióját alighanem könnyen megduplázza.

Sejthető volt, hogy a Hands of Stone számára a jelentős moziszám-emelés nem hoz fordulatot; a Weinsten Company drámájának csökkent hétvégi bevétele a szélesedés közepette, így egy mozira eső átlagos bevétele oly kicsi, hogy a jövő héten már ki is söprik a javából. Eredménye alig lesz több ötmilliónál.

> végszó & ami jön
A szerénynél is szerényebb összesített számok, de az ősz kezdetének ez dukál, meg amúgy is: tavaly rosszabb volt a helyzet! A dolgok nem pörögnek fel túlzottan még a jövő héten sem, pedig négy film próbálkozik be. A Sully - Csoda a Hudson folyón és a When the Bough Breaks című erotikus afro-thriller az első két hely várományosa, miközben a sokáig dobozban heverő The Disappointments Room címéhez hű számok elé néz, ahogy a nálunk tavasszal játszott Robinson Crusoe sem fog Szenilla nyomába szegődni.

> a top 10 (hivatalos becsült adatok)

# film hétvégi
bevétel
összbevétel büdzsé
1  Vaksötét
$15.7m $51.1m $9.9m
2  Suicide Squad - Öngyilkos osztag
$10.0m $297.4m $175m
3  Elliott, a sárkány
$6.5m $64.2m $65m
4  Kubo és a varázshúrok
$6.5m $34.3m $60m
5  Virsliparti
$5.3m $88.4m $19m
6  The Light Between Oceans $5.0m $5.0m $20m
7  Rossz anyák
$4.7m $102.5m $20m
8  Haverok fegyverben
$4.7m $35.2m $40m
9  Hell or High Water
$4.5m $14.7m $12m
10  A mestergyilkos: Feltámadás
$4.3m $14.4m $40m

 

 

Címkék

fox remake disney box office comedy sci fi drama romance adaptation michael fassbender alicia vikander

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr7811676107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csaba Turbucz 2016.09.04. 19:23:32

Suicide Squad hogy a fenébe csak 10% ot esett?? Így a 300 karnyùjtásnyira van :)

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2016.09.04. 22:10:39

@Csaba Turbucz: Úgy, hogy - mint ahogy az ki is derül a fenti szövegből - Labor Day hétvége volt, a hétfő szabad, a vasárnap második szombat. A legtöbb film hasonlóképp nyerészkedett rajta, bár mindenki csak a Suicide Squadot veszi észre a jelek szerint, ami persze nem csoda úgy, hogy ez a film a korábbi hetekben súlyos negatív változásokat szenvedett el.

Repce Manó 2016.09.05. 18:05:46

@Takács Máté: és a négynapossal meg is van a 300 milliója

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása