aeon flux

ready for the action now, danger boy?

trailer + poszterek: the editor (2014) Bajtai András
2015. augusztus 16. 15:38:29

Kategória: film Szólj hozzá!

Elég lelkes fogadtatásra talált Adam Brooks és Matthew Kennedy (Father's Day) horrorfilmje, a The Editor, ami egy újabb tisztelgés a giallo műfaja előtt. Dario Argento, Mario Bava és a hetvenes évek slasherjeinek legjobb pillanatait idézi ez a stílusos kanadai horrorkomédia, ami lassan már egy éve járja a különféle külföldi filmfesztiválokat, DVD-n és Blu-ray-n pedig szeptember 8-án jelenik meg a tengerentúlon.

the-editor-2014-1.jpg

A történet a következő: Rey Ciso (Adam Brooks) valaha a világ legjobb vágója volt, ám egy súlyos balesetben megsérült a jobb keze, ezért az öt ujjából négyet fából pótoltak az orvosok, és emiatt aztán újabban már csak ócska trashfilmek vágását bízzák rá a rendezők. Miután legújabb filmjének főszereplőjét holtan találják a stúdióban, Rey lesz az első számú gyanúsított. A hullák egyre csak sokasodnak, ám Rey hiába próbálja bizonyítani az ártatlanságát, a forgatás mögött lappangó sötét igazságra pedig végképp nincs felkészülve.

Giallóból sosem elég, szóval remélem, hogy ez a film is lesz olyan jó, mint a Berberian Sound Studio, de a Bűverő (Amer) és a The Strange Colour of Your Body’s Tears (L'étrange couleur des larmes de ton corps) is hasonlóan igényes stílusgyakorlatok voltak az elmúlt évekből, szóval a műfaj rajongói ezekkel is nyugodtan tehetnek egy próbát. A két előzetes közül engem a 40 másodperces korhatáros ízelítő jobban lázba hozott, a The Editor fontosabb szerepeiben pedig Paz de la Huerta és Udo Kier látható, szóval már csak utóbbi miatt is látni kell ezt a filmet, amihez készült néhány nagyon hangulatos retró hangvételű plakát is.

the-editor-2014.jpg

the-editor_xlg.jpg

the-editor_ver2_xlg.jpg

the-editor_ver3_xlg.jpg

Címkék

horror trailer comedy giallo poster udo kier mistery

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr247710610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása