aeon flux

ready for the action now, danger boy?

áprilisban újra titanic! Németh Barna
2014. március 12. 11:44:00

Kategória: film 2 komment

2014. április 4-12. között, ismét öt helyszínen, az Uránia Nemzeti Filmszínházban, az Örökmozgóban, a Toldi moziban, a Puskin moziban és az A38 hajón várja a közönséget a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál.

titanic2014.JPG

Idén 25 nemzet 52 alkotását, 7 szekcióba osztva hozza el a Titanic, melyek közül tíz egészen friss, idei premier, olyan nagy fesztiválok kínálatából, mint a Sundance (itt és itt), Berlin vagy Rotterdam, de a válogatásba került egy-egy chilei, kazah, japán, venezuelai vagy kambodzsai mozi is. A 2005 óta versenyfesztiválként működő Titanic programjában idén 9 film küzd majd a Hullámtörők díjért, de most is lesz egy európai- és egy világ-válogatás, egy dokumentumfilmes blokk, idén is része a programnak a független filmes Tiszta Amerika, a Sötét Oldal, valamint a Zene Mindenkinek válogatás, mely a legfrissebb, fesztiválkedvenc zenés dokumentumfilmeket mutatja majd be.

A filmeken túl számos egyéb kulturális és szakmai program gazdagítja  a fesztivál kínálatát. Többek között találkozót szerveznek a filmes képzést nyújtó egyetemeknek, valamint egy különleges válogatással és előadássorozattal emlékeznek meg a nemrégiben elhunyt Jancsó Miklósról.

A fesztivál végleges programja március 27-étől érhető majd el a fesztivál honlapján, s ugyanekkor kezdődik majd a jegyek árusítása is. 2014-ben a korábbi évekhez képest többféle engedmény várható a jegyvásárlásokra, lesz elővételi és mennyiségi kedvezmény is.

Címkék

titanic filmfesztival dijszezon 2014 titanic 2014

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr945856068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.03.12. 13:00:46

Az utóbbi években erősen megkopott a fesztivál fénye, de én lennék a legboldogabb, ha újra tucatjával kéne jegyeket váltanom rá, mint anno. Azért a Sundance név ígéretes.

Németh Barna 2014.03.12. 13:51:25

@Zalaba_Ferenc: Az biztos, hogy az utóbbi két évben a Cinefest kaparintotta meg a felkapottabb címeket. Azért itt is voltak jó kis felfedezések, de a horroros-thrilleres szekcióban akadt pár bűn rossz film is.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása