aeon flux

ready for the action now, danger boy?

usa box office: sorozatosság Takács Máté
2015. március 22. 17:07:00

Kategória: film 3 komment

A beavatott folytatása, vagyis A lázadó csaknem olyan összeggel szerzett vezetést, mint elődje egy évvel ezelőtt, ami összességében határozottan pozitív eredmény. Ezalatt a Gunman az idei esztendő indokolatlanul nagy bukásai közé sorolt be.

insurgent.png

> új filmek
A beavatott azon kevés franchise-reménységű young adult-adaptációk (juj de csúnya volt ez) közé sorolt be, amelyek képesek voltak sikerüket átültetni a polcról a vászonra. A sci-fi vonal és az akció ebben nagy szerepet játszott, viszont az alapozás csak a kasszáknál látszott biztosnak: a gyenge kritikai visszhang és a nem különösebben lelkes nézői reakciók folyományaként A lázadó (Insurgent; hazai bemutató: már a mozikban) inkább az előd 54.6 milliós nyitánya alá pályázott, ugyanakkor a nagyon látványos és a célközönségnek sokat ígérő előzetesek azért gondoskodtak róla, hogy a hézag ne legye túl markáns. A Lionsgate tehát küzdött, hogy a második részt még biztonsággal követhesse további kettő, s egyelőre a számítások igazolódnak: A lázadó ugyancsak 54 millióval nyitott, ami határozottan kedvező fejlemény a fentebbiek fényében. Ezt a szintet a jelek szerint képtelen ez a széria túlnőni, de nem is szükséges, ha sikerül tartania a 130-140 milliós végösszeget jövőre is. Pláne, ha nemzetközileg ilyen szép növekedés tapasztalható, amivel világszinten már 100 millió felett jár a 110 millióból készült folytatás.

A sok Elrabolva-klón között akad olyan is, amit konkrétan az Elrabolva rendezője kísérletezett ki. A Gunman (The Gunman; hazai bemutató: március 26.) Sean Pennből akart Liam Neesont csinálni, ám minden téren kudarcot vallott. A lesajnáló kritikák még hagyján, ám az Open Road Films oly mértékű érdektelenséggel találta szemben magát, amit... idén már láthattunk a Mortdecai, a Blackhat és az Üzlet bármi áron esetében is. A tizenkettő-egytucat akciófilm 5 millió dollárral rajtolt el, ami még az amúgy leszereplő Éjszakai hajsza második hétvégi bevételénél is alacsonyabb összeg. A százszor látott, így különösebben megtekintésre nem ösztönző sztorit megszellőztető előzetes és a karakteridegen főszereplő két súlyos problémának bizonyult az érvényesülésben, így a 40 milliós vállalkozás alig 12-13 millióval int majd búcsút, s tűnik el, mintha sose lett volna műsoron.

A tavaly tavasszal 60 milliót kasszírozó God's Not Dead alkotói produkálták a Do You Believe? című, hasonló közönséget megcélzó és alighanem erősen megegyező üzenettel szolgáló drámát. A nyüzsgés most elmaradt, a film 4 milliót kalapozott össze, de alighanem a Pure Flix nevű forgalmazó ennek is nagyon örül. A szereplőgárda érdekes: Ted McGinley (vagyis Jefferson D'Arcy a Rém rendesből), az Oscar-díjas Mira Sorvino, Alexa Vega (a volt kémkölyök), Sean Astin (akinek látszólag annyira azért nem jött be A Gyűrűk Ura), Cybill Shepherd (a Szende) és Brian Bosworth, aki hideg volt, mint a kő a '90-es évek elején.

> korábbi filmek
A Hamupipőke csaknem felezett, ám a Disney mesefilmjének még sok van hátra: a második helyet érő 34 milliót várhatóan még követi jó pár top 5-ös helyezés. 10 nap alatt a film 120 millió fölé került.

> végszó & ami jön
Az azonos #1 ellenére tavaly ilyenkor valamivel nagyobb forgalmat bonyolítottak az amerikai mozik, és hát a Hamupipőke meg A lázadó sikere nagyon-nagyon kellett már ahhoz, hogy a korábban még rém biztató 2015-ös évből ne legyen egyszerre csak a tíz évvel ezelőttihez hasonló mélyrepülés. A következő hétvégén újabb DreamWorks-animáció fog meghibásodni a felszálláskor, legalábbis, a Végre otthon! nem tűnik biztos tippnek 35 millióra se. Ezalatt a Keményítőkúra a mostanság népszerű Kevin Hartot párosítja az elvileg még népszerű Will Ferrell-lel, de az első kritikák nagyon félresikerült vígjátékról adnak hírt, így ha sikerül is megütni 25 milliót elsőre, a kilenc számjegyű végződés csaknem kizártnak tűnik. Majd kiderül.

> a top 10 (hivatalos becsült adatok)

# volt
#
film hétvégi
bevétel
összbevétel büdzsé
1 ú  A lázadó
$54.0m $54.0m $110m
2 1  Hamupipőke
$34.5m $122.0m $95m
3 2  Éjszakai hajsza
$5.1m $19.7m $50m
4 ú  Gunman
$5.0m $5.0m $40m
5 3  Kingsman - A titkos szolgálat
$4.6m $114.6m $81m
6 ú  Do You Believe?
$4.0m $4.0m n.a.
7 6  Keleti nyugalom - A második Marigold Hotel
$3.5m $24.1m $10m
8 4  Focus - A látszat csal
$3.3m $49.4m $50.1m
9 5  Chappie
$2.7m $28.3m $49m
10 7  SpongyaBob: Ki a vízből!
$2.4m $158.8m $74m

 



Címkék

box office sci fi action sean penn sequel adaptation lionsgate religious divergent

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr327291895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csaba Turbucz 2015.03.22. 17:26:09

Szegény Chapie miért taknyolt ekkorát?? És szerintem Neeson Run all Night filmje sem rossz...csak hát a Taken 3 nem rég futott ki...

E900 2015.03.22. 17:55:38

Eddig Kingsman tartja magát legjobban. :)
Gunman meg nem tudom mit keres moziban, 100 1 ilyen dvd film van vagy jobb.

Repce Manó 2015.03.23. 00:05:24

Hamupipőke olyan erős volt hétköznap, hogy ez alapján azt gondoltam sokkal erősebb lesz a hétvégén.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása