aeon flux

ready for the action now, danger boy?

leo a vadonban Németh Barna
2014. április 16. 11:25:00

Kategória: film 5 komment

Bár már több filmterv kapcsán is felmerült a neve, most úgy tűnik, az egy éves szabadságból visszatérő Leonardo DiCaprio naptárában kialakult a következő két év ütemterve. Három, szinte egyszerre forgatott mozi után jár is ennyi, ráadásul az ügynökének is volt ideje "valami mást" keresni. Az első állomás Alejandro González Iñárritu régóta dédelgetett projectje, a Michael Funke azonos című regénye alapján készülő The Revenant lesz.

Az igaz történetet feldolgozó film az 1820-as évek elején veszi kezdetét, amikor az addigra már sokat látott Hugh Glass csatlakozik egy prémvadász társasághoz, akik feltérképezetlen területekre indítanak expedíciókat. Az ember nem így képzelné el a megállapodott életet, de Glass már 16 évesen a tengert szelte, szolgált kalózhajón, egy évet töltött indiánok fogságában, úgyhogy az új munka tényleg megnyugvást jelent neki. A számításait egy medvetámadás húzza keresztül, melynek során majdnem otthagyja a fogát, szinte élettelen testében pedig két társa próbálja tartani a lelket. De miután indián csapatok közelítik meg a táborukat, a két "ápoló" jobbnak látja felhúzni a nyúlcipőt, és ha már mennek, viszik magukkal a sebesült fegyverét és szerszámait is. Habár minden ellene szól, Glass túléli ezt is, hogy aztán a felszerelése nélkül vágjon neki annak a 3000 mérföldes útnak a vadonban, melynek a végén ott várja a bosszú lehetősége.

A hírek szerint a film forgatása ősszel kezdődik, a premiert pedig 2015 őszére tervezi a Fox, nyilvánvalóan valamelyik fesztivált (Velence, Toronto) választva a díszbemutatóhoz. Egyáltalán nem rossz az ötlet. Az már bebizonyosodott, hogy a közönség lelkesedésére fittyet hányva, sem a kritikusok, sem a szakma nem bólintott rá a piperkőc, jól fésült Leóra, szóval nem árt megpróbálni egy szakadt, sebhelyes, ápolatlan, ír akcentussal beszélő DiCapriót egy "mocskos Jack London-történetben". De ha a nagy áttörést (és ezt most értsétek úgy, ahogy kell) nem is hozza meg, egy fordulópont első állomása még lehet, hiszen a jelenlegi állás szerint ezután Daniel Espinosa történelmi filmje (Blood on Snow) jön az atlantai olimpián elkövetett bombamerényletért tévesen megvádolt Richard Jewellről, amelyben DiCaprio újra összeáll Jonah Hillel. De ez még a jövő zenéje, egyelőre maradjunk a biztosnak látszó The Revenantnál, hiszen egy nagy kérdésre még csak homályos válasz sincs: ki fogja játszani a nagy ellenfelet? A szerepre Sean Penn volt az első számú jelölt, de mire kialakult a jelenlegi helyzet, Penn már leszerződött máshova. Nagy kár, mert szükség van egy karizmatikus figurára, de hamarosan az is kiderül, ki veszi majd át a helyét.

prémvadász.jpg

Címkék

leonardo dicaprio alejandro gonzalez inarritu

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr536042932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsedáj 2014.04.16. 11:55:06

A Vikinges filmjéről semmi hír? Azt nagyon várom...

Gevin · http://mediaviagra.blog.hu/ 2014.04.16. 14:00:35

Végre egy igényes kalandfilmhez hasonlító, vadregényes bosszúsztori. Picsajól hangzik.

Hotti 2014.04.16. 18:16:56

Legalább fél filmen keresztül one man show Leo-val.... kell!!!

Dean6 2014.04.20. 15:08:34

Jól hangzik nagyon is! Felesleges már bíztatni leo-t az Oscarra,szóval csak a film legyen jó!! :)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása