aeon flux

ready for the action now, danger boy?

werkfilm: fury (2014) Zalaba_Ferenc
2014. június 11. 20:25:00

Kategória: film 8 komment

Digitális helyett celluloid film? Semmi kézikamerázás? Széles látószög? Hatalmas területek? Még a végén kapunk egy klasszikus háborús kalandfilmet. Amennyire elhanyagoljuk - globálisan - a férfiaknak készült filmeket, hát azt kell, hogy mondjam: nem érdemeljük meg.

Címkék

brad pitt shia labeouf werkfilm david ayer logan lerman war movie

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr506296249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

isvean 2014.06.11. 22:13:07

már most bukás szaga van a filmnek... (vagy, hogy csúnyábban fogalmazzak, szerintem ezzel a trailerrel máris megbukott)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.06.11. 22:38:52

@isvean: Hát igen, amikor már a kvázi célközönség is csak a vállát vonogatja... Nem is értem, miért próbálkoznak ilyen filmekkel, mikor annyi meg annyi szuperhősmozit lehetne helyettük még forgatni. :\

Németh Barna 2014.06.11. 23:44:00

@isvean: Ezt most komolyan nem értem, hogy mire mondod.

@Zalaba_Ferenc: Az a baj, hogy Hollywood nem érzi a mértéket. Igen, vagy kisfiúknak/fiatalabb fiúknak készít filmeket (lásd egész nyár a szuperhősökkel), de ezt most hagyjuk. Amit ők felnőtt férfiaknak szánnak, az többnyire nem más, mint valami agyatlan tesztoszteron löket (lásd a PG-13 előtti Ex). Az előbbi bejön, mert a gyerekek és a YA-k szeretik azt, amit kapnak, viszont azon már régen túl vagyunk, hogy a felnőtteknek ez elég legyen. Szerintem a Fury elég lesz, első blikkre ez inkább a Lone Survivor nyomán halad, nem pedig puszta izmozás. Abban pedig egész biztos vagyok, hogy a Sony jobban fog bánni a filmmel, mint a töketlen Universal a sajátjaival, szóval még csak az sem mondanám, hogy ez pusztán az első hétvégi box office-ra lesz gyúrva.

Persze ez még a jövő zenéje, de csak nem véletlen, hogy oda van időzítve ahova, vagy hogy pont egy ilyen kisfilmmel kezdik a felvezetést.

F. Fred Palakon 2014.06.12. 00:08:43

Egy évben két film, amit David Ayer írt és rendezett? Wow.

isvaen 2014.06.12. 08:10:33

@Zalaba_Ferenc: érzem a csípős iróniát. és megértem. és megint félreértésről van szó. mert nem a celluloiddal, a men-on-mission, meg valódi díszletekkel, hanem az egész sztori olyan... milyen? elsőre a műkincsvadászok ugrott be: jó sok cool arc, fasza sztori, aztán tessék... és a szuperhősös világokat is rühellem. a trailer alapján azt gondolom, ez a film se lesz több, mint a filmforgalmazás gyomrán sec perc áthaladó, gyors lebomlású terméknél..

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.06.12. 08:23:47

@isvaen: Az a baj, hogy így laza fél évvel a bemutató előtt már esélyt se adsz neki. És valószínűleg nem te vagy az egyetlen. Amúgy a Műkincsvadászok nem jó példa, mivel az egy dumálós, trendin cool háborús-drámás vígjátékszerűségnek próbálta eladni magát - Tarantino találkozik az Ocean akárhánnyal -, míg a fenti képsorok tényleg egy klasszikus háborús filmet ígérnek.

isvaen 2014.06.12. 09:03:25

csak ígérnek. csak ígérnek. de én már nem dőlök be többet az ígéreteknek. csak az old spice-nak ;o)

(az esélyt megadom, ha megírjátok, hogy mekkora király-cool-királyság-toptrend-királyság, és rátoltok minimum 4 csillagot.)

levee 2014.06.12. 13:32:50

@Zalaba_Ferenc: az edge of tomorrow is celluloid :) sőt, elég sok film most az utóbbi időben az volt. ja, ráadásul a Fury is anamorf, szóval képileg tényleg jöhet az a klasszik háborús look!

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása