aeon flux

ready for the action now, danger boy?

újra visszatér a massza Zalaba_Ferenc
2015. január 23. 09:00:00

Kategória: film 5 komment

Az 1988-as, Chuck Russell (Végképp eltörölni) által rendezett változatot minden idők egyik legjobb remake-jeként tartom számon: a Frank Darabont által szövegezett film korára nem jellemző módon pörgött, rendkívül humoros volt, a trükkök látványosak, az akciók faszák, az elhalálozások kreatívak és stúdiófilmhez képest igen merészek voltak, és ez a film csinált sztárt... Kevin Dillonból. Épp a tavalyi horrornite-on bizonyosodott be, hogy ez a majd 30 éves film még ma is működik, főleg társaságban.

Szóval megint úgy érzem, hogy fölösleges remake készül, de az azt istápoló Simon West (Con Air, A feláldozhatók 2.) rendkívül lelkesen áll hozzá a Goldcrest Films által felkarolt darabhoz. "Modern CGI-vel végre teljesen kiaknázható lesz A masszában rejlő potenciál" mondja. "Egy teljesen hihető, átélhető és érzelmileg is hiteles világot fogok kialakítani." Szóval akkor nem sztereotip tinédzserek rohangásznak majd egy gumilabda módjára pattogó CGI-paca elől? Pascal Degove, a Goldcrest ügyvezetője szerint "Simon Westnek különleges érzéke van ahhoz, hogy ultramodern speciális effektusokat társítson elképesztő látvánnyal és egy kis humorral." 

Némileg szkeptikus vagyok, de persze majd meglátjuk (gondolj a Con Airre! gondolj a Con Airre!!). Forgatókönyv még nincs, szóval a film legkorábban 2016-ban készülhet el. A Goldcrest amúgy épp Stephen King Mobil című, igen mellésikerült regényét dolgozza fel John Cusackkel és Samuel L. Jacksonnal. Az biztosan szép lesz.

theblob.jpg

Címkék

horror remake simon west frank darabont the blob

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr537100283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Németh Barna 2015.01.23. 10:09:41

Az eredeti pedig Steve McQueenből csinált sztárt (előtte tévészínész volt, utána pedig megkapta a Hét mesterlövészt), úgy látszik ez egy sztárcsináló :)

Egyébként én is élveztem mindegyik verziót, azt viszont nem mondanám, hogy meghazudtolta magát, azért a 80-as években pörgött a horror, sőt, a horror egyik legjobb évtizede volt. És éppen Russel volt, aki ekkoriban kimaxolta Freddy Krueger kreativitását :)

Jester. 2015.01.23. 11:48:54

@Németh Barna: És akkor most hasonlítsuk össze Kevin Dillon és Steve McQueen karrierjét! :)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2015.01.23. 11:54:40

@Németh Barna: Szerintem félreértettél. :) A 80-as évek horrorfilmjeit elég jól ismerem, igazából arra céloztam, hogy korához képest nagyon pörgős és akciódús filmről van szó, és anno ez a tempó, illetve ez a zsánerelferdítő hozzáállás még elég szokatlan volt. Mi több, ma is elég kevés az olyan horror, ami a végére átmegy fasza akciófilmbe. :)

Németh Barna 2015.01.23. 12:08:02

@Zalaba_Ferenc: Igen, Hollywood még nem igazán csinált akkoriban akció-horrort (bár két Alienen túl vagyunk), viszont a tempóval nem értek egyet, '88ra már rég nem volt divat a Halloween komótos tempója.

Sütemény1975 2015.01.25. 11:01:13

Erdekes, hogy a Mobil senkinek sem tetszett...

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása