aeon flux

ready for the action now, danger boy?

golden action boy 2016: a nyertesek Németh Barna
2016. március 06. 12:51:00

Kategória: film 18 komment

Hadd ne cifrázzam. Mi jelöltünk, ti szavaztatok, íme az AeonFlux házi díjátadójának végeredményei...

goldenactionboy.jpg

LEGJOBB KÉPI EFFEKTUSOK: MAD MAX – A HARAG ÚTJA

George Miller víziója kristálytiszta volt: amit csak lehet, a valóságban kell megoldani, hogy a CGI már csak kiegészítse ezt az élményt. Úgy tűnik, nektek is bejött ez a fajta hozzáállás, hiszen Mad Max őrült futama pillanatok alatt maga mögött hagyta az újragenerálozott Millenium Falcont, a GAB egyik legegyértelműbb győzelmét hozva ezzel.

madvisual.jpg

LEGJOBB EREDETI FILMZENE: JUNKIE XL (MAD MAX – A HARAG ÚTJA)

Hatalmas csata alakult ki Morricone mester monumentális dallamai és Junkie XL mennydörgő basszusa között. Szinte nem volt olyan nap, hogy ne fordult volna a verseny, ám a célfotó elsütésének pillanatában őrült az Max útját kísérő hangorkán vezetett egy orrhosszal. Így lett meg a A harag útja második GAB-ja.

LEGJOBB OPERATŐR: EMMANUEL LUBEZKI (A VISSZATÉRŐ)

John Seale és Erdély Mátyás is igyekezett derekasan helyt állni, de végül kénytelenek voltak a dobogó alsóbb fokairól szemlélni, hogy újra Chivo hajkoronáját övezze a jól megérdemelt, ezúttal természetes dicsfény.

lubezkirevenant.jpg

LEGJOBB FORGATÓKÖNYV: TOM MCCARTHY ÉS JOSH SINGER (SPOTLIGHT)

Hamar kiderült, hogy ezt a harcot az Agymanók és a Boston Globe újságírói vívják majd egymás ellen, akik közül az utóbbiak tettek szert hatalmas előnyre, megszerezve ezzel a statisztikagyilkos Oscar-díjas GAB díját. Hiába no, egy jól feldolgozott téma nem maradhat észrevétlen.

spotlight.jpg

LEGJOBB SZÍNÉSZNŐ: BRIE LARSON (A SZOBA)

Szívesen mondanám, hogy nagy volt a verseny, de valójában mindenki tisztes távolból szemlélte, ahogy Brie Larson anya-figurája ezt a díjat is játszi könnyedséggel szerzi meg, ami nagyon is rendben van.

larson.jpg

LEGJOBB SZÍNÉSZ: JACOB TREMBLAY (A SZOBA) ÉS LEONARDO DICAPRIO (A VISSZATÉRŐ)

A szoros versenybe a Steve Jobs-t alakító Michael Fassbender és hazánk fia, Röhrig Géza is beleszólt, a kényszerburokban nevelkedett Tremblay-t és a nagy túlélő DiCapriót egyikük sem tudta megfogni. Viszont ők sem egymást, így kénytelenek vagyunk holtversenyt hirdetni.

tremblay.jpg

LEGJOBB ANIMÁCIÓS FILM: AGYMANÓK

Ezt hívják szőnyegbombázásnak. A Pixar magával ragadó meséje gond nélkül gyűjtötte be a szavazatok 90%-át, ami a legegyértelműbb győztessé avanzsálta ezt a varázslatos hangulatingadozást.

agymanok.jpg

LEGJOBB MOZIBAN NEM VETÍTETT FILM: EX MACHINA

Az Anomalisa , a Bone Tomahawk és a Beasts of No Nation is szépen teljesített, de Alex Garland rendezői debütálása ellen ez nem volt elég, így egy csendes, de annál finomabban hangolt sci-fivel bővült a GAB díjazottjainak névsora.

ex-machina.jpg

LEGJOBB RENDEZÉS: GEORGE MILLER (MAD MAX – A HARAG ÚTJA)

Ez a kategória is tisztességes küzdelmet hozott három kiváló direktor, Nemes Jeles László, A.G. Inarritu és George Miller között, ám a végére a főhőséhez méltó hajrával az ausztrál versenyző ért célba elsőként az év legmeggyőzőbb audiovizuális szőnyegbombázásának értő levezénylésért.

max-miller.jpg

LEGJOBB FILM: MAD MAX – A HARAG ÚTJA

A többi díjátadónak talán túl szélsőséges volt a fődíjra, de az AE olvasóit nem kötötte semmiféle protokoll, így a filmtörténet legbrutálisabb száguldása a fő kategóriában is dominált annak ellenére, hogy idén ötesélyes volt a verseny: a Saul fia, az Agymanók, az Ifjúság és A szoba is sok szavazatot kapott, úgyhogy megint csak a célfotó döntött.

fury_road.jpg

Címkék

mad max george miller leonardo di caprio emmanuel lubezki brie larson dijszezon golden action boy dijszezon 2015 jacob tremblay

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr88448272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ungverjaland 2016.03.06. 13:50:54

Tom Courtenay-ra egyedül én szavaztam. :( Bár ahogy nézem, szegény Harvey Keitel-re meg senki sem. De amúgy csomó nyert, amire szavaztam, a Mad Max pl. abszolút megérdemli az összeset.

kaamir 2016.03.06. 13:54:06

Ritka jó év volt, még sok ilyet.

(Még akkor is, ha itt most egy közepes film vitte a pálmát)

sung_tongs 2016.03.06. 14:18:47

Tom Courtenay megérdemelt volna egy kicsit több figyelmet, máshol pont nemrég írtam, hogy bizonyos díjátadón őt, Jacob T.-t és Idris E.-t is méltatlanul mellőzték...
A Mad Max effektusainak elismerését nem vitatom el, újranézve Theron jelölését aem. de a film továbbra is meeh.

szkristof92 2016.03.06. 14:32:52

9/10, ilyen közel még sosem kerültem a győzelemhez. Egyedül a Leo-Jacob párosra nem tettem meg a tétet nem is tudom már, hogy miért. Amúgy tényleg remek év volt, remélem ez is az lesz.

skaven 2016.03.06. 14:46:53

tovabbra sem ertem hogy miert tetszett barkinek is a mad max, az ev legszarabb filmje volt, pedig volt egy jurassic world es egy szurke 50 arnyalata is...

2016.03.06. 18:02:55

@skaven:

teljesen világos hogy miért tetszett sokaknak.
van fanbase, nagyon pörgős száguldozós, posztapokaliptikus, van benne műdráma ami manapság nagyon népszerű sajnos, eléggé látványos, van benne tom hardy, groteszk figurák, üvöltözés, még gitározás is, stb
ezek zöme engem taszít, sokan meg épp ezt imádják.
szerintem nagy kár akkora szakértelmet és annyi időt ilyesmibe ölni, millernek valami kevésbé taszítót kellett volna alkotnia, de ezt a filmrajongók egy része nem így látja.

Intimitás Gourmet · http://intimitasgourmet.blog.hu/ 2016.03.07. 10:32:10

Mad Max: tényleg nagyon látványos, még otthon Blue rayen is estméletken. És ennyi, mert különben dög unalmas, sztori nélküli izé.

Ex Machina: látta valaki az Androidok lázadása című Klaus Kinski sci-fit? Na az jobb volt, már csak Kinski miatt is. Ez sajnos csak egy közészerű thriller sci-fi mázzal. Sokkal de sokkal többet vártam a kritikák után. Reméltem, hogy a párbeszédekben lesz majd fajsúlyosabb de, az sem lett túl mély. Vikander jó volt benne.

Spotlight: ohh igen, na ettől összeszorult a gyomrom. Azóta is a 6% kattog a fejemben. Remekül összerakott sztori, jó színészi játékokkal.

Agymanók: az hogy én végig untam az egy dolog, de a 10 éves lányom is, az már gáz. Annyi jó jelenet van benne, mint amit az előzeteseb kenyomtak. Egy része kicsit olyan volt mint Micimackó álma.

McZozo 2016.03.07. 15:51:00

A Mad Maxet en se igazan ertem, lattam most is ahogy az elod filmeket is, de igazan mar akkro se tetszett pedig akkor meg volt egy ilyen kozhangulat a hideghaboru arnyekaban hogy az atomhaboru utan ide jutunk. Most a elenlegi sok rossz melett ez mar nem annyira sanszos.

Ettol fuggetlenul se strorry se jo dumak se igazan latvany. Az hogy roncs autok szaguldoznak vegig nekem meg nem igazan elajulos tortenet, akkor mar inkabb F&F szeria ott legalabb jok a verdak es dogosek a csajok ha mar ilyen kergetozos filmet akarok.

Es akkor mondjuk olyan filmekrol nem is hallok itt imnt mondjuk a bridge of spyes, vayg az imitation game melyek akkor mar 100 szor inkabb nyero alkotasok.

Alauda Arvensis 2016.03.07. 20:20:52

Mad Max? Most komolyan? Pedig alapvetően vevő lennék a témára Fallout rajongóként, de hát a film...

isvaen 2016.03.08. 10:14:25

@skaven: ;o) mert azt a torz és aberrált vágyat elégíti ki, ami az emberben ősidők óta ott van. ennyi.

KaPé 2016.03.08. 10:27:43

Ex Machina tetszett, csak kár, hogy pont akkor lett vége, amikor az igazán érdekes dolgok kezdődtek volna.

fade 2016.03.08. 11:13:37

Az olvasók szavaznak, a kommentelők fikáznak. Szép :D

Intimitás Gourmet · http://intimitasgourmet.blog.hu/ 2016.03.08. 11:31:23

@Alauda Arvensis: MOst komolyan hol van ez a Fallout hangulathoz képest. Itt semminek nincs valódi háttere.

Németh Barna 2016.03.08. 12:24:11

Kedves mindenki! Tetszettek volna szavazni, tetszettek volna megváltoztatni a végeredményt. Mivel nem tettétek, vessetek magatokra. Ha nem teszel ellene, ne hisztizz.

misafeco 2016.03.08. 16:25:14

Agymanókra szavaztam, de a Mad Max lett volna a második a listán. Meg lehet kérdezni, hogy előbbi hányadik helyen végzett?

Németh Barna 2016.03.08. 18:23:00

@misafeco: Ha jól emlékszem, a harmadik lett.

É2I 2016.03.08. 22:26:45

A Mad Max szerintem sem ekkora durranás. Az itteni filmek közt az Ex Machina vitte nálam a pálmát. És simán lehet folytatni is, de attól félek azt csak eldasznák.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása